reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Co do dbania o siebie to ja mam ten komfort ,że włosy mi się nie przetłuszczają tak szybko i jeśli umyje raz na 3 dni to wystarczy a i tak są w dobrym stanie.
Za to rozumiem babki,które muszą codziennie myć,do tego odżywiać itp żeby w miarę wyglądać a jeśli opuszczą jeden dzień to wyglądają jak fleje. No ale np brudnych ubrań ,braku stanika itp jeśli się ma kogoś do pomocy to nie zrozumie. I miejsce zamieszkania nie ma nic do znaczenia bo sama mieszkam na wsi i większość dziewczyn wygląda jak z okładki nawet z małym dzieckiem.

reklama
Co do dbania o siebie to ja mam ten komfort ,że włosy mi się nie przetłuszczają tak szybko i jeśli umyje raz na 3 dni to wystarczy a i tak są w dobrym stanie.
Za to rozumiem babki,które muszą codziennie myć,do tego odżywiać itp żeby w miarę wyglądać a jeśli opuszczą jeden dzień to wyglądają jak fleje. No ale np brudnych ubrań ,braku stanika itp jeśli się ma kogoś do pomocy to nie zrozumie. I miejsce zamieszkania nie ma nic do znaczenia bo sama mieszkam na wsi i większość dziewczyn wygląda jak z okładki nawet z małym dzieckiem.
To zalezy co rozumiemy przez brudne ciuchy. Ja sama ostatnio dopiero po jakims czasie sie zorientowalam, ze mam na tylku plame z jedzenia ( a dokladnie jak w przebieralni na basenie zakladalam spodnie). Ot uroki posiadania malego dziecka w domu [emoji6]. A co do braku stanika, to karmiace cyce robia na poczatku rozne niespodzianki i moze sie okazac, ze kobieta akurat nie ma stanika, ktory moglaby na siebie wlozyc [emoji12]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Dobrze, ze majtki miała bo tak to też można usprawiedliwiać, że przecież nie przewidziała, ze po porodzie będzie jeszcze gruba/Bardzo schudnie i się okazalo; ze nie ma majtek, które by pasowały [emoji14] no błagam.
A skad wiesz, ze miala?[emoji12]

Wiesz, to nie ja mam problem z tym ze ktos stanika nie nosi, wiec...

O ile kobieta powiedzmy, że może być w takim stanie przez 2-3 tygodnie, to jeśli się to przeciąga tak jak w przypadku tej mojej nieszczęsnej sąsiadki ( pewnie ją uszy pieką) do 2 lat i trwa nadal to coś jest nie tak.
Nie, no jesli to trwa to to swiadczy o totalnym zaniedbaniu danej osoby. Ale jesli przez jakis czas... umowmy sie, ze czasem sa rzeczy wazniejsze od wygladu i jesli wyjdzie sie czasem z nieumyta w dany dzien glowa to to nie koniec swiata.

Ja mam bo o ile nie ma się 12 lat i jeszcze nie trzeba stanika nosić to każde choćby nie wiem jak zajebiste cycki ala Mia Khalifa i tak wyglądają okropnie i wcale nie seksowne bez stanika i podobają się tylko napalonym 14letnim chłopcom onanizujacym się wieczorami do redtuba :p

Idę spaaac :D

Ja mam bo o ile nie ma się 12 lat i jeszcze nie trzeba stanika nosić to każde choćby nie wiem jak zajebiste cycki ala Mia Khalifa i tak wyglądają okropnie i wcale nie seksowne bez stanika i podobają się tylko napalonym 14letnim chłopcom onanizujacym się wieczorami do redtuba [emoji14]

Idę spaaac :D
Ale wiesz czyj to jest problem? [emoji6]

reklama
A ja chocby nie wiem co nie jestem w stanie wybaczyc:
- pozdzieranych paznokci z lakieru- nie ma sie czasu na dbanie, domalowywanie, zmywanie to sie nie maluje
- tluste wlosy
- brudne ciuchy

Abstrahujac- sciagnijcie sobie apke Cosmeticscan. Skanuje kody kreskowe kosmetykow. Mega. Pokazuje wszystkie zle i dobre substancje. Ja np zeskanowalam min. Balsam evree i jest ze zawiera pochidna retinolu i substancje rakotworcze. Taki psikus ;)
Bede z nia chodzila do rossmana ;)
p19u9jcg81ehxczt.png

Do góry