reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Gagatku niestety nie pomoge. Mnie boli kregoslup, ledzwie i prawy posladek :/

Swoja droga oszaleje :( od 5 nie spie i ni hu hu nie moge usnac, a jak bedzie popoludniu to oczy same beda sie zamykac :(

Dzis jeszcze kontrola z mlodym u lekarza.

Oj ja mam tak samo od paru dni. A co gorsza wstanę kolo 4-5 a maluszyna razem ze mną najwidoczniej bo później kręci się do 7

Oj dziewczyny ale mialam.spine z dziewczynami z marcowek z poprzedniego dziecka [emoji52] po takim czasie odeszlam z grupy..beznadziejnie [emoji52]

Nie denerwuj się no co TY nie wolno:) o.co poszło?

p19u9jcg81ehxczt.png

Dziś w sklepach ogladalam rzeczy dla maluszków i jakoś średnio mi.sie coś podobało... jestem wręcz przerażona bo jakos nie czułam potrzeby kupna czegokolwiek dla malucha.... tak jakby mi to w ogóle nie było potrzebne,zupelnie bez emocji ... bardziej odnalazłam sie w rozmiarze 122... czyli zaszalalam kupując ubrania córce.

5djylbetecfse5n6.png
Mam dokladnie to samo... Juz sie balam ze cos ze mna nie tak [emoji14]
Nie od urodzenia, dostaliśmy od znajomych jakis czas pózniej. Mój synuś urodzony na początku sierpnia i on do dzisiaj śpi odkryty ;) im cieniej ubrany tym mu lepiej. Rożek mam praktycznie nieużywany, bo za gorąco mu było i nie lubił - za to klatka piersiowa mamy lub taty to było idealne miejsce do spania hahaha

7u223e3kwboc3bjp.png
Moj tez nienawidzi spac przykryty... Dopiero jak bardzo mocno zasnie to go przykrywam w te chlodniejsze dni :)
ale za to w kąpieli otulanie się super sprawdziło - syn zawsze płakał, aż wyczytałam, że czasem pomaga owinięcie w tetrową pieluszkę - podobnie niby jak w brzuszku wtedy jest i faktyczny mały od razu cichutko był i spokojna kąpiel

7u223e3kwboc3bjp.png
No ale jak go mylas jak byl otulony pielucha?
Cześć, witam Panie po przerwie...
Jak trwoga, to... na forum ;)
Zaraz zwariuję... Nie śpię od ponad godziny.
Obudził mnie ból w mostku, rwący do żeber po prawej stronie. Leżenie na jakiejkolwiek stronie niemożliwe - ból jakbym połamała żebra.
Teraz siedzę w innym pokoju i płaczę... ciężko mi nawet oddcyhać... rano miałam iść do pracy po tygodniowej przerwie zarządzonej przez ginekologa (inne bóle, podbrzusze, miednica, krzyż dla odmiany) i nie wiem co robić...
Podobno tak być może... szczególnie jak się jest kurduplem [emoji14]
A do cholery - mam tego oczekiwać przez kolejne miesiące aż do końca ciąży? Tak już będzie? Bo ja tego nie wytrzymam!

Czy dziewczyny, które są w kolejnej ciąży, mogą mi coś poradzić?
Niestety nie pomoge... Nigdy mnie zebra nie bolaly... Daj znac czy przeszlo... A do pracy bym nie szla
Oj dziewczyny ale mialam.spine z dziewczynami z marcowek z poprzedniego dziecka [emoji52] po takim czasie odeszlam z grupy..beznadziejnie [emoji52]

Ojej wspolczuje.... Co sie takiego stalo?

oar8s65gmlqg37sx.png

Hmm..ja zabijam dziecko w brzuchu bo wyszlam ze szpitala z obietnica, ze bede lezec! A wstaje dupke dzieciakom wytrzec czy podac obiad..wiec jestem nie powazna bo dzrcko w brzuchu ma byc najwazniejsze a moja niespelna 3 latka sama sobie przez 9h da rade ze wszyskim [emoji32] nwm zrobi kupe i co mam jej kazac isc z dupa do mnie i potem tkumaczyc gdzie wywalic i jak umyc raczki by nie nalac do rekawow? Albo zywic suchym prowiantem caly dzien..?

A co z moim zalatwianiem? Basen beda dzieci nosic czy mam trzymac kolo lozka pelny bo nie rozumiem

W kazdym.badz razie sie da a ja jestem ZUA [emoji23]

Pow im ze chetnie przyjme kogos chetnego do pomocy i nawet tylek moga mi podcierac to sie nikto nie zglosil..

Tak wiec sie wypisalam z grupy bo odstaje od standardu

Mam dokladnie to samo... Juz sie balam ze cos ze mna nie tak [emoji14]

Moj tez nienawidzi spac przykryty... Dopiero jak bardzo mocno zasnie to go przykrywam w te chlodniejsze dni :)

No ale jak go mylas jak byl otulony pielucha?

Niestety nie pomoge... Nigdy mnie zebra nie bolaly... Daj znac czy przeszlo... A do pracy bym nie szla

Ojej wspolczuje.... Co sie takiego stalo?

oar8s65gmlqg37sx.png

Wtedy kąpaliśmy go w wodzie z emolium i po prostu ręką go myliśmy, nie było to problemem, zwłaszcza, że taki niemowlaczek przecież nie brudzi się jakoś bardzo ;)

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
Hmm..ja zabijam dziecko w brzuchu bo wyszlam ze szpitala z obietnica, ze bede lezec! A wstaje dupke dzieciakom wytrzec czy podac obiad..wiec jestem nie powazna bo dzrcko w brzuchu ma byc najwazniejsze a moja niespelna 3 latka sama sobie przez 9h da rade ze wszyskim [emoji32] nwm zrobi kupe i co mam jej kazac isc z dupa do mnie i potem tkumaczyc gdzie wywalic i jak umyc raczki by nie nalac do rekawow? Albo zywic suchym prowiantem caly dzien..?

A co z moim zalatwianiem? Basen beda dzieci nosic czy mam trzymac kolo lozka pelny bo nie rozumiem

W kazdym.badz razie sie da a ja jestem ZUA [emoji23]

Pow im ze chetnie przyjme kogos chetnego do pomocy i nawet tylek moga mi podcierac to sie nikto nie zglosil..

Tak wiec sie wypisalam z grupy bo odstaje od standardu

Jak ja nie lubię jak się ludzie wtrącają w nie swoje sprawy... najlepiej to komuś radzić, a samemu w takiej sytuacji to nie wiadomo jakby się postępowało...

Wiadomo, że przy dziecku całkowite lezenie jest trudne, ale co zrobic? Jeśli nie ma opcji by ktoś pomagał to niestety tak to wygląda :/
Ja na początku tej ciąży też miesiąc leżałam, ale moj troszkę starszy, teraz ma 3,5 roku, wtedy jakies 3,3 i on już samodzielny w wc to też łatwiej było. No, ale wiadomo, że wstac musiałam jak czegoś potrzebował

7u223e3kwboc3bjp.png

Do góry