reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny a czy Wam też twardnieje brzuch przed tym jak ma urosnąć o kilka cm?
Bo ja zauważyłam zależność,że jak tak np są dni w których twardnieje mi brzuch i tak ciągnie to rośnie mi o ok 2 cm i później przez ok 2 tygodnie mam spokój,nic się nie dzieje i brzuch również nie rośnie.
Czy ktoś też tak ma?

reklama
Witam nowe Mamuśki :):)

I u mnie brzuch zaczyna się odzywać,a to zaboli,a to ciągnie z prawej strony. No,ale brzuchol coraz większy,więc ma prawo i zobaczymy jak to dalej będzie ;)

Efta22 a skąd z Podkarpacia dokładnie jesteś bo ja też z podkarpackiego Mielec [emoji5]

Trzymam kciuki Marciorek i Biedronka żeby bóle szybko odpuscily [emoji8]

f2w3rjjgvkjhkndh.png
Natalia to my tak w sumie niedaleko siebie bo ja na granicy swietokrzyskiego i podkarpacia - Sandomierz ... Do Efta22 troche jednak km mam [emoji4]

c55f3e3kq403a9og.png

CAMEL a do jakiego lekarza chodzisz?
U mnie wcześniej było widać pipkę. Sama widziałam,ale jakoś tak czułam się na chłopca. W 17 tyg na USG byłam pewna że będzie dziewczynka bo pipka była dość widoczna. Lekarz mówił od samego początku,że byłby bardziej przy dziewczynce bo to prawdopodobnie zalążki warg sromowych ,ale ostrzegał ,że różnie bywa i żeby nie malować pokoju na różowo.
No i w 21tc pytał czy to miał być chłopczyk.
Ja sama z mężem widziałam jajka i siusiaka. Lekarz też był zdziwiony ,że z dziewczynki zrobił się chłopiec ale to akurat nam pasuje bo staraliśmy się o chłopca. Teraz śmiejemy się,ze może mu się jeszcze odwidzieć i nie nastawiamy się na sto procent na żadną płeć.

Tak poza tym to na wigilię mój dziadek ,który jest jakimś wróżbitą ,życzył nam zdrowego synka i nawet z mężem się śmialismy,że jak On już coś powie to tak ma być:biggrin2:

PS w 17 tygodniu na USG mały zakrywal się jedną nogą i być może coś tam ukrył a ta rzekoma pipi była jeszcze nie wykształconymi jądrami,tak to sobie tłumacze

NATALIA ja jestem z okolic Leżajska. Mój lekarz to Dr Krzysztof Rebacz.
U mnie bylo z ta plcia podobnie, dwukrotne usg i dziewczynka ktora i ja widzialam...mlody dobrze sie kamuflowal i uda zaciskal a tu nagle zaczal wymachiwac nogami i jajeczka z siusiakiem wypadly....az musialam 3 dni potem pojsc na USG sam lekarz po mnie zadzwonil zebym przyjechala bo mowil ze sprawa go meczy i pierwszy raz mu sie cos takiego zdarzylo....i ze musi dokladnie sprawdzic..na szczescie mlodzian odwrocil sie glowa w dol o nogi mial rozchylone i wtedy powiedzial ze teraz on nie ma watpliwosci ze to chlopak.

c55f3e3kq403a9og.png

Oj zjadłabym coś z grilla ,do tego sałatka grecka. Mmm

Dziewczyny a czy Wy coś ćwiczycie ?

Jeśli tak to jakie ćwiczenia i co one Wam dają?

reklama
MŁODAMAMA he he no to chyba większość z nas sobie ćwiczy takie coś,do tego rozciąganie żołądka :D

Ja sobie ćwiczę normalnie jak na siłowni i powiem Wam,że energii to mam za dwoje.
Endorfiny mi tak idą w górę,że mogłabym wyściskać wszystkich wokół :D

MAJKA moja koleżanka się załamała jak Jej powiedziałam o tym,że jednak będzie raczej chłopak. Wiedziała,że staraliśmy się o chłopca ,ale wolała żeby była dziewczynka. Ciężko Jej było przyjąć do wiadomości to ,że coś uroslo w miedzyczasie.
Tak poza tym to u mnie w rodzinie w tym roku kilka dziewczynek ,więc będziemy rodzynkami

Do góry