reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

No wlasnie ja tez o tej ochronie krocza slyszalam i dlatego zastanawialam sie od czego to zalezy. Ja w sumie leciutko pekla. Ale ogolnie polozna juz przy wychodzeniu malego cos mi tam naciagala, masowala, nie wiem [emoji6]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Bo swego czasu kobiety nacinano bez znaczenia czy były wskazania czy nie - profilaktycznie. I stąd potem wzięło sie pojęcie ochrony krocza - no bo przeciez nie każda kobieta pęka. Dobra położna jest w stanie ocenić czy trzeba naciąć

74703e3kkwoaumma.png

U nas w szpitalu jest ochrona krocza, ale wiadomo, dobra położna widzi kiedy lepiej naciąć - ja będę rodziła ze swoją położną ze szkoły rodzenia - mam do niej pełne zaufanie [emoji4]

74703e3kkwoaumma.png
Ja do swojej tez mam 100% zaufania. Wiem ze zrobi wszysyko zeby bylo dobrze. I chyba to jest najwazniejsze - ze im ufamy :)

w57v9jcgnqknki9s.png

A od czego zalezy to czy nacinaja, czy nie? Mnie w ogole nie nacinali.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Nie wiem w którym momencie mnie nacieli ,czy profilaktycznie czy w trakckie , ale syn miał mieć 4500g wiec pewnie dlatego. I cały czas w szpitalu tylko gadałam o cesarce i dużym dziecku :p
Wogóle w dzień co rodziłam miałam obgadać kwestie ewentualnego cc i pomierzyć na usg ale lekarz stwierdziła ,że dam rade urodzić takie bo jestem wysoka ... nie było usg ,tylko ktg i do domu. A na początku to wogóle udawała ,że mnie nie kojarzy a to była moja gin!I tym wszystkim sie tak zdenerwowałam ,że wieczorem poród się zaczałam...

U mnie pierwszy raz obyło się bez nacięcia i pęknięcia, ale myślę że w 90% to zasługa położnej bo masowala mnie tam baaardzo długo. Liczę że teraz za drugim razem też nie będą musieli nacinać

thgfikgneziy9g6d.png

U mnie pierwszy raz obyło się bez nacięcia i pęknięcia, ale myślę że w 90% to zasługa położnej bo masowala mnie tam baaardzo długo. Liczę że teraz za drugim razem też nie będą musieli nacinać

thgfikgneziy9g6d.png
To tak jak u mnie . Przy córce udało sie bez nacięcia i pęknięcia. Teraz lekarz mówił że druga córka bedzie mniesza to może też sie jakoś przeslizgnie bez wiekszych szkód :D

5djylbetecfse5n6.png

Wiecie jaka jestem zła [emoji22] kupilam dziś córce odtwarzacz CD do.pokoju... i pogralo całą godzinę i juz nie chciało płyt czytać [emoji35][emoji53][emoji22] jestem taka zła bo.dalam nie mało za nie a taki bubel!! Ciekawa jestem czy bede mogła zwrócić czy bedzie mozliwe tylko oddanie na gwaracji... mam takiego nerwa [emoji35]

5djylbetecfse5n6.png

Wiecie jaka jestem zła [emoji22] kupilam dziś córce odtwarzacz CD do.pokoju... i pogralo całą godzinę i juz nie chciało płyt czytać [emoji35][emoji53][emoji22] jestem taka zła bo.dalam nie mało za nie a taki bubel!! Ciekawa jestem czy bede mogła zwrócić czy bedzie mozliwe tylko oddanie na gwaracji... mam takiego nerwa [emoji35]

5djylbetecfse5n6.png
Może to wina płyty?

5djylbetecfse5n6.png
Motylek nie baw się w reklamację z tytułu gwarancji tylko niezgodności towaru z umową. Mozesz bez problemu zażądać zwrotu gotówki lub wymiany sprzętu na nowy.

16udskjopmtfyunf.png

reklama
Do góry