reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
majka - taki kop w dupsko dobrze mi robi :))
A czy któraś z Was badała bete w odstępach 48 godzinnych ??
Ja badałam. W 29dc miałam 568 a w 31 dc 1489. I dla Pewnosci zrobiłam jeszcze w 50dc i już był o 110 200 :) A Ty już robiłaś?
dziękuję Dziewczyny ! zobaczę co jutro powiedzą w szpitalu. tak boję się o swoje maleństwo. :(
Trzymam kciuki! Wiesz, ze nasze kciuki dużo mogą! :) wierzę, że będzie dobrze!!

dziękuję Dziewczyny ! zobaczę co jutro powiedzą w szpitalu. tak boję się o swoje maleństwo. :(
Nie martw się, na pewno jest jeszcze za wcześnie na serduszko! Zobacz u mnie, z om wychodziło że dziś mam 7t0d ale z usg wyszło (i z moich obliczeń) że jest dopiero 6t1d no i jest sam pęcherzyk (2cm), ale lekarz absolutnie mnie nie straszył, powiedział , że wszystko jest ok i że serduszko za tydzień już na pewno będzie :-) Więc głowa do góry! Słyszałam o przypadkach, gdzie serduszko pojawiało się dopiero w 8-9tc [emoji5] Będzie dobrze [emoji178]

f2w33e3kejrv901t.png

Dziękuję dziewczyny za wszystkie odpowiedzi , poczułam wreszcie spokój , nie chce z byle pierdołą dzwonić po lekarzach i pytać a internet oczywiście bzdury pisze .
A czy serduszko zawsze badają na pierwszej wizycie ? Mi nie zbadał tylko usg miałam i widziałam już swój pęcherzyk , miał 11,5 mm . Mam tyle pytań , badania do poprawy i wizyta kontrolna po 4 tygodniach to chyba pójdę z kartką z pytaniami bo wiecznie coś , na szczęście znalazłam Was co daje troszkę odetchnąć :)
A jak radzicie sobie z przeziębieniem ? Od razu wizyta u lekarza ? Bo coś mnie bierze i nie wiem czy się wybrać czy lepiej najpierw jakieś domowe sposoby spróbować?

3jgxgywll5x4z1no.png
Kartka z pytaniami na wizytę to nie jest głupi pomysł. Jak serduszko jest to oznaczają na wyniku usg a jak jeszcze nie ma to nie. Co do przeziębienia to trzeba najpierw sobie radzić domowymi sposobami i lepiej aby pomogło ;)

Nie martw się, na pewno jest jeszcze za wcześnie na serduszko! Zobacz u mnie, z om wychodziło że dziś mam 7t0d ale z usg wyszło (i z moich obliczeń) że jest dopiero 6t1d no i jest sam pęcherzyk (2cm), ale lekarz absolutnie mnie nie straszył, powiedział , że wszystko jest ok i że serduszko za tydzień już na pewno będzie :-) Więc głowa do góry! Słyszałam o przypadkach, gdzie serduszko pojawiało się dopiero w 8-9tc [emoji5] Będzie dobrze [emoji178]

f2w33e3kejrv901t.png
tez własnie się tym pocieszam, że czasem w 8-9 tyg dopiero widać. najgorsze jest to ze gin był oziębly i niewzruszony.. nic nie powiedział na zasadzie " niech sie pani nie martwi, może jeszce za wczesnie, zdarza się ze tętno wyczuwalne jest pózniej bla bla bla" powiedział ze wg niego tetno powinno być jak dzwon i zarodek jest martwy. i skasował 150 zł. masakra.

reklama
Do góry