reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Kiedy moja mama mnie rodziła to leżała na sali z 15 - latka. Mówi, że była bardzo przerażona i wgl bardzo się męczyła. Powiedziała położnej że ją boli i usłyszała " a jak dawałaś to cie nie bolało?"

w57vyx8d0y5gtqc5.png

reklama
Hej,
Mam na imię Magda, skoczyłam 30 lat.
Urodzę po raz pierwszy, termin na 28 czerwca :)
Lekko świruje bo jestem delikatnie przeziębiona. Może któraś z Was zna jakieś sprawdzone sposoby?
ja byłam chora w 6 tyg. Leżałam całe 2 dni w domu ;) litry gorącej herbaty z cytryną i miodem ( ale miód traci swoje lecznicze właściwości w wysokiej temp.) gardło psikałam tamtum verde. 2 razy piłam mleko, miód, czosnek. Ale hitem okazał się domowy syrop z cebuli;) piłam kilka razy dziennie po 2 łyżki przez 3 dni i po chorobie :)

w57vyx8d0y5gtqc5.png

Kiedy moja mama mnie rodziła to leżała na sali z 15 - latka. Mówi, że była bardzo przerażona i wgl bardzo się męczyła. Powiedziała położnej że ją boli i usłyszała " a jak dawałaś to cie nie bolało?"

w57vyx8d0y5gtqc5.png
To już jest kur..stwo . Człowiek człowiekowi ... Ludzie niech sama się rozliczy ze swojego życia a nie jakaś głupia baba roszczy sobie prawo do oceniania innych.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Albo wagę rodzących... To jest masakra...

uwo9dqk323h73wzt.png
To prawda ! Na obchodzie pani dr powiedziała dziewczynie, która leżała ze mną w sali po terminie: jak jesteś gruba i leniwa to teraz nie możesz urodzić. [emoji32][emoji32] ja też nie mogłam [emoji16] leniwa , no [emoji16]

f2w3skjoapwrgv7j.png

Albo wagę rodzących... To jest masakra...

uwo9dqk323h73wzt.png

Oj tak, moją wagę komentowała anestezjolog robiąca mi wkłucie w kręgosłup... nawet personel na sali się patrzył po sobie bo takie to niemile. Wyłam z bólu, byłam rozebrana, odarta z godności, a ta jeszcze komentowała ile ważę :/

74703e3ksg0ul1uj.png

reklama
Witajcie :)
Z góry przepraszam, że wchodzę Wam w "słowo", ale chciałam się przywitać. :)
Dołączam do grona czerwcowych mam- termin na koniec czerwca, obecnie jestem w 5/6 tygodniu :)
22 lata i drugi bobas w drodze- meeeega niespodzianka :)
No i super niespodzianka. Jak to moja ciocia muwi "te dzieci będą robić na naszą emeryturę " hihihi gratki!

Do góry