reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Hej kochane. Jestem po usg genetycznym. Wszystko dobrze :D bardzo sie ciesze. Zastanawialam sie czy robic PAPPA ale w zwiazku z tym ze na usg wyszlo wszystko ok to nie robilam. Wiekszosc z Was miala? Bo u mnie ani z wieku ani z innych powodow nie ma wskazan... ale teraz sie tak zastanawiam czy moze jednak lepiej bylo zrobic...

Ja też nie robiłam, usg było ok, kość nosowa dlugasna, chyba tym razem będzie nos po tacie :) więc uznałam że nie ma potrzeby.

Cytomegalie mialam zleconą i wyszło ze już przechodzilam.

Na razie się umuwilam na usg w przyszły czwartek to będzie 16tc, bo już dawno dzidzia nie widzialam. A się okazało że w Babce jest też tak że na wizycie nie ma usg tylko osobno trzeba się zapisać.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

reklama
Widzę że w różnych miastach opieka w luxmedzie się różni. Ja nie dostałam takiej karty co więcej teraz chodzę na nfz i nie mogę wykonywać badań w luxmedzie bo na każde badanie muszę mieć skierowanie od lekarza luxmedu. Chodzę na nfz bo w luxmedzie lekarz na wizycie nie zrobi usg tylko wystawia skierowanie i zapisujesz się osobno a jakość sprzętu pozostawia wiele do życzenia i mój lekarz z nfz poświęcił więcej uwagi na to badanie niż tam. Beznadzieja...

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
O taką rozpiskę możesz poprosić w rejestracji. Jeśli masz założoną kartę ciąży w luxmedzie to idziesz z tą kartą do rejestracji i bez skierowania zrobią ci te badania, które są na tej rozpisce usg też. Ja chodzę prywatnie a na badania do luxmedu bez skierowań.

O taką rozpiskę możesz poprosić w rejestracji. Jeśli masz założoną kartę ciąży w luxmedzie to idziesz z tą kartą do rejestracji i bez skierowania zrobią ci te badania, które są na tej rozpisce usg też. Ja chodzę prywatnie a na badania do luxmedu bez skierowań.
Było by super. Jutro będę z mężem to przy okazji się zapytam.

Tak biorę ;) w przyszłym tyg w czwartek mam wizytę u swojej gin(bo aspirynę/acard przepisała mi ta, u której byłam na genetycznym),więc zobaczę co ona powie. A Ty bierzesz z tego samego powodu co ja??
ja biorę , bo mam zmniejszony przepływ krwi przez jedną tętnice , i też z wywiadu bo moja rodzina ma czarny pas w chorobach układu krążenia . Dziadek (zawał) babcia (udar) oboje zmarli , mama zawał , tata 3 zawały i udar na szczęście mama i tata żyją .

A kum? Jak jest u Ciebie?

A wszystko dobrze dziekuje ze pytasz :)

Jesli chodzi o moje bole to jest o wiele lepiej szczegolnie jak siedze w domu i nic nie robie. Az sie zastanawiam czy powinnam siedziec w domu. Ale chyba nie bede testowac..

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

A wszystko dobrze dziekuje ze pytasz :)

Jesli chodzi o moje bole to jest o wiele lepiej szczegolnie jak siedze w domu i nic nie robie. Az sie zastanawiam czy powinnam siedziec w domu. Ale chyba nie bede testowac..

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)
Odpoczywaj jak najwięcej. Ja też się napalałam że jak już muszę siedzieć w domu to przynajmniej nadrobie zaległości, będę miała wylizane, tyle czasu! Pojadę tu i tam... Ale życie zweryfikowało chyba się starzeje, jakoś ciężej przechodzę tą ciążę :)

reklama
SiSiP ja PAPPy też nie robiłam.

Dziewczyny, chodzicie na jakieś zajęcia sportowe? Możecie jakiś typ ćwiczeń polecić?
Obawiam się, że jak tak będę siedziała to się zastoję i roztyję :)

Do góry