reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja planuję się zapisać. Koleżanka, która ma rodzic teraz w styczniu poradziła, żeby się zapisać możliwie jak najpóźniej, bo podobno szybko się zapomina rożne cenne wskazówki :) podobno dobrze jest zakończyć zajęcia miesiac przed planowanym terminem porodu.
Zając moja szkoła jest darmowa, ale trzeba spełnić pewne warunki, zeby się dostać ;)
Moja też będzie darmowa a warunków podobno żadnych... byłam tym zdziwiona. Jutro się dowiem :) może nie będzie tak kolorowo ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Dziewczyny z zaplanowanym cc.... będziecie chodzić do szkoły rodzenia? Koleżanki polecają mi zapisać się bo podobno można dużo dowiedzieć się o pielęgnacji noworodka, nie tylko o samym porodzie...

Dziewczyny czy wy też tak macie że chodzicie co chwilę na siku..? W piątek miałam infekcję ale mi przeszło ale teraz chodzę co chwile do wc nie daj boże jak gdzieś wyjdę to muszę szukać wc bo nie mogę wytrzymać. Wiem że w III trymestrze to normalne ale już w drugim takie ciśnienie...? Może jednak mam infekcję..? Co sądzicie?
Ja już tak często nie sikam...

p19u9jcg81ehxczt.png

Ja do szkoły rodzenia juz się zapisałam. W kwietniu będę już się szkolić a zapisać musiałam się wcześniej bo tyle jest chetnych[emoji15] Szkoła darmowa może dlatego. W szpitalu gdzie będę chciała rodzic. I właśnie polozna która pracuje u mojej gin prowadzi ta szkole.

O właśnie właśnie i pewnie i o to chodzi u mnie :) że skoro darmowa szkoła to dużo chętnych. Ciekawe czy będą ode mnie czegoś wymagali- jakiś zaświadczen, nie wiem... problem taki ze ja jestem zameldowania gdzie indziej i gdzie indziej rozliczam podatki i mogę wcale do darmowej szkoły się nie dostać:( zobaczę jutro nie ma co gdybac:)

p19u9jcg81ehxczt.png

Na pewno na Opaczewskiej. Jak dzwoniłam w grudniu żeby zapisać się na luty to Pani kazała dzwonić w połowie stycznia :) więc sobie tam zadzwonię i umówię się na 3d :)
A wiece że jak chce chodzić do szkoły rodzenia to mam już dzwonić i się zapisywać ? Któraś planuje szkole ?

p19u9jcg81ehxczt.png
Mozesz zadzwonić i.dopytac kiedy najlepiej zapisać sie na zajecia. Ewentualnie juz mozesz sie zapisac. Ja chodzilam z córką to zajecia zaczelam w połowie ciąży. A teraz nie zapisuje sie bo u nas płatne i szkoda mi kasy bo po szkole rodzenia przyszpitalnej srednio bylam zadwolona a u nas tylko takia.

5djylbetecfse5n6.png

Mnie polozna zapisala na kwiecień. Caly miesiąc są zajęcia czyli do maja. Mam nadzieje ze będę pamiętać co i jak że przez maj nie zapomnę. Tez nie.moge się doczekać pomimo tego że będę chodzić sama.

Ja też będę chodziła sama :) mąż pracuje czasem i do 20 więc nie ma opcji żeby się wyrywasz na wszystkie zajęcia. Jedyne co chce żeby że mną poszedł to ta pomoc przy porodzie :) reszty go nauczę;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Dziewczyny czy wy też tak macie że chodzicie co chwilę na siku..? W piątek miałam infekcję ale mi przeszło ale teraz chodzę co chwile do wc nie daj boże jak gdzieś wyjdę to muszę szukać wc bo nie mogę wytrzymać. Wiem że w III trymestrze to normalne ale już w drugim takie ciśnienie...? Może jednak mam infekcję..? Co sądzicie?
Ja juz zdecydowanie rzadziej chodze do wc.

5djylbetecfse5n6.png

O właśnie właśnie i pewnie i o to chodzi u mnie :) że skoro darmowa szkoła to dużo chętnych. Ciekawe czy będą ode mnie czegoś wymagali- jakiś zaświadczen, nie wiem... problem taki ze ja jestem zameldowania gdzie indziej i gdzie indziej rozliczam podatki i mogę wcale do darmowej szkoły się nie dostać:( zobaczę jutro nie ma co gdybac:)

p19u9jcg81ehxczt.png
Ja się dostałam tylko dlatego ze moja polozna zawsze zostawia parę miejsc dla pacjentek mojej gin. Oczywiście tych prywatnych pacjentek[emoji12]

reklama
Ja też będę chodziła sama :) mąż pracuje czasem i do 20 więc nie ma opcji żeby się wyrywasz na wszystkie zajęcia. Jedyne co chce żeby że mną poszedł to ta pomoc przy porodzie :) reszty go nauczę;)

p19u9jcg81ehxczt.png
To na lekcje o pomocy przy porodzie powinnam siostrę wziąć bo chce zeby ona była ze mną. Sama nawet to zaproponowała z czego strasznie się ciesze

Do góry