reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

ale za to w kąpieli otulanie się super sprawdziło - syn zawsze płakał, aż wyczytałam, że czasem pomaga owinięcie w tetrową pieluszkę - podobnie niby jak w brzuszku wtedy jest i faktyczny mały od razu cichutko był i spokojna kąpiel

7u223e3kwboc3bjp.png

Stad właśnie idea otulaczy, rożków i pieluch do zawijania :) z tą kąpielą to ciekawa sprawa, ale fajnie że pomagało :) chyba najbezpieczniej będzie kupić duża pieluchę (120x120 tak jak koleżanka pisała) i bawić się w to całe spowijanie, bo naprawdę nie wyobrażam sobie czerwca z rożkiem

f2w3rjjgjqfcvytp.png

f2w3rjjgo1vtvlpn.png

reklama
Mnie to dziwiło bo ja np. nie cierpię jak mam coś mokrego na sobie, a on w tej mokrej oblepiającej go pieluszce się moczył i było mu dobrze [emoji5]

7u223e3kwboc3bjp.png

Stad właśnie idea otulaczy, rożków i pieluch do zawijania :) z tą kąpielą to ciekawa sprawa, ale fajnie że pomagało :) chyba najbezpieczniej będzie kupić duża pieluchę (120x120 tak jak koleżanka pisała) i bawić się w to całe spowijanie, bo naprawdę nie wyobrażam sobie czerwca z rożkiem

f2w3rjjgjqfcvytp.png

f2w3rjjgo1vtvlpn.png
Mam rozek (pierwsza zakupiona rzecz z wyprawki) pasujący do niczego i pieluchy 120*120 dwie sztuki zobaczymy co zda egzamin

oar8qqmzkh4q80mv.png

Dlatego ha robię tylne żeby na NFZ ale z tego co wiem to plomby biale utwardzane. Ale ta pani doktor ma podpisany kontrakt z NFZ na tą podstawową opiekę stomatologiczna.

I nie czekam bo powiedziałam że jestem w ciąży i ze interesuje mnie luty :)

p19u9jcg81ehxczt.png
Też robiłam tylne. Na górze mam szare z NFZ bo nie widać a dolne biale. Z tego co wiem jedynki, dwójki i chyba trójki są białe.

No takie nagle ciągnięcia w pachwinach mi się zdarzają ale te w pochwie to raczej nie ale skoro też Ci się takie zdarzają to jestem trochę spokojnieksza [emoji4] wzialam rano luteine chociaż już nie muszę magnez i nospe tak na wszelki wypadek bo brzuch też mnie boli.

f2w3rjjgvkjhkndh.png

Mnie przez ostatni czas bardzo bolał brzuch przyczyna wzdęcia, zaparcia na początku nie wiedziałam ze to to ale połączyłem fakty teraz biorę espumisan i jest dużo lepiej

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

ale za to w kąpieli otulanie się super sprawdziło - syn zawsze płakał, aż wyczytałam, że czasem pomaga owinięcie w tetrową pieluszkę - podobnie niby jak w brzuszku wtedy jest i faktyczny mały od razu cichutko był i spokojna kąpiel

7u223e3kwboc3bjp.png
U nas identycznie bylo, dodatkow machal raczkami bardzo. Pieluszka w kapieli na klatke i brzuszek zalatwila sprawe.

Dzis dziewczyny meczyla czkawka naprzemiennie, co rusz skakal mi brzuch.

Cześć, witam Panie po przerwie...
Jak trwoga, to... na forum ;)
Zaraz zwariuję... Nie śpię od ponad godziny.
Obudził mnie ból w mostku, rwący do żeber po prawej stronie. Leżenie na jakiejkolwiek stronie niemożliwe - ból jakbym połamała żebra.
Teraz siedzę w innym pokoju i płaczę... ciężko mi nawet oddcyhać... rano miałam iść do pracy po tygodniowej przerwie zarządzonej przez ginekologa (inne bóle, podbrzusze, miednica, krzyż dla odmiany) i nie wiem co robić...
Podobno tak być może... szczególnie jak się jest kurduplem :p
A do cholery - mam tego oczekiwać przez kolejne miesiące aż do końca ciąży? Tak już będzie? Bo ja tego nie wytrzymam!

Czy dziewczyny, które są w kolejnej ciąży, mogą mi coś poradzić?

Cześć, witam Panie po przerwie...
Jak trwoga, to... na forum ;)
Zaraz zwariuję... Nie śpię od ponad godziny.
Obudził mnie ból w mostku, rwący do żeber po prawej stronie. Leżenie na jakiejkolwiek stronie niemożliwe - ból jakbym połamała żebra.
Teraz siedzę w innym pokoju i płaczę... ciężko mi nawet oddcyhać... rano miałam iść do pracy po tygodniowej przerwie zarządzonej przez ginekologa (inne bóle, podbrzusze, miednica, krzyż dla odmiany) i nie wiem co robić...
Podobno tak być może... szczególnie jak się jest kurduplem [emoji14]
A do cholery - mam tego oczekiwać przez kolejne miesiące aż do końca ciąży? Tak już będzie? Bo ja tego nie wytrzymam!

Czy dziewczyny, które są w kolejnej ciąży, mogą mi coś poradzić?
Biedna... Współczuję, niestety nie pomogę u mnie bóle skupiają się na kręgosłupie i biodrach. Może jakieś ciepłe okłady?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Gagatku niestety nie pomoge. Mnie boli kregoslup, ledzwie i prawy posladek :/

Swoja droga oszaleje :( od 5 nie spie i ni hu hu nie moge usnac, a jak bedzie popoludniu to oczy same beda sie zamykac :(

Dzis jeszcze kontrola z mlodym u lekarza.

reklama
Do góry