reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Arla cudowne wieści!!
I tu mamy idealny przykład głupiego gadania o pustym pęcherzyku :)

svchs65gg8talrm7.png
To prawda, ale łatwo mówić jak już wszystko okazuje się ok. a wcześniej niestety jest niepotrzebne przeglądanie internetu i czytanie przeróżnych historii i stres :)

reklama
tez własnie się tym pocieszam, że czasem w 8-9 tyg dopiero widać. najgorsze jest to ze gin był oziębly i niewzruszony.. nic nie powiedział na zasadzie " niech sie pani nie martwi, może jeszce za wczesnie, zdarza się ze tętno wyczuwalne jest pózniej bla bla bla" powiedział ze wg niego tetno powinno być jak dzwon i zarodek jest martwy. i skasował 150 zł. masakra.
Olej takiego lekarza, zmień go. U nas na oddziale pracowała taka bladź która tylko dołować umiała (mi po porodzie codziennie mówiła że mogę umrzeć w każdej chwili przez co do płaczu mnie doprowadzała)... Ja dziś jak poszłam na usg (do lekarza który prowadził mi pierwszą ciążę), zapytał mnie przed badaniem TO CZEGO SZUKAMY? Ja na to DZIDZIUSIA :-) Tak się ucieszył, jakbyśmy byli rodziną :-) I takie podejście powinien mieć lekarz, jest konkretny i rzeczowy, ale bije od niego ciepło, przez co czuję, że jestem w dobrych rękach... Tak więc głowa do góry, powtórz usg za tydzień i koniecznie u innego lekarza. A jeśli będziesz w szpitalu, broń Boże nie zgadzaj się na żaden zabieg! Przecież owulacja mogła Ci się przesunąć albo Dzidzia po prostu potrzebuje troszkę więcej czasu [emoji4]

f2w33e3kejrv901t.png

dziękuję Dziewczyny ! jesteście wspaniałe ! kochane! już się tak nie martwię, zobaczę co jutro powiedzą , mają podobno badzo czuły sprzęt może choć delikatne tętno wyczują. gratuluję Mamuśkom które już zobaczyły i usłyszały serduszko ! obym niedługo dołączyła do Waszego grona

Trzymam kciuki żeby było wszystko okej. O której będziesz miała usg?
Już jestem po wizycie i w moim pustym pęcherzyku z ubiegłej środy (a był to początek 7 tygodnia) dzisiaj ukazał się piękny zarodek z bijącym serduchem :):):):):) Nawet mój zaprzyjaźniony lekarz, który przy poprzednim badaniu trochę martwił się czy coś się rozwinie wyściskał mnie jak zobaczył, że wszystko jest jest ok. Ufffff tydzień stresu jakoś minął i teraz już nawet mdłości nie wydają się takie straszne:)
Gratuluję z całego serca :) A lekarza tylko pozazdrościć :)

Wroniasta, jeśli jesteś z Wawy to polecam prolife Medical Care na Saskiej Kępie. Mają mega sprzet i świetnych fachowców.
niestety z koszalina jestem, zaczynam zgadzac sie z kuzynką, że to jednak wielka wiocha jest. gin opinie miał dobre, wiec poszłam, a tu taki burak się okazał. zero empatii. nie mam pojęcia gdzie tu i czy wogóle znajdę gina z odpowiednio wyposarzonym gabinetem

Olej takiego lekarza, zmień go. U nas na oddziale pracowała taka bladź która tylko dołować umiała (mi po porodzie codziennie mówiła że mogę umrzeć w każdej chwili przez co do płaczu mnie doprowadzała)... Ja dziś jak poszłam na usg (do lekarza który prowadził mi pierwszą ciążę), zapytał mnie przed badaniem TO CZEGO SZUKAMY? Ja na to DZIDZIUSIA :-) Tak się ucieszył, jakbyśmy byli rodziną :-) I takie podejście powinien mieć lekarz, jest konkretny i rzeczowy, ale bije od niego ciepło, przez co czuję, że jestem w dobrych rękach... Tak więc głowa do góry, powtórz usg za tydzień i koniecznie u innego lekarza. A jeśli będziesz w szpitalu, broń Boże nie zgadzaj się na żaden zabieg! Przecież owulacja mogła Ci się przesunąć albo Dzidzia po prostu potrzebuje troszkę więcej czasu [emoji4]

f2w33e3kejrv901t.png
dziękuje ... :* :*

madziarra mam się zgłosic jutro do szpitala o 8 , podobno mnie przebadają kompleksowo, łącznie z niby bardzo czułym usg. nie wiem o której mnie wypuszczą, mam nadzieję że jeszce jutro. oby choc lekarz miał lepsze podejście niż ten masakryczny gin dzisiaj . dam znać Dziewczyny, jesteście wspaniałe i kochane, super mieć takie wsparcie, chociaż wirtualne :) buziaczki dla Was!

reklama
dziękuję Dziewczyny ! jesteście wspaniałe ! kochane! już się tak nie martwię, zobaczę co jutro powiedzą , mają podobno badzo czuły sprzęt może choć delikatne tętno wyczują. gratuluję Mamuśkom które już zobaczyły i usłyszały serduszko ! obym niedługo dołączyła do Waszego grona
Ja dolaczylam i co :-( tydzien temu byl zarodek ale serduszka nie bylo slychac,wczoraj bylam u specjalisty takiego,i co? Jest serduszko ,ale za wolno bije bo tylko 87 razy na minute...zarodek ma niecale 4 mm i jest bardzo slaby i serduszko bardzo wolno bije..ppwiedzial ze ten tydzien bedzie decydujacy ze sprobujemy pomoc dziecku,zwiekszyl mi kwas foliowy na 15 mg ,ale nie wiem..boje sie strasznie..

uwo9dqk323h73wzt.png

Do góry