reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja byłam w aquaparku w tej ciąży i w poprzedniej też w stroju dwu częściowym. Fakt ludzie się gapią, chyba nie mogą się powstrzymać i nie jest to zbyt komfortowe ale do przeżycia. Mi natomiast ciężarne z brzuszkiem nie przeszkadzają na to w ogóle.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Widać ze roznie lekarze wyznaczają te badania i wyniki... kazda inaczej [emoji4] co do stroju ja na basen kupilam jednoczęściowy bo w bikini zle sie mi plywa teraz gdy piersi urosły jest troche za maly. [emoji6]

uwo9s65gc1wrqhnx.png
Ja też jednoczęściowy większy po prostu ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Mam do Was pytanie jeszcze [emoji3] czy skierowanie na podstawowe wyniki z krwi i moczu dostajecie na kazdej wizycie? Macie co miesiac je robić? Ja mam wrazenie ze troche zadko mam robione i martwie się ze moj lekarz zawodzi..

uwo9s65gc1wrqhnx.png

Nie, ja robiłam na drugą wizytę w ciąży i teraz mam powtórzyć dopiero. Z tym, że ja regularnie badam hormony do innego lekarza, a jeszcze dwukrotnie miałam badaną krew w szpitalu jak leżałam międzyczasie

7u223e3kwboc3bjp.png

Moim zdaniem w ciążowym brzuchu nie ma nic gorszącego i jeśli kogoś to razi to ma coś z głową ;) jeśli czujesz się dobrze w dwuczęściowym to taki noś :)

Ja po pierwszej ciąży prawdopodobnie już nigdy nie pokaże brzucha publicznie i trudno, pogodzilam się z tym już.
Muszę kupic sobie teraz jakis strój na basen bo chcieliśmy zacząć chodzić, ale ostatnio stale albo synek albo ja chorzy

7u223e3kwboc3bjp.png

Moim zdaniem w ciążowym brzuchu nie ma nic gorszącego i jeśli kogoś to razi to ma coś z głową ;) jeśli czujesz się dobrze w dwuczęściowym to taki noś :)

Ja po pierwszej ciąży prawdopodobnie już nigdy nie pokaże brzucha publicznie i trudno, pogodzilam się z tym już.
Muszę kupic sobie teraz jakis strój na basen bo chcieliśmy zacząć chodzić, ale ostatnio stale albo synek albo ja chorzy

7u223e3kwboc3bjp.png
Każdy ma swoje jakieś subiektywne odczucia odnośnie ciążowych brzuszkow[emoji16] ja jak nie bylam w ciazy a widziałam na basenie taki dużo brzuszek to aż oczy jak sowa robiłam i gapilam sie strasznie bo tak mi się podobał. Natomiast ta kobiecina w ciazy mogla to odebrać jak wzrokowe napastowanie[emoji12]

Każdy ma swoje jakieś subiektywne odczucia odnośnie ciążowych brzuszkow[emoji16] ja jak nie bylam w ciazy a widziałam na basenie taki dużo brzuszek to aż oczy jak sowa robiłam i gapilam sie strasznie bo tak mi się podobał. Natomiast ta kobiecina w ciazy mogla to odebrać jak wzrokowe napastowanie[emoji12]

No pewnie, że jednym się cos podoba, innym nie, ale jak komuś się nie podobają stopy to mam boso nie chodzić na plazy np. ? ;) bez przesady - nie ma nic gorszącego w byciu w ciąży, mnie by bardziej gorszyła golizna heheh

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
Witam dziewczyny [emoji4]
Mam nadzieję że chociaż trochę się za mną stęskniłyście Nie było mnie trochę...
Zacznę od tego że w weekend mnie rozłożyło. Męża też. I młodszą córkę też. Starsza przyniosła jakieś cholerstwo ze szkoły [emoji21] zaczęli się leczyć jakimiś gripexami itp a ja oczywiście herbatką. No i kiszka... Mąż poszedł jednak we wtorek do lekarza i.. zapalenie oskrzeli i antybiotyk no i kazał mi zasuwac do lekarza ( mamy innych) żeby nie doszło do zakażenia wód plodowych. Lekarka mnie nie przyjęła ( nie chce się wdawać w szczegóły) więc pojechalam na sor. Po zaledwie 5 godzinach dostałam antybiotyk i wróciłam do domu. Plusy wizyty takie ze zbadali mi wszystko i z Malutką ok[emoji4] waży 600 gram, szyjka długa i zamknięta. Mam tydzień wyjęty z życiorysu [emoji6]
Pozdrawiam Was spod kolderki i życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach [emoji8]
Ja muszę jeszcze po południu jechać do mojego gina na kontrol i po zwolnienie.

16udskjopmtfyunf.png

Do góry