reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Trzymamy kciuki... Ja mam jutro[emoji2]. A dziś siedzę w laboratorium i trawie glukozę, nawet nie jest najgorzej, jeszcze pół godziny i do domku...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Daj znać jak poszlo;-) ja dzisiaj idę na wizyte i się zapytam o ta glukozę. Pewnie na następną wizyte będę musiała zrobić.
Dziewczyny mierzycie sobie pH moczu? Mi polozna kazała od czasu do czasu zmierzyć i dzisiaj z rana ph wyszło mi kolo 7,5. Mam się czymś martwić? Niby do 8 czytalam ze jest normą.

Ja dzis napisze co u mnie po wizycie
Skierowanie na krzywa dostalam
Szyjka ok
Dzidzia zyje ale jest jakas malutka[emoji52] mam miec polowkowe dopiero za jakies 2, 3 tyg jak sobie podgoni troszke
Nie przytylam wgl..tyle co.spadlam z wagi tak sobie stoi
Plci nie widac bo mlody tak kopal ze nie szlo ustawic glowicy w odpowiednim miejscu
Na koniec moj wlasny labrador mnie wywalil pod domem [emoji22] mialam mega stracha bo praslam na plecy jaka dluga jestem[emoji35]
Poszlam spac zmeczona tym wszystkim

Boje sie boje ze lekarz mi czegos nie mowi..bo dlaczgo przelozyl usg polowkowe na 24 tc[emoji53] prosze mnie pocieszyc bo masakra

Mój dzidziol też malutki ale najważniejsze że zdrowy. Dzieci rosną w różnym tępie. Nie ma czegoś takiego jak za mały! Zdrowy to jest podstawa i proszę się ma martwić tu takimi rzeczami! Ja sobie w żart to obracam że łatwiej mi urodzić będzie później :) troszkę dystansu bo oszaleje my do czerwca :)

Mój dzidziol też malutki ale najważniejsze że zdrowy. Dzieci rosną w różnym tępie. Nie ma czegoś takiego jak za mały! Zdrowy to jest podstawa i proszę się ma martwić tu takimi rzeczami! Ja sobie w żart to obracam że łatwiej mi urodzić będzie później :) troszkę dystansu bo oszaleje my do czerwca :)
Dobrze gada polac jej [emoji14]
Powodzenia na wizytach!

oar8s65gmlqg37sx.png

Hej dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji4]

Mlodamama nie dobieraj sobie nic do głowy napewno wszystko jest dobrze a stres nie jest Ci do niczego potrzebny.

Miałam jechać dzisiaj na te warsztaty bezpieczny maluch (godzina drogi w jedną stronę) ale wygoda wzięła górę i zostaje w domu [emoji14]

f2w3rjjgvkjhkndh.png

Ja dzis napisze co u mnie po wizycie
Skierowanie na krzywa dostalam
Szyjka ok
Dzidzia zyje ale jest jakas malutka[emoji52] mam miec polowkowe dopiero za jakies 2, 3 tyg jak sobie podgoni troszke
Nie przytylam wgl..tyle co.spadlam z wagi tak sobie stoi
Plci nie widac bo mlody tak kopal ze nie szlo ustawic glowicy w odpowiednim miejscu
Na koniec moj wlasny labrador mnie wywalil pod domem [emoji22] mialam mega stracha bo praslam na plecy jaka dluga jestem[emoji35]
Poszlam spac zmeczona tym wszystkim

Boje sie boje ze lekarz mi czegos nie mowi..bo dlaczgo przelozyl usg polowkowe na 24 tc[emoji53] prosze mnie pocieszyc bo masakra

Miałam tak w pierwszej ciąży, mały był cały czas do tyłu i też dopiero w 24t mialam polowkowe.
Ale to nie miało żadnego znaczenia, w pewnym momencie tak przyspieszył ze mnie straszyli ze może być 4kg, ale na koniec zwolnił znowu i ostatecznie było 3,5 6 dni po terminie :)
Wszystko na pewno dobrze, nie stresuj sie

m3sxyx8dzur8ghzn.png

reklama
Daj znać jak poszlo;-) ja dzisiaj idę na wizyte i się zapytam o ta glukozę. Pewnie na następną wizyte będę musiała zrobić.
Dziewczyny mierzycie sobie pH moczu? Mi polozna kazała od czasu do czasu zmierzyć i dzisiaj z rana ph wyszło mi kolo 7,5. Mam się czymś martwić? Niby do 8 czytalam ze jest normą.

Raczej jest okej, z tego co wiem Ph moczu jest od 6-8 więc masz poprostu odczyn bardziej zasadowy ;) Też miałam 7-7.5 w pierwszej ciąży.

Ja wypilam nektar bogów jak mówi pielęgniarka. Polecam z cytryna lepiej wchodzi, ale i tak boli mnie głowa po glukozie

f2w3rjjgfqkq0jcp.png

Do góry