reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziękuję ślicznie ja przestraszona bardzo bo musiałabym karetkę wzywać [emoji58]

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie wczoraj też brzuch dołem pobolewał, wzięłam nospe i do łóżka. Po godzinie przeszło i było ok póki nie wstałam, więc ograniczyłamoże się wczoraj do leżenia...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Motylek dla każdej pewnie inna pozycja komfortowa. Ważne żeby znaleźć dla siebie najmniej bolesną [emoji4]

7v8rikgn6c3m2w2o.png

Mnie to bolał calutki brzuch, plecy i jeszcze mnie przegoniło... Chyba moja wina bo trochę się zmachalam bo synka w wózku przez śnieg pchałam bo starszego do zerówki trzeba było zaprowadzić..Ale jutro siostrę poproszę żeby go zaprowadziła

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć, mam problem.
Mój gin wyjechał na narty, a ja miałam przed jego wyjazdem przyjść po samo L4 i zapomniałam [emoji58]
Jadę właśnie do lekarza rodzinnego po zwolnienie, ale może wystawić tylko na 3 dni wstecz. Czy wiecie jak to jest z ciągłością L4 ciążowego? Będę miała dwa dni przerwy, czy mogę wziąć urlop na żądanie? W pracy nie będzie problemu, ale nie wiem co zus na to... mega się stresuję. Głupia jestem, że o tym zapomniałam w zeszłym tyg [emoji54]

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Cześć, mam problem.
Mój gin wyjechał na narty, a ja miałam przed jego wyjazdem przyjść po samo L4 i zapomniałam [emoji58]
Jadę właśnie do lekarza rodzinnego po zwolnienie, ale może wystawić tylko na 3 dni wstecz. Czy wiecie jak to jest z ciągłością L4 ciążowego? Będę miała dwa dni przerwy, czy mogę wziąć urlop na żądanie? W pracy nie będzie problemu, ale nie wiem co zus na to... mega się stresuję. Głupia jestem, że o tym zapomniałam w zeszłym tyg [emoji54]

0d1yhqvkorvfo1vd.png
Uuu ja ci nie pomogę niestety. Swoją drogą ciekawe jak do tego podejdzie zus.

Gemmina z tego co wiem nie może być przerwy w l4, bo wtedy ZUS przestaje płacić i jest jakby od nowa. Czyli zakład pracy znowu musi Ci zapłacić za miesiąc bo tak jakby wróciłaś do pracy a ZUS dopiero po 30 dniach zwolnienia

7v8rikgn6c3m2w2o.png

Dzięki Vanilia!
No zobaczymy co będzie. Mam L4 od rodzinnego, szefowa powiedziała że mam wypełnić wniosek o urlop i będzie dobrze. Może nie będą robić wielkich problemów... oby [emoji4]

0d1yhqvkorvfo1vd.png

reklama
Nie znam się na tym, ale u mnie wyszło tak jakby ZUS płacił nie po tych 33 dniach, ale jakby te 33 dni był sumą z L4 z całego roku . Z drugiej strony rok się dopiero rozpoczął czyli pracodawca tak czy siak powinien zapłacić od nowa za te 33 dni.

f2w3rjjgwqepia0h.png

Do góry