reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Na nfz badania może zrobić 3 na całą ciążę. Ja tak miałam w dwóch poprzednich i teraz widzę że też tak jest. Teraz mi zlecił dopiero drugie badania na nastepna wizytę. Morfologia, mocz, glukoza i to wsio.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja chodzę prywatnie tzn na luxmed wiec tam nie ma ogramiczen. Nie potrzebnie panikuje, widocznie nie ma potrzeby częściej [emoji4]

uwo9s65gc1wrqhnx.png

reklama
Dzień dobry dziewczynki :D
Pochwalę się, jadę na weekend w góry. Uderzamy na termy na cały dzień, choć dla mnie to pewnie będzie kwestia godzinki w wodzie w sumie [emoji14] Ale to nic, odprężę się z książką na leżaku. Zastanawiam się jak ugryźć kwestie stroju kąpielowego? Nienawidzę jednoczęściowych, a jednocześnie brzuch jest już widoczny i nie wiem czy wypada założyć dwu? Czułybyście się w jakiś sposób zgorszone czy coś widząc kobitke w ciąży w bikini?

Blackandwhite - ja miałam w ciagu całej ciąży robione badania 3x w sumie. Też mi się wydawało, że to za mało, ale z drugiej strony - nie jestem jego jedyną pacjentką, rozmawiałam z dziewczynami, które do niego wracają z kolejną ciążą i są naprawde zadowolone, więc wie co robi :) Z tym, że u mnie wszystkie badania oprócz moczu były okej. A jak w moczu wychodziły bakterie no to kazał mi robić częściej.
Ja tam śmiało chodzę w dwuczesciowym na basen ;) Nie mieszcze się w jedno- a szkoda mi pieniędzy na strój na kilka miesięcy a potem do wyrzucenia bo za duży. Nawet nie chodzi o pieniądze, poprostu nie lubie marnotrawstwa ;) Więc ja tam sobie pomykam w dwu- z brzusiem na wierzchu ;)

w57vyx8dubspq12k.png

Mam do Was pytanie jeszcze [emoji3] czy skierowanie na podstawowe wyniki z krwi i moczu dostajecie na kazdej wizycie? Macie co miesiac je robić? Ja mam wrazenie ze troche zadko mam robione i martwie się ze moj lekarz zawodzi..

uwo9s65gc1wrqhnx.png
Ja teraz miałam 2 raz. Później myślę że będzie co miesiąc.

Co do zębów na NFZ, mój mąż miał robionego i po pół roku spuchlo mu pół twarzy, ma antybiotyk a w poniedziałek idzie na wyrwanie bo się rusza ten ząb. I co widzę tego doktorka to mam ochotę udusić gościa.

f2w3rjjgfqkq0jcp.png

relgh371clrq6e2w.png

Zając, Heda, Sisi kciuki zaciśnięte [emoji110] [emoji110] [emoji110]

Ja mam mocz zlecany co miesiąc, krew robie teraz drugi raz.

A strój kąpielowy - dwuczęściowy jak najbardziej [emoji4] przecież grube dziewczyny z dużym brzuszkiem też noszą, wiec czemu nie w ciąży. Ja sobie kupiłam dwuczęściowy strój z taką jakby bluzką, która zakrywa brzuch, ale to na basen bo niewygodne mi pływać w samym staniku [emoji4] taki:
1486712778-aaaaaa.jpeg

0d1yhqvkorvfo1vd.png

My zamierzamy na urodziny z synem jechać na kulki a później basen i biorę dwuczęściowy. Ja się swojego brzuszka nie wstydzę :)

f2w3rjjgfqkq0jcp.png

relgh371clrq6e2w.png

Mam do Was pytanie jeszcze [emoji3] czy skierowanie na podstawowe wyniki z krwi i moczu dostajecie na kazdej wizycie? Macie co miesiac je robić? Ja mam wrazenie ze troche zadko mam robione i martwie się ze moj lekarz zawodzi..

uwo9s65gc1wrqhnx.png
Ja będę teraz robiła trzecie badanie morfologie mocz i glukozę wiec spokojnie. Jak nic ci nie dolega a wyniki masz dobre to nie ma się czym martwić.
Witam dziewczyny. Ja wlasnie jade na polówkowe na 9.40 ale jestem cala w stresie. Mial byc chlopak a tu wczoraj na wizycie lekarka mowi ze na 100% dziewczyna. Jesten skolowana. Zaraz wszystko sie okaze ale jestem w niezlym szoku. Dobrze ze kupilam zaledwie pare rzeczy i to w neutralnych kolorach. Co do plci to nasze pierwsze malenstwo i mi jest wszystko jedno za to moj maz nie wierzy ze to dziewczyna ;). Jedziemy razem na usg. To jego pierwsze i mam nadzieje ze w koncu uwierzy w to wszystko bo dla niego ta ciaza to jakas abstrakcja ;), trzymam kciuki za wizytujace! Odezwe sie po.

Trzymam kciuki by maluch pokazał co ma. Ja sama na połówkowych dowiedzialam się ze na 70% dziewczyna, wczoraj już na 90% dziewczyna. Moze za miesiąc będzie juz na 100%[emoji12]

Ja mam tankini na basen i jest mi bardziej komfortowo jak trochę brzuch przykryje ale nie przeszkadza mi widok ciężarnej w jednoczęściowym stroju.

Dzień dobry dziewczynki :D
Pochwalę się, jadę na weekend w góry. Uderzamy na termy na cały dzień, choć dla mnie to pewnie będzie kwestia godzinki w wodzie w sumie [emoji14] Ale to nic, odprężę się z książką na leżaku. Zastanawiam się jak ugryźć kwestie stroju kąpielowego? Nienawidzę jednoczęściowych, a jednocześnie brzuch jest już widoczny i nie wiem czy wypada założyć dwu? Czułybyście się w jakiś sposób zgorszone czy coś widząc kobitke w ciąży w bikini?

Blackandwhite - ja miałam w ciagu całej ciąży robione badania 3x w sumie. Też mi się wydawało, że to za mało, ale z drugiej strony - nie jestem jego jedyną pacjentką, rozmawiałam z dziewczynami, które do niego wracają z kolejną ciążą i są naprawde zadowolone, więc wie co robi :) Z tym, że u mnie wszystkie badania oprócz moczu były okej. A jak w moczu wychodziły bakterie no to kazał mi robić częściej.
Jak ostatnio byłam na termach to była kobietka w zaawansowanej ciąży w bikini. Ja bym nie założyła bo źle się czuję jak ktoś obcy patrzy na mój goły ciążowy brzuch :)
A czemu tylko godzinkę? Ja ostatnio bite dwie godziny przesiedzialam ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Widać ze roznie lekarze wyznaczają te badania i wyniki... kazda inaczej [emoji4] co do stroju ja na basen kupilam jednoczęściowy bo w bikini zle sie mi plywa teraz gdy piersi urosły jest troche za maly. [emoji6]

uwo9s65gc1wrqhnx.png

Do góry