reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

To nie jest tak, że oceniam kogoś kogo widzę pierwszy raz na ulicy. Każdy może mieć gorszy dzień. Ale jak np. ta moja sąsiadka codziennie tak wygląda, a mieszka z mężem oraz teściami, którzy nie pracują, to nie wierzę, że nie znajdzie tej chwili, żeby się ogarnąć.
Co do włosów, to moje koleżanki, które muszą codziennie myć włosy, zdecydowały się na krótsze fryzury. Nie rozwiązuje to problemu, ale szybciej schną i szybciej się je układa, więc chociaż tak sobie ułatwiają życie.
Dlatego ja mam krotkie [emoji6] modelowanie z suszeniem to 20 minut :)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Dziewczyny tak naprawde nie wiecie jakie dziecko Wam " sie trafi". Znam kobiety, ktore obiad jadly z noworodkiem na rekach o godz 18 mimo, bo dopiero wtedy znalazly na to czas ( dodam, ze obiad byl ugotowany przez meza dzien wczesniej, trzeba bylo tylko podgrzac w mikrofali). Wiec nie warto chyba oceniac. Ludzie maja rozna sytuacje. Ja mialam ten komfort, ze maz byl w domu po urodzeniu malego, wiec idac na spacer glowe mialam umyta, ale z makijazem to juz roznie. Wiem, ze sa kobiety ktore majac noworodka w domu, po prostu sie nudza, bo on ciagle spi, ale pamietajmy ze dzieci sa rozne i wrzucajmy wszystkich do jednego worka. Ja tez nie chodze zaniedbana, staram sie schludnie wygladac, ale jak bedzie przy noworodku i dwulatku - nie wiem, ale podejrzewam, ze moze byc ciezko. A wychodzic zamierzam, bo w domu po prostu bym ocipiala i uwazam, ze dla wlasnego zdrowia psychicznego lepiej czasem wyjsc w brudnych ciuchach ( te ktore maja dzieci wiedza, ze przy maluchu ubrania z czystych potrafia zmienic sie w brudne w mgnieniu oka i czasem niezauwazenie) niz zwariowac w czterech scianach. A jesli kogos to tak bardzo kluje w oczy, to niech nie patrzy.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Widzę,że nie tylko ja mam malutki problem z moczem. Wyniki mam w miarę dobre,w kartę wpisane,że dobre ale mam brać żuraviT jedno opakowanie bo wyszły liczne bakterie i żeby nie dopuścić do zapalenia pęcherza.

Mi lekarz każe brać kompleks witamin,ale ja je biorę sporadycznie bo się zdrowo odzywam i hemoglobinę mam ponad 12 żelazo 90 bez wspomagaczy. A jakbym jeszcze te witaminy brała to bym chyba urodziła klocka :D nawet mu się nie przyznałam ,że nie biorę codziennie :D

Do góry