reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Coś Tynka dawno nie pisała albo mi się wydaję :confused: ciekawe co u niej ?
Pisałam do Niej priva i cisza mam nadzieję że to brak czasu [emoji4]

16udskjopmtfyunf.png

ja przytyłam 9 kg , 25 tydz dziś , to co mnie troszkę pociesza że przybieram na wadze stopniowo .Mam ogromną nadzieję że przybędzie jeszcze max 6 kg . Mąż mnie pociesza że wyglądam ślicznie :oops: i dodaję że razem będziemy walczyć z wagą jak urodzę .

Cymera...z tego co czytałam to tak od 30 tc to co tydzien leci juz koło kg tygodniowo, więc nastaw się na trochę więcej niż 6.

Ja oczywiście tez mam mega apetyt. Muszę jeść co 2-3h. Staram się,żeby to było jak najbardziej zdrowe, ale ze słodyczami wygrać nie mogę. Pilnuję jednak, żeby tych słodyczy było ok 200kcal maks. W 3 trymestrze ciężarna ma zapotrzebowanie na 600 kcal więcej niż zwykle, bo w ostatnim trymestrze dzieciątko juz głownie tylko nabiera masy. Więc moze jak ktoś wcześniej jadł mało, to teraz mu się wydaje, że się objada.

Suelen...cieszą mnie dobre wieści od Ciebie. Oby juz tylko lepiej.

Tynka milczy, też zauważyłam.

oar8pg4n1kii9v0d.png

Przed chwila sie zważyłam z ciekawości i u mnie w sumie 3kg na plusie :) chyba sam brzuch tylko mi urósł :tak:
Mnie jakoś w tej ciąży nie podchodzi słodkie blee

Cymera...z tego co czytałam to tak od 30 tc to co tydzien leci juz koło kg tygodniowo, więc nastaw się na trochę więcej niż 6.

Ja oczywiście tez mam mega apetyt. Muszę jeść co 2-3h. Staram się,żeby to było jak najbardziej zdrowe, ale ze słodyczami wygrać nie mogę. Pilnuję jednak, żeby tych słodyczy było ok 200kcal maks. W 3 trymestrze ciężarna ma zapotrzebowanie na 600 kcal więcej niż zwykle, bo w ostatnim trymestrze dzieciątko juz głownie tylko nabiera masy. Więc moze jak ktoś wcześniej jadł mało, to teraz mu się wydaje, że się objada.

Suelen...cieszą mnie dobre wieści od Ciebie. Oby juz tylko lepiej.

Tynka milczy, też zauważyłam.

oar8pg4n1kii9v0d.png
A nie 300kcal ? Bo większość poradników właśnie tyle podaje ;)

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Prawda ,np Link do: 5 produktów nabiałowych, które mogą jeść osoby z nietolerancją laktozy
Jogurty naturalne bez np dodatku mlek w proszku albo twarde sery żółte nie mają laktozy lub znikoma część

Hubert 18.02.2015
Wiktoria termin 04.06.2017

No znikoma częśc to nie jej brak ;) poza tym jeśli w składzie produktu jest mleko to jesli chcesz produkt bez laktozy musi być to specjalnie oznaczone.

Mało tego laktoza potrafi byc nawet w wędlinie, to samo z glutenem - trzeba na wszystko zwracać uwagę niestety. Takie mamy teraz czasy

7u223e3kwboc3bjp.png

Do góry