reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziękuję ślicznie ja przestraszona bardzo bo musiałabym karetkę wzywać [emoji58]

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie wczoraj też brzuch dołem pobolewał, wzięłam nospe i do łóżka. Po godzinie przeszło i było ok póki nie wstałam, więc ograniczyłamoże się wczoraj do leżenia...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Motylek dla każdej pewnie inna pozycja komfortowa. Ważne żeby znaleźć dla siebie najmniej bolesną [emoji4]

7v8rikgn6c3m2w2o.png

Mnie to bolał calutki brzuch, plecy i jeszcze mnie przegoniło... Chyba moja wina bo trochę się zmachalam bo synka w wózku przez śnieg pchałam bo starszego do zerówki trzeba było zaprowadzić..Ale jutro siostrę poproszę żeby go zaprowadziła

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć, mam problem.
Mój gin wyjechał na narty, a ja miałam przed jego wyjazdem przyjść po samo L4 i zapomniałam [emoji58]
Jadę właśnie do lekarza rodzinnego po zwolnienie, ale może wystawić tylko na 3 dni wstecz. Czy wiecie jak to jest z ciągłością L4 ciążowego? Będę miała dwa dni przerwy, czy mogę wziąć urlop na żądanie? W pracy nie będzie problemu, ale nie wiem co zus na to... mega się stresuję. Głupia jestem, że o tym zapomniałam w zeszłym tyg [emoji54]

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Cześć, mam problem.
Mój gin wyjechał na narty, a ja miałam przed jego wyjazdem przyjść po samo L4 i zapomniałam [emoji58]
Jadę właśnie do lekarza rodzinnego po zwolnienie, ale może wystawić tylko na 3 dni wstecz. Czy wiecie jak to jest z ciągłością L4 ciążowego? Będę miała dwa dni przerwy, czy mogę wziąć urlop na żądanie? W pracy nie będzie problemu, ale nie wiem co zus na to... mega się stresuję. Głupia jestem, że o tym zapomniałam w zeszłym tyg [emoji54]

0d1yhqvkorvfo1vd.png
Uuu ja ci nie pomogę niestety. Swoją drogą ciekawe jak do tego podejdzie zus.

Gemmina z tego co wiem nie może być przerwy w l4, bo wtedy ZUS przestaje płacić i jest jakby od nowa. Czyli zakład pracy znowu musi Ci zapłacić za miesiąc bo tak jakby wróciłaś do pracy a ZUS dopiero po 30 dniach zwolnienia

7v8rikgn6c3m2w2o.png

Dzięki Vanilia!
No zobaczymy co będzie. Mam L4 od rodzinnego, szefowa powiedziała że mam wypełnić wniosek o urlop i będzie dobrze. Może nie będą robić wielkich problemów... oby [emoji4]

0d1yhqvkorvfo1vd.png

reklama
Nie znam się na tym, ale u mnie wyszło tak jakby ZUS płacił nie po tych 33 dniach, ale jakby te 33 dni był sumą z L4 z całego roku . Z drugiej strony rok się dopiero rozpoczął czyli pracodawca tak czy siak powinien zapłacić od nowa za te 33 dni.

f2w3rjjgwqepia0h.png

Do góry