reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Hej kochane. Jestem po usg genetycznym. Wszystko dobrze :D bardzo sie ciesze. Zastanawialam sie czy robic PAPPA ale w zwiazku z tym ze na usg wyszlo wszystko ok to nie robilam. Wiekszosc z Was miala? Bo u mnie ani z wieku ani z innych powodow nie ma wskazan... ale teraz sie tak zastanawiam czy moze jednak lepiej bylo zrobic...

Ja nie robię... na usg też wszystko dobrze. A ryzyko zawsze jest. Z testem czy bez testu.

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
SiSiP ja PAPPy też nie robiłam.

Dziewczyny, chodzicie na jakieś zajęcia sportowe? Możecie jakiś typ ćwiczeń polecić?
Obawiam się, że jak tak będę siedziała to się zastoję i roztyję :)
Ja już depresji dostaję ale ta babka co mi wczoraj robiła usg powiedziała że mam za nisko łożysko? Macicę? Nie zbyt do mnie dotarło.... Tak więc dalej oszczędny tryb życia i zakaz współżycia :(

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, chodzicie na jakieś zajęcia sportowe? Możecie jakiś typ ćwiczeń polecić?
Obawiam się, że jak tak będę siedziała to się zastoję i roztyję :)
Nie każda dziewczyna w ciąży może ćwiczyć , i to nie znaczy że będą wyglądać odrazu jak wieloryby .Tu najprostsza zasada to trzeba patrzyć co się je .Dobrze zbilansowana dieta i jak ćwiczyć nie można to spacery chociaż . Ja osobiście chciałam się zapisać na basen ale za często łapię infekcje , już miałam zapalenie pęcherza na początku ciąży i brałam antybiotyk .Kurczę ja nawet seksu uprawiać nie mogę bo lekarz zabronił .:(

Ja już depresji dostaję ale ta babka co mi wczoraj robiła usg powiedziała że mam za nisko łożysko? Macicę? Nie zbyt do mnie dotarło.... Tak więc dalej oszczędny tryb życia i zakaz współżycia :(

Majka to naprawdę słabo. Miejmy nadzieję, że się podniesie niedługo i już nie będzie przeciwwskazań :)

mam podobnie i łącze się z tobą w bólu .:( z mojej wizyty zapamiętałam tyle łożysko może się odkleić bo bla bla bla...... trzeba się oszczędzać i 0 bara bara :(

Nie każda dziewczyna w ciąży może ćwiczyć , i to nie znaczy że będą wyglądać odrazu jak wieloryby .Tu najprostsza zasada to trzeba patrzyć co się je .Dobrze zbilansowana dieta i jak ćwiczyć nie można to spacery chociaż . Ja osobiście chciałam się zapisać na basen ale za często łapię infekcje , już miałam zapalenie pęcherza na początku ciąży i brałam antybiotyk .Kurczę ja nawet seksu uprawiać nie mogę bo lekarz zabronił .:(
Jasne, bardzo dużo zależy od diety. Ja to akurat lubię jeść makarony i inne tuczące jedzenie, dlatego pryzdałoby się poćwiczyć. A czemu Ci lekarz zabronił seksu? Ze względu na infekcję?

ja biorę , bo mam zmniejszony przepływ krwi przez jedną tętnice , i też z wywiadu bo moja rodzina ma czarny pas w chorobach układu krążenia . Dziadek (zawał) babcia (udar) oboje zmarli , mama zawał , tata 3 zawały i udar na szczęście mama i tata żyją .
Rozumiem,to trzymam kciuki,żeby wszystko było w porządku! A czy Twój gin mówił/mówiła kiedy ewentualnie się odstawia??

reklama
Pocieszające jest to że może jeszcze powędrować w górę i wszystko będzie Oki tylko jestem zła że tamten lekarz mi o tym nie powiedział, najprawdopodobniej właśnie tego zrobił sobie zdjęcia bo tamta ginekolog też cyknęła dwa i wzięła do karty. Kiedy tylko pójdę dodatkowo na wizytę do lekarza okazuje się że słusznie, chyba jakiś dodatkowy zmysł.

Do góry