reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja planuję się zapisać. Koleżanka, która ma rodzic teraz w styczniu poradziła, żeby się zapisać możliwie jak najpóźniej, bo podobno szybko się zapomina rożne cenne wskazówki :) podobno dobrze jest zakończyć zajęcia miesiac przed planowanym terminem porodu.
Zając moja szkoła jest darmowa, ale trzeba spełnić pewne warunki, zeby się dostać ;)
Moja też będzie darmowa a warunków podobno żadnych... byłam tym zdziwiona. Jutro się dowiem :) może nie będzie tak kolorowo ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Dziewczyny z zaplanowanym cc.... będziecie chodzić do szkoły rodzenia? Koleżanki polecają mi zapisać się bo podobno można dużo dowiedzieć się o pielęgnacji noworodka, nie tylko o samym porodzie...

Dziewczyny czy wy też tak macie że chodzicie co chwilę na siku..? W piątek miałam infekcję ale mi przeszło ale teraz chodzę co chwile do wc nie daj boże jak gdzieś wyjdę to muszę szukać wc bo nie mogę wytrzymać. Wiem że w III trymestrze to normalne ale już w drugim takie ciśnienie...? Może jednak mam infekcję..? Co sądzicie?
Ja już tak często nie sikam...

p19u9jcg81ehxczt.png

Ja do szkoły rodzenia juz się zapisałam. W kwietniu będę już się szkolić a zapisać musiałam się wcześniej bo tyle jest chetnych[emoji15] Szkoła darmowa może dlatego. W szpitalu gdzie będę chciała rodzic. I właśnie polozna która pracuje u mojej gin prowadzi ta szkole.

O właśnie właśnie i pewnie i o to chodzi u mnie :) że skoro darmowa szkoła to dużo chętnych. Ciekawe czy będą ode mnie czegoś wymagali- jakiś zaświadczen, nie wiem... problem taki ze ja jestem zameldowania gdzie indziej i gdzie indziej rozliczam podatki i mogę wcale do darmowej szkoły się nie dostać:( zobaczę jutro nie ma co gdybac:)

p19u9jcg81ehxczt.png

Na pewno na Opaczewskiej. Jak dzwoniłam w grudniu żeby zapisać się na luty to Pani kazała dzwonić w połowie stycznia :) więc sobie tam zadzwonię i umówię się na 3d :)
A wiece że jak chce chodzić do szkoły rodzenia to mam już dzwonić i się zapisywać ? Któraś planuje szkole ?

p19u9jcg81ehxczt.png
Mozesz zadzwonić i.dopytac kiedy najlepiej zapisać sie na zajecia. Ewentualnie juz mozesz sie zapisac. Ja chodzilam z córką to zajecia zaczelam w połowie ciąży. A teraz nie zapisuje sie bo u nas płatne i szkoda mi kasy bo po szkole rodzenia przyszpitalnej srednio bylam zadwolona a u nas tylko takia.

5djylbetecfse5n6.png

Mnie polozna zapisala na kwiecień. Caly miesiąc są zajęcia czyli do maja. Mam nadzieje ze będę pamiętać co i jak że przez maj nie zapomnę. Tez nie.moge się doczekać pomimo tego że będę chodzić sama.

Ja też będę chodziła sama :) mąż pracuje czasem i do 20 więc nie ma opcji żeby się wyrywasz na wszystkie zajęcia. Jedyne co chce żeby że mną poszedł to ta pomoc przy porodzie :) reszty go nauczę;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Dziewczyny czy wy też tak macie że chodzicie co chwilę na siku..? W piątek miałam infekcję ale mi przeszło ale teraz chodzę co chwile do wc nie daj boże jak gdzieś wyjdę to muszę szukać wc bo nie mogę wytrzymać. Wiem że w III trymestrze to normalne ale już w drugim takie ciśnienie...? Może jednak mam infekcję..? Co sądzicie?
Ja juz zdecydowanie rzadziej chodze do wc.

5djylbetecfse5n6.png

O właśnie właśnie i pewnie i o to chodzi u mnie :) że skoro darmowa szkoła to dużo chętnych. Ciekawe czy będą ode mnie czegoś wymagali- jakiś zaświadczen, nie wiem... problem taki ze ja jestem zameldowania gdzie indziej i gdzie indziej rozliczam podatki i mogę wcale do darmowej szkoły się nie dostać:( zobaczę jutro nie ma co gdybac:)

p19u9jcg81ehxczt.png
Ja się dostałam tylko dlatego ze moja polozna zawsze zostawia parę miejsc dla pacjentek mojej gin. Oczywiście tych prywatnych pacjentek[emoji12]

reklama
Ja też będę chodziła sama :) mąż pracuje czasem i do 20 więc nie ma opcji żeby się wyrywasz na wszystkie zajęcia. Jedyne co chce żeby że mną poszedł to ta pomoc przy porodzie :) reszty go nauczę;)

p19u9jcg81ehxczt.png
To na lekcje o pomocy przy porodzie powinnam siostrę wziąć bo chce zeby ona była ze mną. Sama nawet to zaproponowała z czego strasznie się ciesze

Do góry