reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja czytałam , ze 200-300 w pierwszym trymestrze, 300-400 w drugim i 400-600 w trzecim. Tej wersji się trzymam[emoji38]

Ale oczywiście żadna z nas nie wylicza sobie tych dodatkowych kalorii. Ja po prostu tak sobie tłumaczę wzrost mojego apetytu.

oar8pg4n1kii9v0d.png

reklama
U nas troszke lepiej :)

Nie krwawie, a jedynie plamie. Dzis po usg wyszlo, ze nie ma sladow odklejenia sie lozyska, maluszki sa dobrze dotlenione czyli duzy plus. Dalej leze pod kroplowka hamujaca skurcze, ale jest ok :)

Oby jak najdłużej tak było. Myślę cały czas o tobie, będzie dobrze....

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja czytałam , ze 200-300 w pierwszym trymestrze, 300-400 w drugim i 400-600 w trzecim. Tej wersji się trzymam[emoji38]

Ale oczywiście żadna z nas nie wylicza sobie tych dodatkowych kalorii. Ja po prostu tak sobie tłumaczę wzrost mojego apetytu.

oar8pg4n1kii9v0d.png
ja liczę [emoji23][emoji23] wyszłam z zaburzeń odżywiania i próbuje nie zagłodzić dziecka [emoji29]

w57vyx8dubspq12k.png

No znikoma częśc to nie jej brak ;) poza tym jeśli w składzie produktu jest mleko to jesli chcesz produkt bez laktozy musi być to specjalnie oznaczone.

Mało tego laktoza potrafi byc nawet w wędlinie, to samo z glutenem - trzeba na wszystko zwracać uwagę niestety. Takie mamy teraz czasy

7u223e3kwboc3bjp.png
Tu niestety tak, w parowkach mleko,w pasztecie kasza manna ,w kiełbasie gluten pszenny...Masakra. Dobrze że dział że zdrowa żywnością u nas w Intermarche otwarli to mam co synowi kupić

Hubert 18.02.2015
Wiktoria termin 04.06.2017

Suelen super że się dobrze zajmują wami.

Ktoś trochę przegiął z tym 1kg tygodniowo po 30tc, bo to by znaczyło 10kg do 40tc.
Przez całą pierwszą ciaze przytyłam 7kg, więc nie straszmy się aż tak [emoji14]
Jedne będą miały więcej inne mniej, chyba nie ma reguły żadnej.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Suelen super że się dobrze zajmują wami.

Ktoś trochę przegiął z tym 1kg tygodniowo po 30tc, bo to by znaczyło 10kg do 40tc.
Przez całą pierwszą ciaze przytyłam 7kg, więc nie straszmy się aż tak [emoji14]
Jedne będą miały więcej inne mniej, chyba nie ma reguły żadnej.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Tez mam taką nadzieję, choć wiem ze na finishu ostatnich tygodniu u mnie tak było.
Uogólniając nie podając cyfr na końcu tyje się najszybciej, a wyjątki od tej reguły dają nadzieję innym [emoji3]

Ja obecnie mam 4,5kg na plusie. W poprzedniej ciąży przytyłam 13 kg. Jak myślę, ze jeszcze około 9 przybędzie (plus/minus) to mi się słabo robi.

oar8pg4n1kii9v0d.png

Cymera...z tego co czytałam to tak od 30 tc to co tydzien leci juz koło kg tygodniowo, więc nastaw się na trochę więcej niż 6.
nawet sobie tego nie wyobrażam , że mogła bym przytyć w 15 tyg 12 -14 kg :o przecież te kilogramy nie biorą się z sufitu czy powietrza .Dzidzia zrobi się większa , i cycuchy jeszcze się powiększa , do tego wody , i macica . Ale żeby ok 1 kg tygodniowo :confused2: moja wyobraźnia tego nie ogarnia :( ja czytałam że od 3 trymestru na wadze można przybrać jeszcze ok 6 kg . Moje ciało już nie może magazynować tłuszczu , bo zapas mam taki że chętnie bym oddała jakieś chudzince .

reklama
Ja mam na razie 4 kg na plusie. W pierwszej ciąży przytyłam 11. Mam nadzieję że teraz też nie będzie więcej [emoji4]

Mam dzisiaj jakiś spadek formy. Chyba sobie frytki usmaże..... [emoji27]

Poza tym walczymy o imię dla małej z moim mężem. To co mi się podoba jemu nie, i na odwrót.
Była ustalona Marysia ale mi się odwidziało, boję się że będzie mieć do mnie w przyszłości pretensje ze dałam jej tak poważne imię jak Maria....
Weszła opcja Alicja albo Milena.....ale m na Milene nie chce się zgodzić, a mi się lepiej podoba.... Chyba zwariuje. Taka niezdecydowana przez tą ciążę jestem [emoji21]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry