reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dobra zaraz was ponadrabiam bo maly śpi a tak w skrócie to mój stres był bo musiałam oddać do adopcji moja wieloletnią przyjaciółkę kotkę [emoji58] nie umiała się odnaleźć w moim małym stadzie (jak niektóre wiedzą mam hodowlę kotów brytyjskich) i ta moja bida zaczęła się chować w szafie posikiwać ze strachu [emoji58] no i szukałam bardzo chciałam super dom i w końcu się udało ale przewylam cały tydzień...I ogólnie z tą moją hodowla to jak z pracą stres za stresem ale kocham to co zrobić...

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom
Moja szwagierka chce kota brytyjskiego hmmm może się zgłoszę;)?
A kici chyba raczej będzie dobrze :)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Ja mam 45mm.. w 20 tyg, kolezanka jest w 22 tyg i ma 35mm, lekarz zalecila jej oszczedzanie sie, lezenie, bo szyjka jest krotka, i jak cos powiedziala ze ja podszyja. Musisz obserwowac czy tez nie masz czestych skurczow itp.
Ja będę miała szyjki mierzona 6.02 dowiem się co i jak ale dobrze ze o tym piszecie :)

p19u9jcg81ehxczt.png

Mi nigdy nie mierzył szyjki macicy. Jedyne co słyszałam to uformowana zamknięta. Chodzę co miesiąc do lekarza na NFZ i prywatnie a żaden mi nie mówił o długości szyjki.. Czy to normalne?

Ja podczas każdej wizyty zawsze najpierw mam badanie na samolocie, potem USG dopochwowe właśnie i ocena szyjki, a potem USG przez brzuch i oglądanie dzidziusia :) Tak mam niezależnie czy byłam prywatnie u mojej gin czy teraz jak chodzę do niej na NFZ.

Mi mierzył szyjkę, powiedział 37mm i że jest ok. Wiec się nie martwię.
Fajnie że już zaczynają się połówkowe! Uwierzycie, że to już połowa za nami?? Teraz z górki [emoji16]

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Mi dopochwowe robiła tylko do momentu gdy dzidzia były jeszcze za mala teraz przez brzuch i badanie na samolocie też. A na NFZ u nas nie ma usg więc tu chodzę że względu na skierowania na badania krwi itd

hej dziewczyny , mnie wczoraj diabeł skusił i obejrzałam filmik o wcześniakach , ale takich urodzonych w 24 tyg .Ryczałam jak głupia , te dzieciątka takie malutkie takie bezradne , powinny w brzuszkach być :(a potem patrzę filmik nasze dziecko 22 tydz i kliknęłam a tam historia kobiety która urodziła w 22 tyg oglądam zdjęcia jak tata ma na rękach i aż się dziwię bo takie malutkie a nie w inkubatorze i nagle sobie uświadomiłam że ten dzidziuś jest martwy aż mi się niedobrze zrobiło ,szybko wyłączyłam :( doczytałam w opisie że ich dziecko miało dwie duże wady i lekarze dawali dziecku 0,5 % na przeżycie , kobieta urodziła żywe , mieli godzinę na to żeby się pożegnać .
Hej coś jest z nami nie tak ja od wczoraj czytałam wątki o wcześniakach takich z 25 tyg ale żałuję bo spać potem nie mogłam.

0d1y3e3kgrmge34s.png

Ja podczas każdej wizyty zawsze najpierw mam badanie na samolocie, potem USG dopochwowe właśnie i ocena szyjki, a potem USG przez brzuch i oglądanie dzidziusia :) Tak mam niezależnie czy byłam prywatnie u mojej gin czy teraz jak chodzę do niej na NFZ.
A u Ciebie ta długość szyjki coś się zmienia czy cały czas take sama? No bo u mine jednak 1 cm kròcej...

Aleksandrax ja mam połòwkowe o 9:30, też nie mogę się doczekać I trochę się jednak stresuje.

reklama
ledwo dzisiaj doszłam do sklepu , tak mnie brzuszek rozbolał że na środku chodnika musiałam kucnąć .Tak nagle zrobił się twardy jak kamień a ból był taki ciągnący .Poczekałam chwilkę i ruszyłam dalej rękami podtrzymywałam brzuch .Wszystko to trwało jakieś 5 min , teraz mi już lepiej .

Do góry