reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja też nie mogłam we wcześniejszej ciąży dodać cytryny bo wyniki wychodziły sfałszowane i trzeba było powtarzać tylko ja wtedy miałam 50 glukozy a teraz 75 masakra

reklama
Dziś czeka mnie też naprawa ukruszonego zęba - dolnej 1 :-( Myślałam, ze uda sie na NFZ, ale okazalo sie, ze wtedy material jest nietrwaly i niestety ide prywatnie. Zobacze jaki będzie efekt. Cena niby 150 zl, mam nadzieję, że nie więcej.

Ja mialam na nfz parokrotnie robioną ukruszona jedynkę. Dopiero jakposzlam prywatnie to zrobili mi porządnie i mam już ja od jakiś 5 lat.

No ja też na glukozę dostałam skierowanie ale moja gin znając moje doświadczenia ze słodkimi płynami powiedziała ze jak raz się nie uda to mnie męczyć nie będzie.

11 40 połówkowe. Stres jak cholera... trzymajcie kciuki :( :) któraś z WAS dziś wizytuje :) ?

p19u9jcg81ehxczt.png
Ja dopiero na 14.30 i jakoś mi to zglowy wypadło.
Kciuki zaciśnięte[emoji5]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mialam na nfz parokrotnie robioną ukruszona jedynkę. Dopiero jakposzlam prywatnie to zrobili mi porządnie i mam już ja od jakiś 5 lat.

No ja też na glukozę dostałam skierowanie ale moja gin znając moje doświadczenia ze słodkimi płynami powiedziała ze jak raz się nie uda to mnie męczyć nie będzie.

Czyli jednak dobrze, ze wybrałam naprawę prywatnie. Dzięki za tę informację, upewniłaś mnie, że to powinna być dobrze wydana kasa ;-)

Czyli jednak dobrze, ze wybrałam naprawę prywatnie. Dzięki za tę informację, upewniłaś mnie, że to powinna być dobrze wydana kasa ;-)

Ja się ze swoją jedynka meczylam strasznie i zawsze jak zjadłam coś twardszego ząb się ukruszal. Wkoncu się wkurzylam i poszłam prywatnie i po problemie. Czasami lepiej zapłacić. Oczywiście nie masz gwarancji ze i po takiej wizycie ząb ci się nie zepsuje ale materiały napewno są lepsze

Mam do Was pytanie jeszcze [emoji3] czy skierowanie na podstawowe wyniki z krwi i moczu dostajecie na kazdej wizycie? Macie co miesiac je robić? Ja mam wrazenie ze troche zadko mam robione i martwie się ze moj lekarz zawodzi..

uwo9s65gc1wrqhnx.png

Mam do Was pytanie jeszcze [emoji3] czy skierowanie na podstawowe wyniki z krwi i moczu dostajecie na kazdej wizycie? Macie co miesiac je robić? Ja mam wrazenie ze troche zadko mam robione i martwie się ze moj lekarz zawodzi..

uwo9s65gc1wrqhnx.png
Na nfz badania może zrobić 3 na całą ciążę. Ja tak miałam w dwóch poprzednich i teraz widzę że też tak jest. Teraz mi zlecił dopiero drugie badania na nastepna wizytę. Morfologia, mocz, glukoza i to wsio.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam dziewczyny. Ja wlasnie jade na polówkowe na 9.40 ale jestem cala w stresie. Mial byc chlopak a tu wczoraj na wizycie lekarka mowi ze na 100% dziewczyna. Jesten skolowana. Zaraz wszystko sie okaze ale jestem w niezlym szoku. Dobrze ze kupilam zaledwie pare rzeczy i to w neutralnych kolorach. Co do plci to nasze pierwsze malenstwo i mi jest wszystko jedno za to moj maz nie wierzy ze to dziewczyna ;). Jedziemy razem na usg. To jego pierwsze i mam nadzieje ze w koncu uwierzy w to wszystko bo dla niego ta ciaza to jakas abstrakcja ;), trzymam kciuki za wizytujace! Odezwe sie po.

reklama

uwo9s65gc1wrqhnx.png
Dzień dobry dziewczynki :D
Pochwalę się, jadę na weekend w góry. Uderzamy na termy na cały dzień, choć dla mnie to pewnie będzie kwestia godzinki w wodzie w sumie :p Ale to nic, odprężę się z książką na leżaku. Zastanawiam się jak ugryźć kwestie stroju kąpielowego? Nienawidzę jednoczęściowych, a jednocześnie brzuch jest już widoczny i nie wiem czy wypada założyć dwu? Czułybyście się w jakiś sposób zgorszone czy coś widząc kobitke w ciąży w bikini?

Blackandwhite - ja miałam w ciagu całej ciąży robione badania 3x w sumie. Też mi się wydawało, że to za mało, ale z drugiej strony - nie jestem jego jedyną pacjentką, rozmawiałam z dziewczynami, które do niego wracają z kolejną ciążą i są naprawde zadowolone, więc wie co robi :) Z tym, że u mnie wszystkie badania oprócz moczu były okej. A jak w moczu wychodziły bakterie no to kazał mi robić częściej.

Do góry