reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Efta ja jak miałam mniejszy brzuch to też próbowałam sięgnąć do szyjki, i się wystraszylam bo wydawała się strasznie miękka i jakaś rozlana do tej którą wyczuwalam gdy się staraliśmy. No ale lekarz dzień później powiedział że szyjka długa i zamknięta więc już nie próbuje bo i tak się nie znam [emoji23]

thgfikgneziy9g6d.png

reklama
Efta ja jak miałam mniejszy brzuch to też próbowałam sięgnąć do szyjki, i się wystraszylam bo wydawała się strasznie miękka i jakaś rozlana do tej którą wyczuwalam gdy się staraliśmy. No ale lekarz dzień później powiedział że szyjka długa i zamknięta więc już nie próbuje bo i tak się nie znam [emoji23]

thgfikgneziy9g6d.png
Wy tak po prostu palpacyjnie i czujecie ?

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

aha ktoś tu zamierza się badać ;) jak dobrze znasz swoje ciało to powinnaś wyczuć różnice , ja bym się zbadała gdyby nie to ze się boje , oczywiście paznokcie trzeba przyciąć i raczki wyszorować ;)
A to nie bede probowala ;) wczoraj hybryde robilam i nic nie zamierzam przycinac [emoji23] [emoji23] [emoji23]
Jeszcze Rozalke w glowe zadrapie [emoji23] [emoji23]
w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

A jak badalas ;) ?
Wkładałam najdłuższy palec i delikatnie po ściance pochwy było czuć taki jakby pręcik :D
przed okresem szyjka jest nisko i jest rozwarta i czuć wtedy jak możesz włożyć palec w taki otworek,a gdy się zajdzie w ciąże to ujście tej szyjki jest tak wysoko ,że nie dosięgniesz palcem i jest oczywiście zamknięte. Przed porodem jest pewnie tak jak przed okresem czyli,ze mozesz dosięgnąć tego otworka i czuć że możesz włożyć tam palc,ale ja nie badałam podczas ciąży,żeby niczego nie zruszyć. Dziwne ,że się tak boimy skoro podczas sexów jeszcze bardziej ją drażnimy :D

Tyle,że jeśli nie monitorowałaś szyjki wcześniej podczas zwykłego cyklu to teraz możesz nie wyczuć nic bo nie będziesz wiedziała jak wygląda ta sprawa podczas róznych faz cyklu. A tak to widać różnicę kiedy jest zamknięta a kiedy krótka i otwarta.

Ja zobaczę w poniedziałek jaka jest. Mam nadzieję,ze ciut się skróciła bo za tydzień i 2 dni będę miała oficjalnie donoszoną cionże :)

Mnie się coś wydaje,że urodzę w okolicach 10 czerwca. Pełnia będzie :) a moi wtedy jadą na wesele na które my nie jedziemy więc coś przeczuwam,ze mama będzie bawić na weselu a my na porodówce :D

reklama
Do góry