reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Super są takie owijacze, ale mój maluch tego nie tolerował.

7u223e3kwboc3bjp.png

I próbowałaś od samego początku czy po jakimś czasie? Bo z tego co pamietam moja Mała zasypiała o wiele lepiej gdy była zawinięta. A i duży minus rożka że bardzo łatwo się z niego wygrzebywałem/wykopywała.

f2w3rjjgjqfcvytp.png

f2w3rjjgo1vtvlpn.png

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dziś w sklepach ogladalam rzeczy dla maluszków i jakoś średnio mi.sie coś podobało... jestem wręcz przerażona bo jakos nie czułam potrzeby kupna czegokolwiek dla malucha.... tak jakby mi to w ogóle nie było potrzebne,zupelnie bez emocji ... bardziej odnalazłam sie w rozmiarze 122... czyli zaszalalam kupując ubrania córce.

5djylbetecfse5n6.png

No takie nagle ciągnięcia w pachwinach mi się zdarzają ale te w pochwie to raczej nie ale skoro też Ci się takie zdarzają to jestem trochę spokojnieksza [emoji4] wzialam rano luteine chociaż już nie muszę magnez i nospe tak na wszelki wypadek bo brzuch też mnie boli.

f2w3rjjgvkjhkndh.png

Synek nie cierpiał być skrępowany ,ale teraz zamierzam kupić taką duża pieluchę 120x120 i będę owijać ,a jak nie to przyda się do przykrywania. Mam też szumisia.

I próbowałaś od samego początku czy po jakimś czasie? Bo z tego co pamietam moja Mała zasypiała o wiele lepiej gdy była zawinięta. A i duży minus rożka że bardzo łatwo się z niego wygrzebywałem/wykonywała.

f2w3rjjgjqfcvytp.png

f2w3rjjgo1vtvlpn.png

Nie od urodzenia, dostaliśmy od znajomych jakis czas pózniej. Mój synuś urodzony na początku sierpnia i on do dzisiaj śpi odkryty ;) im cieniej ubrany tym mu lepiej. Rożek mam praktycznie nieużywany, bo za gorąco mu było i nie lubił - za to klatka piersiowa mamy lub taty to było idealne miejsce do spania hahaha

7u223e3kwboc3bjp.png

Synek nie cierpiał być skrępowany ,ale teraz zamierzam kupić taką duża pieluchę 120x120 i będę owijać ,a jak nie to przyda się do przykrywania. Mam też szumisia.

Na szumisia też się nastawiamy, bo przy Córce sami szumieliśmy [emoji16] później znaleźliśmy taka aplikację na telefon z różnymi szumami, ale nic już tak nie działało jak MY (komedia a działała)

f2w3rjjgjqfcvytp.png

f2w3rjjgo1vtvlpn.png

ale za to w kąpieli otulanie się super sprawdziło - syn zawsze płakał, aż wyczytałam, że czasem pomaga owinięcie w tetrową pieluszkę - podobnie niby jak w brzuszku wtedy jest i faktyczny mały od razu cichutko był i spokojna kąpiel

7u223e3kwboc3bjp.png

U nas rożek sprawdził sie do spania zamiast kołderki przez pierwsze tygodnie. Tylko ze był koniec sierpnia jak córką sie urodziła i juz chłodno we wrzesniu bylo. A teraz hyy może jakis cieniutko rożek czy pieluszka betę otulala...

5djylbetecfse5n6.png

reklama
Na szumisia też się nastawiamy, bo przy Córce sami szumieliśmy [emoji16] później znaleźliśmy taka aplikację na telefon z różnymi szumami, ale nic już tak nie działało jak MY (komedia a działała)

f2w3rjjgjqfcvytp.png

f2w3rjjgo1vtvlpn.png
Też mój uwielbiał jak mu szumialam:) szumisia jakoś po miesiącu kupiłam i spał z nim rok czasu.

Do góry