reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
ja melduje sie również po wizycie... Julek nadal duzy 2600g, ogólnie wszystko z małym ok i wszystko byłoby dobrze gdyby nie to ze zaczęło sie rozwarcie na palec a właściwie powiedziała później ze praktycznie opuszek... Mały główka w dol wiec zaczynamy mega odpoczynek, wizyta nastepna 15.05 i pani doktor bardzo prosi żebym do tego czasu jeszcze wytrzymała gbs juz na wszelki wypadek pobrany... Jakieś mamusie z rozwarciem dla otuchy i pocieszenia?

ja melduje sie również po wizycie... Julek nadal duzy 2600g, ogólnie wszystko z małym ok i wszystko byłoby dobrze gdyby nie to ze zaczęło sie rozwarcie na palec a właściwie powiedziała później ze praktycznie opuszek... Mały główka w dol wiec zaczynamy mega odpoczynek, wizyta nastepna 15.05 i pani doktor bardzo prosi żebym do tego czasu jeszcze wytrzymała gbs juz na wszelki wypadek pobrany... Jakieś mamusie z rozwarciem dla otuchy i pocieszenia?
Ja z obustronnym rozwarciem od 28 tygodnia. Z jednej strony na centymetr z drugiej na opuszek i jutro zaczynamy 33 czyli już 5 tyg conajmniej bo nie wiem ile przed tym 28 tak naprawdę się zrobiło ale jest ok :)

A i dziś rozmawiałam z dziewiczyna która jest w drugiej ciąży i mówi że w pierwszej zrobiło jej się na cm w 26 tygodniu i teraz zupełnie to samo. A ostatnio rodziła jeszcze po terminie pomimo tego rozwarcie ;)

ehh dzięki za pocieszenie, bo juz troche spanikowałam... O mężu nie wspomnę... Ale przynajmniej w ekspresowym tempie zaczął robić wszystke rzeczy o jakie go prosiłam i doprosić die nie mogłam;))
Widzisz chociaż Ci nerwów to dalszych zaoszczędzi nie będziesz musiała się prosić :) we wszystkim trzeba znaleźć pozytywne strony! ;)

mnie się zrobiło na opuszek w 18tyg! a do 32tyg funkcjonowałam normalnie (chodziłam do szkoły, na autobus, na zakupy, gotowałam, sprzątałam, baa nawet dwie osiemnastki zaliczyłam ;)) także spoko. Żadnych gorących kąpieli i masaży pleców! ja dostałam luteine i tyle ;)

w57vyx8dubspq12k.png

No nie wierzę,już rozwarcia macie? Trzymajcie się mamuśki, oszczędzać mi się ,żeby zaraz następna nie wylądowała na porodówce.
A ja mam kaszel jak grużlik,zapalenie oskrzeli ;( Brzuch mnie boli, wszystko mnie w zasadzie boli.

Powiedzcie mi czy wy tez się tak meczycie czy tylko u mnie tak jest.No wejście po schodach to jest wyczyn jak nie iwem co. Jęzor na plecach... ;P

reklama
Do góry