reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Wiecie co, od wczoraj moja dzidzia znowu jest nadaktywna spałam może 4 godziny a dziś od samego rana dalej szaleństwo. Wierci się, kręci, kopie i wyjątkowo rozpycha. Na ostatnim usg była skierowana w stronę mojego kręgosłupa może teraz się obroniła i wyraźniej czuć/widać czy ona cały czas się obraca? Co o tym myślicie?
Moja kruszynka , miała 2 dni luzu teraz sobie odbija . Kopie bardzo mocno , często widać nawet bez dotykania gdzie jest . Raz kopnie z prawej a raz z lewej . Za każdym razem jak idę na usg ma inną pozę .Lekarz twierdzi że super bo ćwiczy teraz a potem nie będzie już miała tyle miejsca .Więc raczej bym tym się nie przejmowała :)

reklama
Myślę ze na tym etapie to się jeszcze 10 razy dziennie obracają w te i we w te.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Cześć Mamusie !! Byłam dzis w szkole rodzenia i akurat byl temat odzywiania i przybierania na wadze. Oczywiscie sie dowiedziałam, że źle sie odżywiam. Panie tłumaczyły nam, że w pierwszym trymestrze powinnyśmy przytyć max 2 kg, w drugim tygodniowo po 0,5 kg a w trzecim przybiera sie 1 kg tygodniowo :szok: dostałam karteczke z rozpisem mądrego odżywiania i od jutra musze sie brac za siebie :laugh2: no ale z żadną z nas tu chyba nie ma tragedii jeśli to jest do ok 6 kg to spoko wyluzujmy co? :D ale ogólnie tym trzecim trymestrem to jestem przerażona !!

Ja jak tylko dowiedzieliśmy się na połówkowym,że to dziewczynka w brzuszku jest , to wiedziałam,że moja myszka to będzie Wiktoria :) I tak chyba zostanie , M został postawiony przed faktem :D No chyba,że rzuci imię, które mi się bardziej spodoba:D
U mnie też Wiktoria :) [emoji7]

Hubert 18.02.2015
Wiktoria termin 04.06.2017

U mnie też Wiktoria :) [emoji7]

Hubert 18.02.2015
Wiktoria termin 04.06.2017

To na razie mamy dwie Wiktorie na forum:) To piękne imię :D

Mało się dziewczyny ostatnio udzielam na forum, ale dopadł mnie dołek i jakoś brak mi weny twórczej do pisania . Czytam Was jednak na bieżąco :) I cały czas jestem z myślami z Sulen .
No i dziś zostanę ciocią , bo siostra mojego M właśnie jest w szpitalu i rodzi:D

Wiecie co, od wczoraj moja dzidzia znowu jest nadaktywna spałam może 4 godziny a dziś od samego rana dalej szaleństwo. Wierci się, kręci, kopie i wyjątkowo rozpycha. Na ostatnim usg była skierowana w stronę mojego kręgosłupa może teraz się obroniła i wyraźniej czuć/widać czy ona cały czas się obraca? Co o tym myślicie?

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Odkad wrocilam.do pracy Rozalka sie kreci i kopie ale jest spokojniejsza :) dzieciaczki maja jeszcze duuuuzo miejsca :) ja czasem czuje jakby sie przeciagala - kopniak z lewej i uderzenie z prawej ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Do góry