reklama
Sasankaa
Fanka BB :)
Mi jeszcze nic nie mowił. Ale na pewno teraz chce plan porodu. Link do: Plan poroduWy już planujecie poród? Tak same z siebie czy lekarze położne już wspomina?
karina88
Sasanka aż zaraz z ciekawości tam wejdę) jakoś nie wyobrażam sobie planu porodu. Jedyny plan mam taki, że mąż ma być przy mnie i tym razem będę mniej cierpliwa bo wiem, że czasami można pomóc a nie czekać aż "samo się ". Ale planu jakoś nie widze)
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Sasankaa
Sasanka aż zaraz z ciekawości tam wejdę) jakoś nie wyobrażam sobie planu porodu. Jedyny plan mam taki, że mąż ma być przy mnie i tym razem będę mniej cierpliwa bo wiem, że czasami można pomóc a nie czekać aż "samo się ". Ale planu jakoś nie widze)
Zobacz sobie, bo ja wczesniej mysłalam ze to opisujesz po kolei jak wyobrazasz sobie swoj poród Ale to taka lista czy chcesz poród z mężem czy bez, o ochronie i nacieciu krocza, o kontakcie z maluszkiem po porodzie itp. Ja na pewno chce to miec, moze połozne wezna cos pod uwagę
Ja stwierdziałam ,że poród to naturalna rzecz i będe wiedzieć co mam robić Pamietam jak połozne spytaly co wiem o porodzie a ja na skurczu mówie ze cos tam wiem, a one ,że łooo matko 9 mies miałas czasu i sie nie przygotowałaś ?!! Na drugi dzień po porodzie podchodzi ordynator i mówi : no polozne mi mówiły jak pięknie urodziłaś
hehe ja tez na pierwszym byłam taka zielona ze nic nie wiedziałam i mimo ze porod przebiegl bardzo szybko, pomijając kilka godzin czekania na rozwarcie to tego drugiego tak sie boje.... i juz nie wiem jak sie tym razem przygotowaćZobacz sobie, bo ja wczesniej mysłalam ze to opisujesz po kolei jak wyobrazasz sobie swoj poród Ale to taka lista czy chcesz poród z mężem czy bez, o ochronie i nacieciu krocza, o kontakcie z maluszkiem po porodzie itp. Ja na pewno chce to miec, moze połozne wezna cos pod uwagę
Ja stwierdziałam ,że poród to naturalna rzecz i będe wiedzieć co mam robić Pamietam jak połozne spytaly co wiem o porodzie a ja na skurczu mówie ze cos tam wiem, a one ,że łooo matko 9 mies miałas czasu i sie nie przygotowałaś ?!! Na drugi dzień po porodzie podchodzi ordynator i mówi : no polozne mi mówiły jak pięknie urodziłaś
Emkaa
Jakoś w tamtym roku weszła nowa ustawa odnośnie zzo i wiele szpitali się wycofało z tego znieczulenia np mój - pomimo tego , że w tej internetowej bazie porodowek jest informacja , że zzo jest dostępne. Ordynator powiedział , że wg ustawy anastazjolog musi przez cały prod kontrolować kobietę a szpital na to nie stać. Zorientujcie się najpierw jak to jest w waszych szpitach dokładnie, żeby ni było niespodzianki.
U
użytkownik 167877
Gość
Dokładnie. U nas przy naturalnym dostać zewnątrz oponowe to masakra. Jak 5 lat temu rodziłam to miałam na to 600 zł dla anestezjologa w łapę. Bo wiem że wtedy dostanę. ( niestety nawet nie korzystałam bo miałam mega rozwarcie i chwilę rodziłam) Ale nie znam żadnej kobiety która w pl przy naturalnym miała zewnątrzoponowe.A może juz w 2016 weszła. Nie pamiętam.
reklama
Bellax123!
Ja znam. - większość tych które rodzą prywatnie [emoji23]Dokładnie. U nas przy naturalnym dostać zewnątrz oponowe to masakra. Jak 5 lat temu rodziłam to miałam na to 600 zł dla anestezjologa w łapę. Bo wiem że wtedy dostanę. ( niestety nawet nie korzystałam bo miałam mega rozwarcie i chwilę rodziłam) Ale nie znam żadnej kobiety która w pl przy naturalnym miała zewnątrzoponowe.