reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja za próby watrobowe zaplacilam ok 30zł wiec nie jest tak źle.A mnie swedziało cale cialo lacznie z twarzą.
Mnie swedzą tylko nogi plus mdłości się nasiliły. To na pewno nie choleostaza, ale jeśli się pogorszy to chyba sobie je zrobię dla pewności. A koszt ultra mały :)

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
Moja koleżanka w pierwszej ciąży poczuła w 18 tyg a w drugiej w 20 :)

Ja z Matim poczułam w listopadzie a termin miałam na 1 kwietnia, teraz jakby to było analogicznie to też na początku stycznia powinnam poczuc

Witam sie po przerwie :). Jakos ciezko mi bedzie nadrobic, wiec pewnie nie wszystko bede kojarzyla, ale sie postaram :). Co do ruchow, to ja tez nic nie czuje na razie, ale dwa dni temu brzuch mi urosl ;). Mdlosci mam juz tylko z rana z reguly, wiec wrocilam do zywych :D. No i jem w koncu jak czlowiek, bo do niedawna mialam na minusie 4 kg. Teraz nadrabiam :). Co do plci to jeszcze nie znamy, moj gin tez chyba woli nie mowic jak nie jest na 100% pewien. Moglby byc synek, ale jak bedzie coreczka to tez nie bedzie zle, bo jednego lobuziaka juz mam ;)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja chciałam się smarować olejem kokosowym i tak tez robiłam ale zaczął mnie drażnić zapach, nie potrafię znieść kokosu . Ja niestety mam skłonności do rozstępów kilka już mam na pośladkach które zostały z okresu dojrzewania

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tynka a to właśnie nie powiedziane. Ja też mam już takie białe rozstępy na pośladkach z okresu dojrzewania a w ciąży na brzuchu ani jeden nie wyszedł [emoji4]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja znajoma przytyła w ciąży 25 kilo dziecko dobrze ponad 4 kilo 60cm długości i ani jednego rozstepu. Na noc smarowala bio oil a na dzień palmers. Wczoraj się zgadalysmy że ja stosuje taki sam zestaw. Tzn bio oil mi się skończył więc chwilowo zwykła oliwke w żelu johnsons wieczorem a rano balsam palmers.

p19ucsqv6rf79f3c.png

reklama
Moja znajoma przytyła w ciąży 25 kilo dziecko dobrze ponad 4 kilo 60cm długości i ani jednego rozstepu. Na noc smarowala bio oil a na dzień palmers. Wczoraj się zgadalysmy że ja stosuje taki sam zestaw. Tzn bio oil mi się skończył więc chwilowo zwykła oliwke w żelu johnsons wieczorem a rano balsam palmers.

p19ucsqv6rf79f3c.png
moim zdaniem poprostu ma taką skórę że i tak by jej nie wyszły. Jak ktoś się troszeczkę zna na składnikach to wie że bio oil to parafina więc raczej napewno nie nawilża. kilka lat temu zaczęły mi wychodzić rozstępy na pupie, biodrach, nogach i poszłam do dermatologa. Prawie mnie śmiechem zabił jak mu powiedziałam że używam bio oil. Mi się sprawdził jak już wyszły i chciałam żeby się jak najszybciej zrobiły się białe. Wtedy super ;)

w57vyx8dubspq12k.png

Do góry