reklama
Matka:)
Fanka BB :)
No właśnie mnie tez to dziwi bo na genetycznym wyszło, ze maluch wazy ponad 100 g...hmmm...Chciałam jeszcze dopytać bo niedawno któraś z was pisała po wizycie, że maluch ma 150g - a nie czasem 15g? Mi suwak pokazuje, że teraz maluch ma ok 14 gramów, u mnie 14t1d
madireiro
Mój lekarz ma usg w gabinecie także też co wizytę podglądamy, ale pamiętam, że jak w poprzedniej ciąży chodziłam w zasadzie co 2tyg. to pytał czy robimy - niektórzy uważają, że częste usg nie jest bezpieczne - ja jednak zawsze chciałam podejrzeć co tam u malucha
Spokojnie :-) Ultradźwięki to nic innego jak fale dźwiękowe o bardzo wysokiej częstotliwości. Na tyle wysokiej, że niesłyszalnej ludzkim uchem. Wykorzystywane w aparatach USG ultradźwięki, w przeciwieństwie do promieniowania rentgenowskiego, nie mają negatywnego wpływu na dziecko.
Możemy się spokojnie badać:-)
Bellax123!
lepiej żeby tak było bo mój monitor tętna płodu też tak działa a słucham 2 razy dziennie [emoji23]Spokojnie :-) Ultradźwięki to nic innego jak fale dźwiękowe o bardzo wysokiej częstotliwości. Na tyle wysokiej, że niesłyszalnej ludzkim uchem. Wykorzystywane w aparatach USG ultradźwięki, w przeciwieństwie do promieniowania rentgenowskiego, nie mają negatywnego wpływu na dziecko.
Możemy się spokojnie badać:-)
an93
Ja wizytuję co 3-4tyg i na szczęście moja gin ma w gabinecie sprzęt do usg. Jeżeli nie zaproponuje mi usg to sama poproszę dla własnego spokoju. Teraz mam wizytę we czwartek,więc na pewno muszę do malucha zajrzeć,bo nie mogłabym spokojnie spędzić świąt
Ja to pisałam i też się zastanawilaam ale raz na SORze podali mi wagę ponad 100g a teraz na wizycie moja dr powiedziała że już prawie "kostka masla" bo 153g. A na suwaku mam całkiem inne info. W aplikacji asystent ciążowy też mam napisane że na 17tc waga to ok 150g. Więc te suwaki chyba coś pomylone?Chciałam jeszcze dopytać bo niedawno któraś z was pisała po wizycie, że maluch ma 150g - a nie czasem 15g? Mi suwak pokazuje, że teraz maluch ma ok 14 gramów, u mnie 14t1d
Zając Czerwcowy
Ehhh to ja muszę czekać do stycznia [emoji12]
A ma któraś dolegliwości związane z piersiami? Bo ja już od jakiegoś czasu mam siare ale teraz zaczęły mnie sutki piec i są ciepłe. Ma któraś tak?
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam piersi gorace i bolace aa i swedzace [emoji23]A ma któraś dolegliwości związane z piersiami? Bo ja już od jakiegoś czasu mam siare ale teraz zaczęły mnie sutki piec i są ciepłe. Ma któraś tak?
reklama
No to luzJa mam piersi gorace i bolace aa i swedzace [emoji23]