reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

A powiedzcie mi od którego tygodnia zaczynają się mniej więcej takie regularne ruchy?

f2w3rjjg3u6s7xcm.png
To zależy u każdego inaczej. Ja jestem teraz na początku 21tyg a ruchy wgl czuje od 3. Więc myślałam że regularne to jeszcze długo długo. A tak się składa że od tygodnia czuje naprawdę moją dzidzie prawie cały czas ;)

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Dobry wieczór Mamy! Podglądam was od ok. miesiąca ale nigdy nie umiałam sie zebrać, żeby zacząć być aktywna. Może wam więc coś opowiem o sobie bo ja już trochę o was wiem :) Jestem w 18 tygodniu ale niestety moja ciaza nie jest tak szczęśliwym okresem jak u was. Strasznie wam zadroszcze.. Ja spotykałem się z ojcem mojego maleństwa od 4 lat. Dzieciątko nie było planowane.. Ja przyjęłam wiadomość na początku ze strachem bo dopiero skończyłam szkole zaczęłam studia ale sobie poukładalam wszystko i już cieszyłem się z dzidziusia. Niestety nie było tak samo ze strony "tatusia".. Jest 5 lat ode mnie starszy. W prawdzie ja mam tylko 20 ale według niego ja nic nie tracę a on nie mógł się pogodzić z zmianami jakie miały zajść w naszym życiu. Zaczęły się imprezy, koledzy, alkohol w nadmiernej ilości, kłótnie.. Okazało się też że ciaza jest zagrożona musiałam zrezygnować z pracy i nauki. Dla niego nie miało to większego znaczenia. Jego matka któregoś dnia stwierdzila że ona do ostatniego dnia ciąży pracowała i się tego trzymam. Nie próbował się zatroszczyć czy chociaż zrozumieć mnie. Walczyłam do poniedziałku. Tłumaczyłam sobie wszystkim te toksyczne zachowanie.. Dojrzalam w końcu do tego, żeby przyznać się swojej mamie jak naprawdę wygląda sytuacja. Sprowadziła mnie na ziemię przyjechała, spakowala i próbuje jakoś sobie ułożyć wszystko na nowo. Pierwsza reakcja mojego hmm..byłego to telefon i "skrucha". Obietnicą że przemysli postara się wszystko naprawić.. Tak i od tego myślenia już 3 dzień z kolei imprezuje. Wiem że to nie ma sensu ale nie umiem się przestawić nie umiem się pogodzić z tym i zapomnieć. Stąd też moja decyzja o dołączenie już takim aktywnym do was :) Może bycie aktywnym tu odciagnie mnie od myślenia o tym wszystkim. Przepraszam za te całe wyznanie ale w jakiś sposób próbuje to wyrzucić z siebie oczyścić się i zapomnieć. Dziś byłam na wizycie lekarza i z malutkim już wszystko dobrze. Tak więc stwierdziłam że zaczynam czysta kartę i teraz zajmuje się sobą i nim bo to on jest najważniejszy :)
Dobrze, że masz mame, na która możesz liczyć....
Zapraszamy i rozgosc sie...
Bedzie dobrze, zobaczysz[emoji11]

nzjdskjonw5i1pge.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

Mnie się wydaje że dopiero teraz ta szyjka nabierze znaczenia.
Każdy mi mówi że będzie córka, bo brzydko wyglądam i buzię mam jak nie ja. Więc chyba a mnie intuicja myli......

hej dziewczyny , mnie wczoraj diabeł skusił i obejrzałam filmik o wcześniakach , ale takich urodzonych w 24 tyg .Ryczałam jak głupia , te dzieciątka takie malutkie takie bezradne , powinny w brzuszkach być :(a potem patrzę filmik nasze dziecko 22 tydz i kliknęłam a tam historia kobiety która urodziła w 22 tyg oglądam zdjęcia jak tata ma na rękach i aż się dziwię bo takie malutkie a nie w inkubatorze i nagle sobie uświadomiłam że ten dzidziuś jest martwy aż mi się niedobrze zrobiło ,szybko wyłączyłam :( doczytałam w opisie że ich dziecko miało dwie duże wady i lekarze dawali dziecku 0,5 % na przeżycie , kobieta urodziła żywe , mieli godzinę na to żeby się pożegnać .
Nie ogladaj!!!!!!

nzjdskjonw5i1pge.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

Ja jestem w 21 - 20t1d i już czuję w miarę regularnie i codziennie od 22 jest dyskoteka[emoji1] Dziś nagrałam pierwszy film z kopniakami [emoji173][emoji173].

w57vxzkr0voyai9q.png
Ja tylko czasami ale jest czas
Moja szwagierka chce kota brytyjskiego hmmm może się zgłoszę;)?
A kici chyba raczej będzie dobrze :)

p19u9jcg81ehxczt.png
Zapraszam [emoji6]
I jednak zapisalam się na USG na wtorek będę spokojniejsza jak zobaczę dzidziunie bo to nie fer że tak długo miałam czekać [emoji4] zasłużylam na to, grzeczna jestem [emoji4]

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry