reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Mówimy dziś teściom:) Tesciowka na bank się poplacze z radości, Tesciu nie wiem nawet nie sądzę żeby pogratulowal bo że sobą nie rozmawiamy odkąd przed ślubem powiedziałam mu kilka słów prawdy więc teścia reakcja mnie nie zadziwi jeśli nawet nie zareaguje... dziwny człowiek. Do obcych jest wspaniały a do swoich ... Szkoda gadać. A później chce męża na zakupy świąteczne wyciągnąć a dla niego to męka;) jeszcze jest baaaaardzo chory - ma katar ;)
Trzymam kciuki za wizyty :)

p19u9jcg81ehxczt.png
Moj tez umiera na katar [emoji23]

reklama
Ach..Mój lekarz ostatnio na wizycie powiedzial ze przechodzilam toksoplazmoze i aż tak nie musze uważać z surowym mięsem . słyszeliście cos na ten temat?

spokojnie, tez okazalo się że mam przechorowaną toxo. prawie 30 % ludzi na to kiedyś chorowało, bo źródeł zarazenia jest mnóstwo -mięso, niemyte owoce prosto z krzaka, koty..... a przebiega bezobjawowo lub czasami masz objawy jakby grypy. ale skoro już ją przechorowalaś przed ciążą tzn że masz przeciwciała, a dziecku nic nie zagraża. najbardziej niebezpiecznie jest jak zachorujesz na toxo w ciąży, bo wirus moze przejsc przez łożysko ( ale to też nie zawsze) i wywolac albo poronienie w pierwszym trymestrze, albo ciężkie uszkodzenia płodu w pózniejszej ciąży ) Ty masz spokoj skoro to przechorowana sprawa, ale i tak uważaj na mięso , nabiał i owoce żeby z kolei listeriozy nie złapać.

spokojnie, tez okazalo się że mam przechorowaną toxo. prawie 30 % ludzi na to kiedyś chorowało, bo źródeł zarazenia jest mnóstwo -mięso, niemyte owoce prosto z krzaka, koty..... a przebiega bezobjawowo lub czasami masz objawy jakby grypy. ale skoro już ją przechorowalaś przed ciążą tzn że masz przeciwciała, a dziecku nic nie zagraża. najbardziej niebezpiecznie jest jak zachorujesz na toxo w ciąży, bo wirus moze przejsc przez łożysko ( ale to też nie zawsze) i wywolac albo poronienie w pierwszym trymestrze, albo ciężkie uszkodzenia płodu w pózniejszej ciąży ) Ty masz spokoj skoro to przechorowana sprawa, ale i tak uważaj na mięso , nabiał i owoce żeby z kolei listeriozy nie złapać.
Dokładnie a ja niestety nie chorowałam na tą toxoplazmozę .

f2w3skjoapwrgv7j.png

Toxo na szczęście też już za mną:) miałam powtórzone igm bo miałam wysoki wynik igg i na szczęście to tylko potwierdziło że mam przeciwciała:)

p19u9jcg81ehxczt.png

Anula, mówiłas o tym lekarzowi??
Południowa jeszcze Swędzi???
Bellax to brzuszek Ci rośnie.

Ja miałam cholestaze w poprzedniej ciąży i jak mnie dziś zaswedzialo poleciała zrobić próby wątrobowe czekam na wyniki i chyba się pochlastam, tak szybko???
Nie, a trzeba? Myślałam że to normalne czasem cycki to tak mnie swędzą ze aż mam rany na skórze od drapania [emoji24]

16udskjopmtfyunf.png

Dziewczyny która z Was ostatnio siedziało ciało??
Czy któraś z mam miała wcześniej cholesterolu ciążowa?
Mnie swedzialo.. i odstawilam suplement Pregna plus i wszystkie olejki do ciala.Pomoglo!Odstawilam tez mandarynki bo moga dawac uczulenie.Zrobilam proby watrobowe i wszystko wyszlo ok wiec to raczej jakas reakcja alergiczna.

Mnie swedzialo.. i odstawilam suplement Pregna plus i wszystkie olejki do ciala.Pomoglo!Odstawilam tez mandarynki bo moga dawac uczulenie.Zrobilam proby watrobowe i wszystko wyszlo ok wiec to raczej jakas reakcja alergiczna.
Ile kosztują te próby wątrobowe ?

Spokojnie - przy choleostazie swedza głównie stopy i ręce do tego mogą się pojawić mdłości i wymioty. To normalne , że swędzi skóra brzucha i Piersi, bo się powiększają .

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
Do góry