reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Super są takie owijacze, ale mój maluch tego nie tolerował.

7u223e3kwboc3bjp.png

I próbowałaś od samego początku czy po jakimś czasie? Bo z tego co pamietam moja Mała zasypiała o wiele lepiej gdy była zawinięta. A i duży minus rożka że bardzo łatwo się z niego wygrzebywałem/wykopywała.

f2w3rjjgjqfcvytp.png

f2w3rjjgo1vtvlpn.png

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dziś w sklepach ogladalam rzeczy dla maluszków i jakoś średnio mi.sie coś podobało... jestem wręcz przerażona bo jakos nie czułam potrzeby kupna czegokolwiek dla malucha.... tak jakby mi to w ogóle nie było potrzebne,zupelnie bez emocji ... bardziej odnalazłam sie w rozmiarze 122... czyli zaszalalam kupując ubrania córce.

5djylbetecfse5n6.png

No takie nagle ciągnięcia w pachwinach mi się zdarzają ale te w pochwie to raczej nie ale skoro też Ci się takie zdarzają to jestem trochę spokojnieksza [emoji4] wzialam rano luteine chociaż już nie muszę magnez i nospe tak na wszelki wypadek bo brzuch też mnie boli.

f2w3rjjgvkjhkndh.png

Synek nie cierpiał być skrępowany ,ale teraz zamierzam kupić taką duża pieluchę 120x120 i będę owijać ,a jak nie to przyda się do przykrywania. Mam też szumisia.

I próbowałaś od samego początku czy po jakimś czasie? Bo z tego co pamietam moja Mała zasypiała o wiele lepiej gdy była zawinięta. A i duży minus rożka że bardzo łatwo się z niego wygrzebywałem/wykonywała.

f2w3rjjgjqfcvytp.png

f2w3rjjgo1vtvlpn.png

Nie od urodzenia, dostaliśmy od znajomych jakis czas pózniej. Mój synuś urodzony na początku sierpnia i on do dzisiaj śpi odkryty ;) im cieniej ubrany tym mu lepiej. Rożek mam praktycznie nieużywany, bo za gorąco mu było i nie lubił - za to klatka piersiowa mamy lub taty to było idealne miejsce do spania hahaha

7u223e3kwboc3bjp.png

Synek nie cierpiał być skrępowany ,ale teraz zamierzam kupić taką duża pieluchę 120x120 i będę owijać ,a jak nie to przyda się do przykrywania. Mam też szumisia.

Na szumisia też się nastawiamy, bo przy Córce sami szumieliśmy [emoji16] później znaleźliśmy taka aplikację na telefon z różnymi szumami, ale nic już tak nie działało jak MY (komedia a działała)

f2w3rjjgjqfcvytp.png

f2w3rjjgo1vtvlpn.png

ale za to w kąpieli otulanie się super sprawdziło - syn zawsze płakał, aż wyczytałam, że czasem pomaga owinięcie w tetrową pieluszkę - podobnie niby jak w brzuszku wtedy jest i faktyczny mały od razu cichutko był i spokojna kąpiel

7u223e3kwboc3bjp.png

U nas rożek sprawdził sie do spania zamiast kołderki przez pierwsze tygodnie. Tylko ze był koniec sierpnia jak córką sie urodziła i juz chłodno we wrzesniu bylo. A teraz hyy może jakis cieniutko rożek czy pieluszka betę otulala...

5djylbetecfse5n6.png

reklama
Na szumisia też się nastawiamy, bo przy Córce sami szumieliśmy [emoji16] później znaleźliśmy taka aplikację na telefon z różnymi szumami, ale nic już tak nie działało jak MY (komedia a działała)

f2w3rjjgjqfcvytp.png

f2w3rjjgo1vtvlpn.png
Też mój uwielbiał jak mu szumialam:) szumisia jakoś po miesiącu kupiłam i spał z nim rok czasu.

Do góry