reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Moje połowkowe wypada 20tydz1dz.

nzjdskjonw5i1pge.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

reklama
Mój lekarz ma usg w gabinecie także też co wizytę podglądamy, ale pamiętam, że jak w poprzedniej ciąży chodziłam w zasadzie co 2tyg. to pytał czy robimy - niektórzy uważają, że częste usg nie jest bezpieczne - ja jednak zawsze chciałam podejrzeć co tam u malucha :)

7u223e3kwboc3bjp.png

Spokojnie :-) Ultradźwięki to nic innego jak fale dźwiękowe o bardzo wysokiej częstotliwości. Na tyle wysokiej, że niesłyszalnej ludzkim uchem. Wykorzystywane w aparatach USG ultradźwięki, w przeciwieństwie do promieniowania rentgenowskiego, nie mają negatywnego wpływu na dziecko.
Możemy się spokojnie badać:-)

Spokojnie :-) Ultradźwięki to nic innego jak fale dźwiękowe o bardzo wysokiej częstotliwości. Na tyle wysokiej, że niesłyszalnej ludzkim uchem. Wykorzystywane w aparatach USG ultradźwięki, w przeciwieństwie do promieniowania rentgenowskiego, nie mają negatywnego wpływu na dziecko.
Możemy się spokojnie badać:-)
lepiej żeby tak było bo mój monitor tętna płodu też tak działa a słucham 2 razy dziennie [emoji23]

w57vyx8dubspq12k.png

Ja wizytuję co 3-4tyg i na szczęście moja gin ma w gabinecie sprzęt do usg. Jeżeli nie zaproponuje mi usg to sama poproszę dla własnego spokoju. :) Teraz mam wizytę we czwartek,więc na pewno muszę do malucha zajrzeć,bo nie mogłabym spokojnie spędzić świąt :p

Chciałam jeszcze dopytać bo niedawno któraś z was pisała po wizycie, że maluch ma 150g - a nie czasem 15g? Mi suwak pokazuje, że teraz maluch ma ok 14 gramów, u mnie 14t1d

7u223e3kwboc3bjp.png
Ja to pisałam i też się zastanawilaam ale raz na SORze podali mi wagę ponad 100g a teraz na wizycie moja dr powiedziała że już prawie "kostka masla" :) bo 153g. A na suwaku mam całkiem inne info. W aplikacji asystent ciążowy też mam napisane że na 17tc waga to ok 150g. Więc te suwaki chyba coś pomylone?

p19ucsqv6rf79f3c.png

reklama
Do góry