reklama
Sasankaa
Fanka BB :)
Mój teraz skończyl 2 lata i bez smoka, odpieluchowany (oprócz spania) i śpi w normalny łóżku.A ile synek ma? Moj z kolei zasypia za raczke i jak sie w nocy placze ( a przebudza sie czesto) to jak mu reke dam to sie uspakaja. Nie wiem jak to pozniej bedzie.
A jeszcze tak a propos tych zdjec usg, to nie wiem co Wy tam widzicie, ale ja prawie nic. W zyciu bym nie powiedziala, czy cos jest penisem czy cipka, czy to w ogole jakas nerka itp.[emoji12]
A wiecie co u niektorych dziewczyn?U Kum, Wroniastej, Polusiowej? Bo ostatnio cos ich nie widac...
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Jak coś to moge moje 'zmagania' opisać
ja mam corcie lekko ponad 2 latka i wlasnie niedawno udalo nam see przeniesc ja do jej pokoju do duzego lozka. Od jakichs 2 tygodni wczesniej bawilismy sie ciagle u niej w pokoju opowiadalam jej ze to jej pokoj i jak tylko bedzie chciala to moze tam spac bo to jej lozeczko. Jak czutalismy bajke przed snem to tam sie kladlysmy razem, tak powoli powoli see z tym oswajala az pewnego wieczoru zakomunikowala " Maja paść tam" i chciala pójść tam spac. Najpierw zaczęła tam spac tylko na noc a w dzień u nas, a później zaczęła tez chcieć w dzień. Oczywiście jeszcze zdaza sie ze przydrepcze do nas w nocy i juz zostaje do rana, ale na szczęście coraz rzadziej. Gorzej mamy z przestawieniem jej na duza kołdrę bo z tej dziecięcej wyrasta juz prawie, a tu nie chce nawet słyszeć o zmianie mimo poscieli w jej ukochana minnie lub peppeA ile synek ma? Moj z kolei zasypia za raczke i jak sie w nocy placze ( a przebudza sie czesto) to jak mu reke dam to sie uspakaja. Nie wiem jak to pozniej bedzie.
A jeszcze tak a propos tych zdjec usg, to nie wiem co Wy tam widzicie, ale ja prawie nic. W zyciu bym nie powiedziala, czy cos jest penisem czy cipka, czy to w ogole jakas nerka itp.[emoji12]
A wiecie co u niektorych dziewczyn?U Kum, Wroniastej, Polusiowej? Bo ostatnio cos ich nie widac...
melomanka
Dawaj! [emoji6]Mój teraz skończyl 2 lata i bez smoka, odpieluchowany (oprócz spania) i śpi w normalny łóżku.
Jak coś to moge moje 'zmagania' opisać
Z tym odpieluchowaniem to z jednej str chcialabym zaczekac jak bedzie cieplej, ale pewnie nie bede wtedy w stanie schylac sie sto razy zeby siki zetrzec z podlogi [emoji12] . Wiec chyba teraz choc tez sie zastanawiam, bo maz wyjezdza na 2 tygodnie, ja z Tymkiem przenosimy sie do rodzicow i dla malego to zmiana bedzie, a ponoc w takich syt lepiej sie wstrzymac z odpieluchowaniem. Sama nie wiem. Co do smoczka, to ma tylko do spania. Ale, ze sie budzi po kilka razy w nocy, to tez mi ciezko tego smoka mu teraz zabrac...
a smoczek kilka miesięcy temu nadgryzła i juz jej nie wymienialiśmy spala z nim jeszcze kilka dni, a później nożyczki pomogly mu sie bardziej popsuć. Mala miala go jeszcze ze dwie noce w rączce albo kładła kolo poduszki, a później juz nie chciala, a jak czasem pytała to tylko przypominałam jej ze przecież pamięta ze sie zepsuł no to kiwala glowa i odszedł tituś
Adriana123
Zaciekawiona BB
Witam, mam nadzieję że mogę dołączyć do Waszego grona!
Od dawna Was czytam, wiele o Was wiem, znam radości i smutki i najwyższy czas żebyście mnie poznały.
Mam na imię Ada(29L.) to moja druga ciąża, prawie jak pierwsza bo moja córka skończyła 10 lat. Termin mam wg om ma 30 czerwca, według usg 25. Od 3 tygodni w końcu nie wymiotuje, choć 10 lat temu do dnia porodu mnie męczyło. Prawdopodobnie będzie druga coreczka. Pisze prawdopodobnie bo w pierwszej ciąży miałam mieć chłopca, coś odpadło i wyszła dziewczynka Ciążę prowadziłam prywatnie i lekarz widział chłopca, potem byłam w szpitalu z okazji ciągłych wymiotow i na usg inny lekarz widział chłopca, a w 7 miesiącu ciążę dalej prowadził mój ginekolog prywatnie,ale udałam się do innego miasta żeby złapać tam kontakt i rodzic więc znów poszłam do innego lekarza prywatnie który pracował w szpitalu(chciałam mieć lepsze wejście) po czym trzeci raz widziano chłopca. Mając wyprawkę chłopięca, wózek itd, udałam się na wizytę przed porodowa do lekarza który prowadził mnie od początku i z uśmiechem stwierdził że na pewno dziewczynka. Po 3 tygodniach sie potwierdziło- dziewczynka
Od dawna Was czytam, wiele o Was wiem, znam radości i smutki i najwyższy czas żebyście mnie poznały.
Mam na imię Ada(29L.) to moja druga ciąża, prawie jak pierwsza bo moja córka skończyła 10 lat. Termin mam wg om ma 30 czerwca, według usg 25. Od 3 tygodni w końcu nie wymiotuje, choć 10 lat temu do dnia porodu mnie męczyło. Prawdopodobnie będzie druga coreczka. Pisze prawdopodobnie bo w pierwszej ciąży miałam mieć chłopca, coś odpadło i wyszła dziewczynka Ciążę prowadziłam prywatnie i lekarz widział chłopca, potem byłam w szpitalu z okazji ciągłych wymiotow i na usg inny lekarz widział chłopca, a w 7 miesiącu ciążę dalej prowadził mój ginekolog prywatnie,ale udałam się do innego miasta żeby złapać tam kontakt i rodzic więc znów poszłam do innego lekarza prywatnie który pracował w szpitalu(chciałam mieć lepsze wejście) po czym trzeci raz widziano chłopca. Mając wyprawkę chłopięca, wózek itd, udałam się na wizytę przed porodowa do lekarza który prowadził mnie od początku i z uśmiechem stwierdził że na pewno dziewczynka. Po 3 tygodniach sie potwierdziło- dziewczynka
witam myślałam ze w ta stronę,chłopiec a jednak dziewczynka pomyłki sie nie zdarzają a jednak przynajmniej moja lekarka twierdziła ze w stronę to daje 100 % a na ostatniej wizycie zacisnal nóżki wiec nic nie bylo w ogóle widać, mam nadzieje ze sie nie zmieni chociaż mając juz dziewczynke boje sie jakoś ze przy chlopcu wszystko będzie inneWitam, mam nadzieję że mogę dołączyć do Waszego grona!
Sasankaa
Synek u siebie śpi od kiedy pól roku skończył. Gdzieś jak miał 14-15msc wyjełam mu te szczebelki z łóżeczka, że sam sobie wchodził i wychodził. On tak ma że powciaga rano zabawki do łóżka ,siedzi w nim i się bawi,więc nie musze do niego leciec od razu. A później koło 18ms przeniósł się na normalne z barierka, i tak stało w kącie ,że tylko połowa dłużego boku była otwarta (żeby nie spadl nigdzie) .A teraz łóżeczko stoi w docelowym miejscu. Na szczęscie go nie musze usypiac, tylko bajka, buzi,dobranoc i sam zasypia z gromadą pluszaków
Smoczek też mial tylko do spania i probowałam z 3 razy zabrać ale zawsze był płacz. Kiedyś z czystej glupoty, mąż idąc po schodach zapukał do okna, on sie troche wystraszył to mu powiedzialam ,że to Pan. A po paru dniach z ciekawości schowałam te smoczki i powiedziałam ,że nie ma bo Pan zabral bo mówil że jesteś za duży na dydy i on to lyknal i nawet nie zapłakał i nie opominał sie o smoczek.
A z pieluchami ,bo był sezon grzewczy to po prostu latal z gołym tyłkiem, tyko w skarpetach lub piankowych papciach i czuł że mu coś leci po nogach, i sadzalam go wtedy na nocnik. Zajarzył po 2dniach że nie ma pampersa i jak chciał siku to tak tupał nóżkami wiec go wysadzałam,(spodni mokrych nie zlicze przy tym). A później już sam zaczał wołać siku i juz umiał powstrzymać sie chwile że zdązyłam dobiec . Na dzień dzisiejszy sam idzie na nocki, ściaga spodnie i wyciera siusiaka ,oraz podciąga je.
Smoczek też mial tylko do spania i probowałam z 3 razy zabrać ale zawsze był płacz. Kiedyś z czystej glupoty, mąż idąc po schodach zapukał do okna, on sie troche wystraszył to mu powiedzialam ,że to Pan. A po paru dniach z ciekawości schowałam te smoczki i powiedziałam ,że nie ma bo Pan zabral bo mówil że jesteś za duży na dydy i on to lyknal i nawet nie zapłakał i nie opominał sie o smoczek.
A z pieluchami ,bo był sezon grzewczy to po prostu latal z gołym tyłkiem, tyko w skarpetach lub piankowych papciach i czuł że mu coś leci po nogach, i sadzalam go wtedy na nocnik. Zajarzył po 2dniach że nie ma pampersa i jak chciał siku to tak tupał nóżkami wiec go wysadzałam,(spodni mokrych nie zlicze przy tym). A później już sam zaczał wołać siku i juz umiał powstrzymać sie chwile że zdązyłam dobiec . Na dzień dzisiejszy sam idzie na nocki, ściaga spodnie i wyciera siusiaka ,oraz podciąga je.
Adriana123
Zaciekawiona BB
Też się tego bałam i z ulgą przyjęłam wiadomość o dziewczynce
reklama
motylek05
Ja przy córce nie robilam planu porodu u mojej szwagierki wyciskali syna i dzięki temu chlopczyk przeżył poród.Cześć, dziewczyny! Wróciliśmy z zimowiska, było świetnie [emoji4]
Myślę, że z tą płcią nie jest tak łatwo, czasem po prostu nie widać. Podobno w niektórych krajach w ogóle nie mówią płci, bo jeśli się gin pomyli to rodzice idą do sądu!
A ja ostatnio przeglądałam plan porodu i tam pytają czy zgadzam się na chwyt Kristellera i zabieg Credego. Pierwszego nie chcę absolutnie. A od Credego też podobno się odchodzi. Jak było u was? Miałyście te zabiegi przy poprzednich porodach? Czy rzeczywiście mogę z nich zrezygnować?