reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja mam na razie 4 kg na plusie. W pierwszej ciąży przytyłam 11. Mam nadzieję że teraz też nie będzie więcej [emoji4]

Mam dzisiaj jakiś spadek formy. Chyba sobie frytki usmaże..... [emoji27]

Poza tym walczymy o imię dla małej z moim mężem. To co mi się podoba jemu nie, i na odwrót.
Była ustalona Marysia ale mi się odwidziało, boję się że będzie mieć do mnie w przyszłości pretensje ze dałam jej tak poważne imię jak Maria....
Weszła opcja Alicja albo Milena.....ale m na Milene nie chce się zgodzić, a mi się lepiej podoba.... Chyba zwariuje. Taka niezdecydowana przez tą ciążę jestem [emoji21]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Alicja bardzo ladnie.
Ja to sobie weszlam na stronę z rankingiem imion i czytałam mężowi po kolei. jak coś jemu oraz mi się podobało to zapisywalam na kartkę:) więc nam się imię podoba i dziecko będzie mieć "modne" imię :D

Hubert 18.02.2015
Wiktoria termin 04.06.2017

reklama
Vanillia nie jesteśmy w stanie przewidzieć jaki gust będą miały nasze dzieci i jakie imiona będą się im podobały, więc nie warto o tym myśleć. Wybierajcie takie jakie wam się podoba :)

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Ja też się trochę boję tej wagi. W poprzedniej ciąży przytyłam 20kg z czego połowa faktycznie na finiszu. Nie którzy zbierają wodę na końcówce może to było to. Teraz od początku jem częściej ale ostatnio moje porcję też powiększają się obiętościowo. A w ogóle to zaczęłam tyć jeszcze kilka miesięcy przed ciążą jak żuciłam palenie. Więc mój lekarz widzi 6,5kg na plusie a ja równe 10 [emoji33]

Ja w pierwszej ciąży przytylam 25 kg. Teraz mam +6kg. Wiec może bedzie ciut mniej niż z Kornelka.

A co do imienia dla bobaska też mamy problem bo podobają nam sie dwa :/ Rozalia i Marcelina i narazie bobas jej bezimienny .

5djylbetecfse5n6.png

Ja notowałam imiona, które mi się podobały, potem sprawdzałam znaczenie, a na koniec mąż podał które z tych mu się podoba - zawęziliśmy do trzech i z tych ostatecznie wybrał starszy brat. Bardzo dumny, że jego typ wybraliśmy [emoji5]

Marcel to był takze mój typ nr jeden :)

7u223e3kwboc3bjp.png

Ja jak tylko dowiedzieliśmy się na połówkowym,że to dziewczynka w brzuszku jest , to wiedziałam,że moja myszka to będzie Wiktoria :) I tak chyba zostanie , M został postawiony przed faktem :D No chyba,że rzuci imię, które mi się bardziej spodoba:D

U nas z Kornelka nie było problemu . Jeszcze jak w ciąży nie bylam to wiedzialam że jak bede miała córeczkę to bedzie Kornelka. A jak juz bylo wiadomo ze dziewczynka to juz innej opcji nie bylo. :D.

5djylbetecfse5n6.png

reklama
Wiecie co, od wczoraj moja dzidzia znowu jest nadaktywna spałam może 4 godziny a dziś od samego rana dalej szaleństwo. Wierci się, kręci, kopie i wyjątkowo rozpycha. Na ostatnim usg była skierowana w stronę mojego kręgosłupa może teraz się obroniła i wyraźniej czuć/widać czy ona cały czas się obraca? Co o tym myślicie?

Do góry