reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Hej dziewczyny, mi troszke ustapila rwa i moge sie normalnie poruszać.Za to powrócily mdlosci:/
Ta ciąża jest jak rollercoaster..raz jest cudownie raz dramatycznie..Trzeba bedzie jakos dotrwac do czerwca.U mnie totalna awersja do jedzenia mam nadzieje ze to chwilowe.

reklama
Jasne, bardzo dużo zależy od diety. Ja to akurat lubię jeść makarony i inne tuczące jedzenie, dlatego pryzdałoby się poćwiczyć. A czemu Ci lekarz zabronił seksu? Ze względu na infekcję?
nie, ze względu na budowę łożyska
Rozumiem,to trzymam kciuki,żeby wszystko było w porządku! A czy Twój gin mówił/mówiła kiedy ewentualnie się odstawia??
do 35 tygodnia , bo przed porodem już nie można ze względu na ryzyko krwotoku , wiadomo aspiryna rozrzedza krew .

Sisip ja też nie robiłam badań z krwi :)

Dziewczyny, ale się zmęczyłam! W końcu po miesiącu leżenia wzięłam się za sprzątanie - i to wcale nie jakieś spektakularne, ot ogarnięcie bałaganu, wytarcie kurzu, odkurzenie i umycie podłóg - o masakra ile przerw po drodze robiłam i jaką zadyszkę miałam! Kondycję muszę poprawić zdecydowanie. Teraz mam zielone światło na ćwiczenia także zamierzam się rozruszać bo już sama moja waga powoduje, że kondycja słabsza, a tu jeszcze stan ciąży. O basenie też myślę, ale boję się infekcji hmm ale z drugiej strony super działa na kręgosłup

7u223e3kwboc3bjp.png

Cymera tak,że przed porodem nie można to czytałam,no nic ciekawe do kiedy mi gin każe brać...trochę się boję tyle czasu brać,bo się naczytałam wcześniej o tych negatywnych skutkach,a z drugiej strony wiem,że to może dać więcej dobrego niż złego..dobra uszy do góry,nie ma co za dużo myśleć,co ma byc i tak będzie :)

Widzę że w różnych miastach opieka w luxmedzie się różni. Ja nie dostałam takiej karty co więcej teraz chodzę na nfz i nie mogę wykonywać badań w luxmedzie bo na każde badanie muszę mieć skierowanie od lekarza luxmedu. Chodzę na nfz bo w luxmedzie lekarz na wizycie nie zrobi usg tylko wystawia skierowanie i zapisujesz się osobno a jakość sprzętu pozostawia wiele do życzenia i mój lekarz z nfz poświęcił więcej uwagi na to badanie niż tam. Beznadzieja...

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Przyznaje beznadzieja! Standardy powinny być takie same!
Ja jestem bardzo zadowolona z opieki. W jednej ciąży zastanawiałam sie czy nie chodzić prywatnie (po poronieniu) ale po kilku wizytach wróciłam do lux medu bo tam czułam ze ciąża jest lepiej prowadzona.

Cześć dziewczyny! Podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale miałam jakiś problem z dodawaniem komentarzy i nareszcie udało mi sie ogarnać[emoji16] [emoji4]
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie jeszcze do Waszego grona [emoji4]
Mam na imię Kasia, mam 28 lat i jestem w 15t5d ciąży [emoji4] termin na 02.06.
W brzuszku rosnie mi mały Mateuszek (potwierdzone na USG :-) ) i to będzie moje pierwsze dziecko i pierwszy chłopiec w rodzinie! [emoji4]

Pozdrawiam Was serdecznie i zdrówka! [emoji8]

Cześć! Witamy :)

O taką rozpiskę możesz poprosić w rejestracji. Jeśli masz założoną kartę ciąży w luxmedzie to idziesz z tą kartą do rejestracji i bez skierowania zrobią ci te badania, które są na tej rozpisce usg też. Ja chodzę prywatnie a na badania do luxmedu bez skierowań.

Wlasnie, zapytaj!
Ja mam znajomą która prowadziła ciąże prywatnie, ale dostała taka rozpiskę z lux medu i wszystkie badania robiła u nich za free.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja to w ogóle w ciążach "próbowałam" i lekarzy prywatnych i na NFZ.
W mojej miejscowości na NFZ nie odważyłabym sie prowadzić ciąży, ale mieszkam 20km od Krakowa i tam mam juz sprawdzone dwie przyszpitalne przychodnie NFZ- super lekarze, bdb sprzęt, nie oszczędzają na badaniach. Wiec wiem, ze jakbym nie miała pakietu to szkoda by mi było wydawać takiej kasy na prywatne wizyty, wolałabym wydać na dziecko. Ale widzę ze to zależy od tego gdzie sie mieszka i jakie sie ma podejście do niektórych rzeczy (nie chodzi mi tu o któraś z was, ale mam znajome, ktore np pomimo fajnego pakietu nie wyobrażały sobie prowadzić ciąże "za darmo" przecież prywatnie = lepiej, a im wiecej lekarz bierze za wizytę, tym lepszym jest specjalista.....)

Ja to w ogóle w ciążach "próbowałam" i lekarzy prywatnych i na NFZ.
W mojej miejscowości na NFZ nie odważyłabym sie prowadzić ciąży, ale mieszkam 20km od Krakowa i tam mam juz sprawdzone dwie przyszpitalne przychodnie NFZ- super lekarze, bdb sprzęt, nie oszczędzają na badaniach. Wiec wiem, ze jakbym nie miała pakietu to szkoda by mi było wydawać takiej kasy na prywatne wizyty, wolałabym wydać na dziecko. Ale widzę ze to zależy od tego gdzie sie mieszka i jakie sie ma podejście do niektórych rzeczy (nie chodzi mi tu o któraś z was, ale mam znajome, ktore np pomimo fajnego pakietu nie wyobrażały sobie prowadzić ciąże "za darmo" przecież prywatnie = lepiej, a im wiecej lekarz bierze za wizytę, tym lepszym jest specjalista.....)

Serio ludzie maja takie myslenie?? Az mnie wcisnelo kanape z szoku [emoji14]

oar8s65gmlqg37sx.png

Ja już depresji dostaję ale ta babka co mi wczoraj robiła usg powiedziała że mam za nisko łożysko? Macicę? Nie zbyt do mnie dotarło.... Tak więc dalej oszczędny tryb życia i zakaz współżycia :(

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Na tym etapie niskie lozysko moze sie podniesc bo macica rosnie i lozysko bedzie sie podnpsic razem z nia

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

reklama
SiSiP ja PAPPy też nie robiłam.

Dziewczyny, chodzicie na jakieś zajęcia sportowe? Możecie jakiś typ ćwiczeń polecić?
Obawiam się, że jak tak będę siedziała to się zastoję i roztyję :)
No jasne[emoji4] ja bez sportu sobie życia nie wyobrażam [emoji16]
Rano przysiady przy pralce, następnie skłony przy suszarce, chodziarstwo z Młodą do szkoły i z powrotem, spacer farmera z zakupami ze spożywczaka, gimnastyka artystyczna przy garach, a w wolnej chwili dysze wodne podczas zmywania naczyń. Aaaa jak mi starczy sił to delikatna sauna parowa przy prasowaniu [emoji38]

16udskjopmtfyunf.png

Do góry