reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Gemmina moja ma czapkę przynajmniej 2-3 razy dziennie. Tak mi się wydaje bo czuję przez minutę dwie takie rytmiczne podskakiwanie.

Ja tam i nie będąc w ciąży w nocy wstawalam do kibelka wiec dla mnie to norma. W ciazy wstaje ze dwa razy.

Popuscic zdarzyło mi się właśnie przy wysiłku czy kichaniu. Nigdy jak miałam pusty pęcherz. Raczej właśnie jak juz mi się chciało a tu kich i coś poleciało. A druga sprawa to wydzielina z pochwy. Mam wrażenie ze jest jej o wiele więcej jak na początku ciąży! I ciągle mam wrażenie ze to właśnie mocz popuszczam!

reklama
Suelen ja też miałam kiedyś co jakiś czas zapalenie ucha. Laryngolog polecił wodę utlenioną. Przynajmniej ze 2 razy w tygodniu potyczek do czyszczenia ucha nasaczyc wodą utlenioną i umyć ucho w środku, nie za głęboko oczywiście. Zabija bakterie. Powiem Ci ze od 3 lat mam spokój z uszami. Możesz też raz za czas zakropic to ucho wodą utlenioną, może się bardzo pienić, ale pomaga rewelacyjnie

thgfikgneziy9g6d.png

Gemmina moja też ma czkawke 2-3 razy dziennie. Również bardzo często. Moja pierwsza córa też miała w brzuchu tak często czkawe i jak się urodziła to gdzieś przez miesiąc dalej ja tak czkało [emoji1]

thgfikgneziy9g6d.png

Ja wstaje zazwyczaj raz w nocy do toalety ( wczesniej wstawalam nawet ze 3, teraz jakos ustapilo). A w dzien mam czasem uczucie ze jak sie teraz juz nie wysikam to sie posikam, ale po chwili chyba Mala przestaje uciskac i przechodzi:)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mi też zdawało się że Mały nie ma czkawki do póki nie dostał jak byliśmy podłączeni do ktg co chwilę pukał i nie wiedziałam o co chodzi dopiero po chwili mysle zetak rytmicznie to musi być czkawka i faktycznie położna przyszła i się śmiała że jak na złość biedny dostal czkawi :D ale podczas czkawke sobie dzidziole płucka trenują więc niech mają ;)

Czasem wogóle nie czuć tej czkawki, ja rzadko czuję że dzieci mają czkawkę, ale na USG lekarz często zwraca na to uwagę. To tak drobne ruchy że ciężko je wyczuć jak maleństwo jest gdzieś głębiej

010ikw7ip2lmrcv3.png

reklama
Justyna ja też mam takie upławy.Tzn, bezzapachowe niby normalne ale czasami mam tak mokro jakbym nasikała w gacie, ale to ponoć normalka w ciąży. Hehehe a tak sobie pomyślałam własnie,że mam zajebisty poślizg bez żadnych ulepszaczy fju fju... :)

Do góry