reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Emkamat Pewnie nie tylko Ty :) Ale ja mimo że czuje to dalej sie denerwuje bo jest wieczór ze mały kręci się i rozpycha bez przerwy i raptem dwa dni ciszy. I bądź tu babo mądra :) A za jakiś czas znowu wieczorami impreza w brzuchu :)

reklama
Melduję się ze szpitala, druga kroplówka leci. Obiad podali taki, że na sam widok mdłości, ale zjadlam zupę - oby się utrzymała.

Ja czuję dzidziusia bardzo sporadycznie i to raz i koniec na kilka dni - mamy jeszcze czas :)

7u223e3kwboc3bjp.png

Ja tez jeszcze nie miałam glukozy.
Co do swędzenia mnie swędzą głównie pośladki myśle ze to na skutek rozciągania się skóry.
Co do musteli No faktycznie bardzo ciężko ja dostać ale podchodziłam wczoraj po aptekach i się udało :) cena jest wygórowana bo zapłaciłam za krem 119 zł za oliwkę 55 zł ale myśle ze krem wystarczy. Już dzisiaj po jednym dniu stosowania mogę powiedzieć ze jest wydajna łatwo się rozsmarowuję i prawie w ogóle nie pachnie wiec nie drażni. Co do efektów to niestety musimy poczekać .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Przy cholestaze dłonie i stopy dopiero potem całe ciało. Dostałam wyniki i wszystko w normach więc nie wiem czy sobie coś wkręcić czy może zaczyna wie coś dziać.
Caixa jakie Ty wyniki robiłaś.

Anula jeśli stopy i dłonie warto mówić.

14+4, druga ciąża, czy tylko ja nie czuję jeszcze ruchów?
Myślałam o tym dziś. Tzn o ruchach. Moja siostra z drugim poczuła w zeszłym roku w grudniu jakoś a miała termin na początek maja. Twierdziła że to i tak dużo wcześniej niż z pierwszym. Więc ja skoro jestem tak jakby równy miesiąc później niż ona mogę się spodziewać najwcześniej w styczniu. Chociaż zobaczymy widocznie to różnie bywa. Nie ma reguły! Ale już bym chciała to poczuć.

p19ucsqv6rf79f3c.png

Ja nie słyszałam o tej musteli , używam Palmersa .Miałam już balsam Palmers ale słabo nawilża , teraz kupuję krem palmers , jest super gęsty i nawilża cały dzień ale niesyty tubka starcza mi na ponad tydzień .Ja smaruję nim brzuch , piersi , uda, pośladki i dół pleców , bo wiem że to są ulubione miejsca na rozstępy .

Ile kosztują te próby wątrobowe ?

Spokojnie - przy choleostazie swedza głównie stopy i ręce do tego mogą się pojawić mdłości i wymioty. To normalne , że swędzi skóra brzucha i Piersi, bo się powiększają .

f2w3skjoapwrgv7j.png
Ja za próby watrobowe zaplacilam ok 30zł wiec nie jest tak źle.A mnie swedziało cale cialo lacznie z twarzą.

reklama
Ja z małą (w drugiej ciąży) miałam jeden rozstep na brzuchu przy pepku, pojedyncze na piersiach za to uda i pośladki to tragedia. Chyba cały tłuszcz tam poszedł hehehe

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry