reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja uważam, ze jeśli chodzi o jakies wyjścia, szczególnie te większe to para powinna byc podobnie ubrana, w sensie odświętności. Skoro ja dżinsy i sweterek to on nie moze koszula i pantofle. I na odwrót. Wtedy jakos ta różnica nie razi. W przypadku tego lekarza mogło tez byc tak, ze on pracuje w garniaku i musi byc wypucowany, a żonę i dziecko podrzuca po drodze do lekarza. Tak więc nie oceniajmy ludzi po pozorach. Najważniejsze to pilnować swojego podwórka. A inne kobietę jak chcą to niech się zaniedbują, przynajmniej nie ma dla mnie zagrożenia na mieście [emoji12]

Nie no ja kumam ze on po pracy :) tak to wygladalo :) ale zona sama z siebie powinna byc czysta i zadbana :) bez wzgledu na meza. I oooo :)
oar8pg4n1kii9v0d.png

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Moj tez jakby sie zaokraglil [emoji23]
I takie ma czasem smaki, ze ja sie czuje calkiem normalna [emoji23]

Po porodzie maz idzie na 2 tyg opieki nademna po cc (wypisuja spokojnie w szpitalu)a tatusiowe zostawiamy w razie jakis chorob w pozniejszym czasie..

BTW jak Wasi mężowie reagują do tej pory na Waszą ciążę?
Mój przytył tyle co ja! :eek:
Do tego wcina ogórki kiszone i słodycze. :D

Mój fizycznie to chyba nawet lepiej, schudł trochę ;)

a tak to odciąża mnie, jest wyrozumiały, nawet zaczyna dotykac brzuch co jest sukcesem ;)

7u223e3kwboc3bjp.png

Tak sobie myślę o tym zadbaniu / zaniedbaniu... Nie ma usprawiedliwienia na takie zapuszczenie się. Co innego mycie włosów przesunąć na następny dzień, co innego nie myć przez tydzień. Co innego mieć odrapany lakier na pazurach, co innego niepomalowane, ale czyste i obciete paznokcie. Mam sąsiadkę, która chodzi w najgorszych, brudnych dresach, w dziurawej koszulce często brudnej i bez stanika. Mieszka na wsi i myśli, że ujdzie przy małych dzieciach. Czegoś takiego to ja nie zrozumiem, bo to jest już brak higieny. Jak jest się czystym i ma się czyste ale schludne ubranie, to nawet makijaż jest niepotrzebny. Oczywiście każdemu może zdarzyć się gorszy dzień, ale bez przesady, 15 minut pod prysznicem to chyba da się wygospodarować.
Obskurne paznokcie, czy chodenie z resztkami lakieru na paznokciach to nie kwestia posiadania dzieci [emoji23] a ogolnej higieny osobistej....ja czesto chodze do Lidla ta tam prawie każda pani za kasa ma okropne , zaniedbane paznokcie i do tego.lakier na pół paznokcia oskrobany...bleee [emoji33][emoji23]

5djylbetecfse5n6.png

Łatwo jest oceniać kogoś na ulicy patrząc ze swojej perspektywy, ale każda z nas musi włożyć inną ilość pracy w to żeby jakoś wyglądać.
Moje włosy się tak przetluszczaja ze na drugi dzień wyglądają jak u kogoś innego po tygodniu, zdarzało się ze jak umylam rano a mialam wyjście wieczorem to musiałam myć jeszcze raz bo się nie nadawały. Teraz jest sukces bo wytrzymują 1,5 dnia. Przy cerze naczynkowej, sincach pod oczami i blond rzęsach wyglądam jak chora. Zazdroszcze dziewczynom ktore moga umalowac rzesy lub nie i wyjść.
Wyszykowanie się zajmuje mi do pół godziny, jeśli mam już umyte włosy :/

m3sxyx8dzur8ghzn.png

reklama
Łatwo jest oceniać kogoś na ulicy patrząc ze swojej perspektywy, ale każda z nas musi włożyć inną ilość pracy w to żeby jakoś wyglądać.
Moje włosy się tak przetluszczaja ze na drugi dzień wyglądają jak u kogoś innego po tygodniu, zdarzało się ze jak umylam rano a mialam wyjście wieczorem to musiałam myć jeszcze raz bo się nie nadawały. Teraz jest sukces bo wytrzymują 1,5 dnia. Przy cerze naczynkowej, sincach pod oczami i blond rzęsach wyglądam jak chora. Zazdroszcze dziewczynom ktore moga umalowac rzesy lub nie i wyjść.
Wyszykowanie się zajmuje mi do pół godziny, jeśli mam już umyte włosy :/

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Ja mam to samo z wlosami dlatego codziennie rano je myje i modeluje a jak wychodze gdzies wieczorem to robie to samo :) cere mam spoko, w rzesy zainwestowalam i zeby miec spokoj i zaoszczedzic czas :) paznokci nie maluje wcale, lub robie hybryde i tak ooo :) codziennie gole nogi- szczegolnie latem, i pachy :)
I tak ooo :)

p19u9jcg81ehxczt.png

Do góry