reklama
madziarra21
Fanka BB :)
Monya moja do 3 rż też spała e dzień po dobre 2h. A wieczorem do 22 buszowała. A jak skończyła 3 latka to wstaje między 7.30 a 9 i idzie spać o 20 góra. I mam chwilę wieczoru dla siebie. Jeszcze... do czerwca
Czytając ile wydałyscie na te wsZystkie badania i wizyty to za głowę się złapałam. Ja na pierwsza wizyte poszłam na NFZ, dostałam skierowanie na wszystkie badania (cytomelagie zresztą tez) i na kolejną już umówiłam sie do tego samego lekarza prywatnie (Nikole też u niego prowadzilam). I teraz płace 120 zl za wizyte z usg co 4 tygodnie. W trakcie badania mam przed sobą na ścianie monitor i wszystko wyraźnie widzę, dodatkowo zawsze przełącza na chwilę na 3d zobaczyć maluszka. Genetyczne i polowkowe też robi w ramach tych wizyt i cena się nie zmienia. Więc chyba mam szczęście, że mam takiego ginka i nie muszę sie umawiać do innych na szczegółowe badania.
A co do łożyska. Mi powiedział ostatnio, że moje jest nad samą szyjką stąd mogą być plamienia, które zresztą nadal są jak się męczę, więcej pochodzę itp. No i też zakaz seksowania (Justynka łączę się z Tobą w bólu Ale nie przeszkadza mi to hehe) żeby się łożysko nie odklejało.
No i więcej nie pamiętam do czego chciałam sie odnieść ostatnio mam na forum czas tylko wieczorami jak Nika zaśnie i wtedy do nadrobienia kilkanaście stron Ale to taka przyjemna lektura.
Czytając ile wydałyscie na te wsZystkie badania i wizyty to za głowę się złapałam. Ja na pierwsza wizyte poszłam na NFZ, dostałam skierowanie na wszystkie badania (cytomelagie zresztą tez) i na kolejną już umówiłam sie do tego samego lekarza prywatnie (Nikole też u niego prowadzilam). I teraz płace 120 zl za wizyte z usg co 4 tygodnie. W trakcie badania mam przed sobą na ścianie monitor i wszystko wyraźnie widzę, dodatkowo zawsze przełącza na chwilę na 3d zobaczyć maluszka. Genetyczne i polowkowe też robi w ramach tych wizyt i cena się nie zmienia. Więc chyba mam szczęście, że mam takiego ginka i nie muszę sie umawiać do innych na szczegółowe badania.
A co do łożyska. Mi powiedział ostatnio, że moje jest nad samą szyjką stąd mogą być plamienia, które zresztą nadal są jak się męczę, więcej pochodzę itp. No i też zakaz seksowania (Justynka łączę się z Tobą w bólu Ale nie przeszkadza mi to hehe) żeby się łożysko nie odklejało.
No i więcej nie pamiętam do czego chciałam sie odnieść ostatnio mam na forum czas tylko wieczorami jak Nika zaśnie i wtedy do nadrobienia kilkanaście stron Ale to taka przyjemna lektura.
tynka2506
Dziewczyny ale mnie boli kość ogonowa, nigdzie się nie uderzyłam sama z siebie zaczęła bolec. Czy któraś ma podobnie ?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
madireiro
Ogarnęłam ostatnie 30 stron
Dzięki za ten post. Uświadomiłaś nas co do zagrożeń. Robiłam badania i wyszło, że nie chorowałam.
Bardzo ważne badanie, szczególnie w II trymestrze, ponieważ wit. d3 odpowiada za budowę kośćca. Niedobór prowadzi to powaznych problemow, dlatego lepiej zrobić badania. Mi lekarz zlecił i okazało się, że mam niedobór, więc suplementuję.
U mnie w pracy są różne pakiety Luxmed. Im wyższy pakiet, tym więcej badań "bezpłatnych".
Witamy)
Jako, że już jestem wielorybem problem mnie nie dotyczy
Za to mam problem z kręgosłupem i dostałam pakiet zabiegów w tym serię 10 masaży rozluźniających. Jak wyglądają masaże w ciąży? Bo na płaskim łóżku na brzuchu to ja się już nie położę
Badac cytomegalie!!!
Ja tez nie wiedzialam co to jest cytomegalia. Urodzil aie mlody, bardzo wysoka bilirubina, tlumaczyli, ze zoltaczka fizjologiczna przejdzie. Mijal trzci, czwart tydzien i dziecko dalej zolte. Szpital, wysmial mnie i dac na butle oraz przepajac ok. Kolejny tydzien, wyniki wysokie. Dziewiaty tydzien z placzem znowu do pediatry i szpital, tam lekarz mowi, ze dziecko pewnie ma zespol Gilbertsa i tak bedzie.
Ja zaryczana, maz i tesciowa zabrali nas prywatnie do starego pediatry, ktory chyba tesciowa leczyl. Sprawdza te badania, obejrzal dziecko (jedyny pomacal brzuch) i grzecznie spytal czy pojedziemy do Lodzi do szpitala czy wezwac karetke, bo watroba jest tak powiekszona, ze az wyczuwalna reka.
W szpitalu badania, na drugi dzien przychodzi lekarz i karze mi isc do laboratorium zrobic cytomegalie i z wynikiem do niego. Z Natim mielismy taka sama liczbe IgM czyli zarazil sie w brzuchu bedac, a ja nie wiedzialam ze zachorowalam. Choroba uszkodzila jego watrobe, przez rok intensywne leczenie, w wieku 4 lat dopiero zgubil przeciwciala odemnie. Sprawdzanie czeste oczek, bo cytomegalia uszkadza siatkowe.
A teraz pytanie czy warto zbadac sobie cytomegalie? Warto!! Jak ktos sie zastanawia chetnie przesle cala dokumentacje z tego okresu. Wam nic sie nie stanie, wirus dziala na dziecko.
Nie chcialabym poprostu, aby ktoras z was to dotknelo
Dzięki za ten post. Uświadomiłaś nas co do zagrożeń. Robiłam badania i wyszło, że nie chorowałam.
A to dziwne wiesz... moja Pani doktor zleca mi wszystko... nawet to co mówi że mogłaby nie zlecać. Lekarze teraz chyba boją się i wolą zlecać więcej niż mniej i później wysłuchać nie daj Boże od pacjenta... ja się zdziwiłam, że moja pani endokrynolog zleciła mi badanie poziomu witaminy D... no cóż dodatkowo płatne ale wolę zrobić
Bardzo ważne badanie, szczególnie w II trymestrze, ponieważ wit. d3 odpowiada za budowę kośćca. Niedobór prowadzi to powaznych problemow, dlatego lepiej zrobić badania. Mi lekarz zlecił i okazało się, że mam niedobór, więc suplementuję.
Widzę że w różnych miastach opieka w luxmedzie się różni. Ja nie dostałam takiej karty co więcej teraz chodzę na nfz i nie mogę wykonywać badań w luxmedzie bo na każde badanie muszę mieć skierowanie od lekarza luxmedu. Chodzę na nfz bo w luxmedzie lekarz na wizycie nie zrobi usg tylko wystawia skierowanie i zapisujesz się osobno a jakość sprzętu pozostawia wiele do życzenia i mój lekarz z nfz poświęcił więcej uwagi na to badanie niż tam. Beznadzieja...
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie w pracy są różne pakiety Luxmed. Im wyższy pakiet, tym więcej badań "bezpłatnych".
Cześć dziewczyny! Podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale miałam jakiś problem z dodawaniem komentarzy i nareszcie udało mi sie ogarnać[emoji16] [emoji4]
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie jeszcze do Waszego grona [emoji4]
Mam na imię Kasia, mam 28 lat i jestem w 15t5d ciąży [emoji4] termin na 02.06.
W brzuszku rosnie mi mały Mateuszek (potwierdzone na USG :-) ) i to będzie moje pierwsze dziecko i pierwszy chłopiec w rodzinie! [emoji4]
Pozdrawiam Was serdecznie i zdrówka! [emoji8]
Witamy)
Nie każda dziewczyna w ciąży może ćwiczyć , i to nie znaczy że będą wyglądać odrazu jak wieloryby .Tu najprostsza zasada to trzeba patrzyć co się je .Dobrze zbilansowana dieta i jak ćwiczyć nie można to spacery chociaż . Ja osobiście chciałam się zapisać na basen ale za często łapię infekcje , już miałam zapalenie pęcherza na początku ciąży i brałam antybiotyk .Kurczę ja nawet seksu uprawiać nie mogę bo lekarz zabronił .
Jako, że już jestem wielorybem problem mnie nie dotyczy
Za to mam problem z kręgosłupem i dostałam pakiet zabiegów w tym serię 10 masaży rozluźniających. Jak wyglądają masaże w ciąży? Bo na płaskim łóżku na brzuchu to ja się już nie położę
yoohoosek
a czy dzięki temu ładnie przesypia noc? mój ma rok i osiem miesięcy i jeszcze udaje mi się go położyć w południe na godzinkę - półtora
Zasypia ok 19, ale od 14-15 ma juz tryb zombie i jest bardzo marudny. Niestety w nocy budzi sie i wstaje miedzy 6 a 6.30.
Mój ma 2,5 i potrafi w ciagu dnia spać 3-4 h[emoji23][emoji23][emoji23]. Ale tylko jak jest na spacerze. Jak jesteśmy w domu nie śpi. I całe szczęście, bo dzięki temu idzie spać o normalnej porze.
Poważnie?!?!?!
Nie opowiadajcie mi takich rzeczy!!!!!
Bo sie załamuje! Starszak odmówił drzemek jak miał 1,5 roku, teraz chodzi spać po 21 i wstaje o 7.30. Zresztą spanie u nas to koszmar. Od zawsze i jeden i drugi tak ma [emoji17][emoji17][emoji17]
Starsze dzieci tez tak ładnie spały? Bo z tego co kojarzę masz juz czwórkę, tak?
cymera
Po pierwsze żadnym wielorybem nie jesteś , oceniasz się bardzo surowo a nie masz powodówJako, że już jestem wielorybem problem mnie nie dotyczy
Po drugie Masaże w ciąży z widocznym brzuszkiem robi się w pozycji leżenia bokiem , lub jeśli brzusio nie jest jeszcze bardzo duży można taki masaż wykonać na specjalnym krześle .
Monya81
Zasypia ok 19, ale od 14-15 ma juz tryb zombie i jest bardzo marudny. Niestety w nocy budzi sie i wstaje miedzy 6 a 6.30.
Poważnie?!?!?!
Nie opowiadajcie mi takich rzeczy!!!!!
Bo sie załamuje! Starszak odmówił drzemek jak miał 1,5 roku, teraz chodzi spać po 21 i wstaje o 7.30. Zresztą spanie u nas to koszmar. Od zawsze i jeden i drugi tak ma [emoji17][emoji17][emoji17]
Starsze dzieci tez tak ładnie spały? Bo z tego co kojarzę masz juz czwórkę, tak?
3 jest z poprzedniego małżeństwa mojego męża. Poznałam je jak juz były w podstawówce wiec nie wiem
Jak śpi w ciagu dnia nawet godzinę bo czasem staram się wybudzać mając nadzieję, że cos to da to kładzie się 22-23. Jak nie śpi to koło 20.
Liczę na to ze jak wiosna bedzie - więcej biegania to szybciej bedzie męczył. No i od wiosny przedszkole. Wiec tez swoje zrobi.
Byle do wiosny.
PS. My tez dzis zrobiliśmy furę pierników. Ładnie opakujemy i bedą na prezenty dla rodziny od dzieci.
Zając Czerwcowy
Madireiro nie bądź dla siebie taka krytyczna. A co do masażu...
Może mają takie łóżka z dziurką i na twarz i na brzuch [emoji7] [emoji23] ?
Obudził mnie sen o paczkach i bezie z malinami i kremem cytrynowym [emoji85] [emoji513] [emoji512]
Może mają takie łóżka z dziurką i na twarz i na brzuch [emoji7] [emoji23] ?
Obudził mnie sen o paczkach i bezie z malinami i kremem cytrynowym [emoji85] [emoji513] [emoji512]
Ostatnia edycja:
reklama
Zając Czerwcowy
A aaa to jednak bez dziurki...Po pierwsze żadnym wielorybem nie jesteś , oceniasz się bardzo surowo a nie masz powodów
Po drugie Masaże w ciąży z widocznym brzuszkiem robi się w pozycji leżenia bokiem , lub jeśli brzusio nie jest jeszcze bardzo duży można taki masaż wykonać na specjalnym krześle .