reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Na nfz badania może zrobić 3 na całą ciążę. Ja tak miałam w dwóch poprzednich i teraz widzę że też tak jest. Teraz mi zlecił dopiero drugie badania na nastepna wizytę. Morfologia, mocz, glukoza i to wsio.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja chodzę prywatnie tzn na luxmed wiec tam nie ma ogramiczen. Nie potrzebnie panikuje, widocznie nie ma potrzeby częściej [emoji4]

uwo9s65gc1wrqhnx.png

reklama
Dzień dobry dziewczynki :D
Pochwalę się, jadę na weekend w góry. Uderzamy na termy na cały dzień, choć dla mnie to pewnie będzie kwestia godzinki w wodzie w sumie [emoji14] Ale to nic, odprężę się z książką na leżaku. Zastanawiam się jak ugryźć kwestie stroju kąpielowego? Nienawidzę jednoczęściowych, a jednocześnie brzuch jest już widoczny i nie wiem czy wypada założyć dwu? Czułybyście się w jakiś sposób zgorszone czy coś widząc kobitke w ciąży w bikini?

Blackandwhite - ja miałam w ciagu całej ciąży robione badania 3x w sumie. Też mi się wydawało, że to za mało, ale z drugiej strony - nie jestem jego jedyną pacjentką, rozmawiałam z dziewczynami, które do niego wracają z kolejną ciążą i są naprawde zadowolone, więc wie co robi :) Z tym, że u mnie wszystkie badania oprócz moczu były okej. A jak w moczu wychodziły bakterie no to kazał mi robić częściej.
Ja tam śmiało chodzę w dwuczesciowym na basen ;) Nie mieszcze się w jedno- a szkoda mi pieniędzy na strój na kilka miesięcy a potem do wyrzucenia bo za duży. Nawet nie chodzi o pieniądze, poprostu nie lubie marnotrawstwa ;) Więc ja tam sobie pomykam w dwu- z brzusiem na wierzchu ;)

w57vyx8dubspq12k.png

Mam do Was pytanie jeszcze [emoji3] czy skierowanie na podstawowe wyniki z krwi i moczu dostajecie na kazdej wizycie? Macie co miesiac je robić? Ja mam wrazenie ze troche zadko mam robione i martwie się ze moj lekarz zawodzi..

uwo9s65gc1wrqhnx.png
Ja teraz miałam 2 raz. Później myślę że będzie co miesiąc.

Co do zębów na NFZ, mój mąż miał robionego i po pół roku spuchlo mu pół twarzy, ma antybiotyk a w poniedziałek idzie na wyrwanie bo się rusza ten ząb. I co widzę tego doktorka to mam ochotę udusić gościa.

f2w3rjjgfqkq0jcp.png

relgh371clrq6e2w.png

Zając, Heda, Sisi kciuki zaciśnięte [emoji110] [emoji110] [emoji110]

Ja mam mocz zlecany co miesiąc, krew robie teraz drugi raz.

A strój kąpielowy - dwuczęściowy jak najbardziej [emoji4] przecież grube dziewczyny z dużym brzuszkiem też noszą, wiec czemu nie w ciąży. Ja sobie kupiłam dwuczęściowy strój z taką jakby bluzką, która zakrywa brzuch, ale to na basen bo niewygodne mi pływać w samym staniku [emoji4] taki:
1486712778-aaaaaa.jpeg

0d1yhqvkorvfo1vd.png

My zamierzamy na urodziny z synem jechać na kulki a później basen i biorę dwuczęściowy. Ja się swojego brzuszka nie wstydzę :)

f2w3rjjgfqkq0jcp.png

relgh371clrq6e2w.png

Mam do Was pytanie jeszcze [emoji3] czy skierowanie na podstawowe wyniki z krwi i moczu dostajecie na kazdej wizycie? Macie co miesiac je robić? Ja mam wrazenie ze troche zadko mam robione i martwie się ze moj lekarz zawodzi..

uwo9s65gc1wrqhnx.png
Ja będę teraz robiła trzecie badanie morfologie mocz i glukozę wiec spokojnie. Jak nic ci nie dolega a wyniki masz dobre to nie ma się czym martwić.
Witam dziewczyny. Ja wlasnie jade na polówkowe na 9.40 ale jestem cala w stresie. Mial byc chlopak a tu wczoraj na wizycie lekarka mowi ze na 100% dziewczyna. Jesten skolowana. Zaraz wszystko sie okaze ale jestem w niezlym szoku. Dobrze ze kupilam zaledwie pare rzeczy i to w neutralnych kolorach. Co do plci to nasze pierwsze malenstwo i mi jest wszystko jedno za to moj maz nie wierzy ze to dziewczyna ;). Jedziemy razem na usg. To jego pierwsze i mam nadzieje ze w koncu uwierzy w to wszystko bo dla niego ta ciaza to jakas abstrakcja ;), trzymam kciuki za wizytujace! Odezwe sie po.

Trzymam kciuki by maluch pokazał co ma. Ja sama na połówkowych dowiedzialam się ze na 70% dziewczyna, wczoraj już na 90% dziewczyna. Moze za miesiąc będzie juz na 100%[emoji12]

Ja mam tankini na basen i jest mi bardziej komfortowo jak trochę brzuch przykryje ale nie przeszkadza mi widok ciężarnej w jednoczęściowym stroju.

Dzień dobry dziewczynki :D
Pochwalę się, jadę na weekend w góry. Uderzamy na termy na cały dzień, choć dla mnie to pewnie będzie kwestia godzinki w wodzie w sumie [emoji14] Ale to nic, odprężę się z książką na leżaku. Zastanawiam się jak ugryźć kwestie stroju kąpielowego? Nienawidzę jednoczęściowych, a jednocześnie brzuch jest już widoczny i nie wiem czy wypada założyć dwu? Czułybyście się w jakiś sposób zgorszone czy coś widząc kobitke w ciąży w bikini?

Blackandwhite - ja miałam w ciagu całej ciąży robione badania 3x w sumie. Też mi się wydawało, że to za mało, ale z drugiej strony - nie jestem jego jedyną pacjentką, rozmawiałam z dziewczynami, które do niego wracają z kolejną ciążą i są naprawde zadowolone, więc wie co robi :) Z tym, że u mnie wszystkie badania oprócz moczu były okej. A jak w moczu wychodziły bakterie no to kazał mi robić częściej.
Jak ostatnio byłam na termach to była kobietka w zaawansowanej ciąży w bikini. Ja bym nie założyła bo źle się czuję jak ktoś obcy patrzy na mój goły ciążowy brzuch :)
A czemu tylko godzinkę? Ja ostatnio bite dwie godziny przesiedzialam ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Widać ze roznie lekarze wyznaczają te badania i wyniki... kazda inaczej [emoji4] co do stroju ja na basen kupilam jednoczęściowy bo w bikini zle sie mi plywa teraz gdy piersi urosły jest troche za maly. [emoji6]

uwo9s65gc1wrqhnx.png

Do góry