reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

No, ale dziewczyny, przeciez jak pracowała 4m-ce a wczesniej nie to podstawa do obliczenia to jest średnia z tych 4m-cy, jesli była to stała kwota to powinna byc to cała ta kwota comiesięcznej wypłaty...

7u223e3kwboc3bjp.png
Ja księgowa nie jestem ale dla mnie na ludzki rozum jak sie oblicza podstawę z ostatnich 12 miesięcy to dodaje się wszystkie składniki wypłaty i dzieli przez 12. jeśli pracowała 4 miesiące to dodaje cztery wypłaty i dzieli przez 12.

Jeśli chcesz być pewna Zielinka to poprostu zapytaj się osoby kompetentnej.

reklama
Jeżeli okres zatrudnienia jest krótszy niż 12 miesięcy to średnią liczymy z okresu przepracowanego u danego pracodawcy.
Okres pozostawania bezrobotną przed zatrudnieniem u obecnego pracodawcy nie będzie wliczany do średniej od której wyliczany będzie zasiłek chorobowy.

Zobacz, sama napisałaś to co ja ;)

7u223e3kwboc3bjp.png

Jeżeli okres zatrudnienia jest krótszy niż 12 miesięcy to średnią liczymy z okresu przepracowanego u danego pracodawcy.
Okres pozostawania bezrobotną przed zatrudnieniem u obecnego pracodawcy nie będzie wliczany do średniej od której wyliczany będzie zasiłek chorobowy.

Zobacz, sama napisałaś to co ja ;)

7u223e3kwboc3bjp.png

O tym mówię, ja też miałam wypłacane 100% z tych nie całych 4mc przepracowanych bo miałam umowę na dłuższy czas. Mi się wydaje że to od umowy zależy. Tłumaczyli mi że jeżeli pójdę na L4 jeszcze na tej pierwszej umowie na zlecenie to dostanę 100% ale tylko do dnia porodu. Poczekalam aż mi przedłuża i miałam i urlop macierzyński i wychowawczy

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Wszystko się rozwiązało. Uf :) będzie 100 %

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry