reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Aleinad i jak? Aż się wierzyć nie chce. Jeden lekarz na cały szpital??

Zając, stara babcina zasada miód na ból gardła. Nie. Miód podrażnia jeszcze bardziej chore gardło. Kiedyś jak bardzo bolało mnie gardło, właściwie to gadać nie mogłam. Wyczytałam żeby płukać woda z olejkiem herbacianym, 1/3 kieliszka wody /4-5 kropel olejku. I rozgryzsc goździk między zębami i trzymać, działa przeciwbólowe. Po jednym dniu pożegnałam bol i zapalenie gardła. Ale są różne źródła które mówią że olejek w ciąży tylko drugi i trzeci trymestr, a inne że cała ciążę. Ja płukałam na początku ciąży. Mało ale płukalam. Mąż na Strepsils męczył się kilka dni aż go zmusiłam i teraz leczy się tylko tak. Apteki na moim przeziębieniu nie zarabiają już 3 rok ;-) mam też dużo specyfików w spiżarni typu, sok z czarnego bzu, kilka slikow miodu z zaprzyjaźnionej pasieki, miód z mniszka, sok z kwiatów bzu itp. Tym się wspomagamy.

Obudziłam się i mam efekt sowy :-(

reklama
Aleinad, nawet tej suki nie skomentuje! Cieszę się że wszystko wporzadku.
Magnez kup Aspargin on jest bardzo dobry. Jadłam go garściami w poprzedniej ciąży bo też mnie brzuch bardzo bolał, ale nikt mi nie powiedział że to przez tylko zmienię macicy. I ja bym wróciła do 3 tabletek. Ja ich teraz jem 2x3 z zalecenia lekarza z IP i brzuch boli mnie duuuzo mniej a nawet wcale.
A ta "pół szklanki" to z całym szacunkiem ale ja już bym jej powiedziała. Suka głupia!!
Raz mi już ktoś powiedział o "szklance krwi", mnie ledwo odratowali a Nasze dziecko nie żyje. Sprawa w prokuraturze!! Nie odpuszczę suce!! Kiedyś napisze Wam więcej ale na zamkniętym wątku.

A ja stwierdziłam, że trzeba afirmować tą moją wymarzoną dziewuchę choćby nie wiem co. I kupiłam
5f85f94dddc7067edf2e1807cddb8f01.jpg

Najwyżej zostanie na pamiątkę [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Hihi dobre, co ja bym kupiła jakby mi powiedzieli dziewczynka, chyba jutro pójdę i kupię różowe body :D a co chłopakowi w razie co zalozę
hej kochane... strasznie Wam współczuję takich nieudanych związków i ojców którzy nawet nie raczą zainteresować się maleństwem. :( nawet nie jestem w stanie wyobrazić sobie jak musi być Wam cięzko, w ciąży z takimi problemami. ja miałam podobnego partnera, po wielu latach okazało się ze narkoman, że nabrał pożyczek na dragi ,które ja musiałam spłacać ( kochałam gnoja ) , że okradał mnie ( ukradł mi wiele pamiątek i złota po mojej zmarłej Mamie ). na szczescie pogoniłam dziada zanim zostaliśmy małżeństwem dzięki czemu jego długi nie przeszły na mnie. dziś jest poszukiwany przez policję, koleżanka mi pokazywała list gończy - za oszustwa, kradzieże i jakieś inne. teraz mam wspaniałego faceta, daje mi dużo wsparcia. dlatego tym bardziej Wam wspólczuję i Was podziwiam , że dajecie sobie radę same z tym wszystkim, na dodatek z tymi mieszkaniowymi problemami. jesteście niesamowicie dzielne !
Podziwiam odwagę ja byłam zawsze uczona że mimo trudów trzeba trwać obok partnera a jak patrzę jak potem kobieta układa sobie życie to się zastanawiam dlaczego za durnego chłopa ma cierpieć, sporo koło mnie nieudanych związków, dziękuję Bogu że mój chłop nie jest z tych najgorszych, jest momentami durny ale jak każdy :D ale co najważniejsze jest ogromnym wsparciem we wszystkim co robie, a wam kobitki, życzę szczęścia na jakie zasługujecie!

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

Czekam na tym krześle już prawie 3 godz bo lekarz wyszedł na zabieg i powiem Wam że już nie wiem co mnie boli bardziej krzyże czy brzuch ale mam wrażenie że już wszystko mnie przestaje i zaraz stąd wyjdę. Jechalam z pozytywnym nastawieniem że to moja psychika i że sobie ją uspokoje po szybkim usg a tu tak się zdenerwowalam. Zaraz się położę na podłodze. Mąż śpi w samochodzie tzn wątpię czy śpi ale kazałam mu iść odpocząć a bo i mnie denerwowal. A o 2 w nocy ma zawieźć towar na giełdę. Chyba trochę się spóźni. Ale jestem glodna i zła. I spanikowana. Odezwę się rano. Śpij cie dobrze!

p19ucsqv6rf79f3c.png
Brak słów normalnie! Ja nie wiem oni myślą że my cyborgi? Kurna każda matka boi się o tą malutką kruszynek w brzuchu przecież nie wiemy co tam w środku się dzieje matko!

Ale macie słodkie zwierzaczki :) Ja mam 3 papużki faliste ;)
Gratuluje udanych wizyt, oby tylko takie pozytywne były!!!
TSH mam 0,24 dlatego musze powtórzyć badania, a glukoza 92, dlatego w przyszlym tygodniu czeka mnie picie glukozy bleeeee. Nastepne badanie mam 21 grudnia i wtedy beda pomiary szczegolowe dzidziusia. Maluszek podczas tego usg tak slodko sie ruszal, ze pani doktor nagrala nam filmik ;)

Gratulacje dzidziusiów to już wiem że mi we wtorek nic nie powie :/ no trudno może za miesiąc. Kurde przestraszyła się ja też mam glukozę 92 i nic z tym nie robiłam bo wizyta 15 :/ to duży wynik?

Aleinad, Daktyl mi też wczoraj wpisał gin aspargin na podniesienie potasu. Bo tam jest magnez i potas. Podobno też plamienia mi się zmniejszą od magnezu, zobaczymy :)
A co do tych lekarzy na sorze to porażka. Tyle godzin czekać żeby zbadać w parę minut, głupot nagadac i do domu. No ale najważniejsze, że wszystko w porządku z dzidzia :) moja nie wiem ile waży Ale ma 11 cm , zapomniałam wczoraj napisać :)

Brak słów normalnie! Ja nie wiem oni myślą że my cyborgi? Kurna każda matka boi się o tą malutką kruszynek w brzuchu przecież nie wiemy co tam w środku się dzieje matko!

Gratulacje dzidziusiów to już wiem że mi we wtorek nic nie powie :/ no trudno może za miesiąc. Kurde przestraszyła się ja też mam glukozę 92 i nic z tym nie robiłam bo wizyta 15 :/ to duży wynik?

Norma jest do 99... więc się mieścisz :)
Moje wyniki są chyba ok po piciu tego obrzydlistwa- na czczo 74 po godz 69 a po dwóch 62.

p19u9jcg81ehxczt.png

Coś mi się pomieszało w tej ciąży i cierpię na bezsenność :( dzis 4:30 wstałam do łazienkini za cholerę nie mogłam zasnąć :( z boku na bok się tylko przekładałam.

Tak w ramach zakupów przypomniała mi się historia naszych znajomych. Mieli mieć córkę, ubranka i wystrój mieli uniwersalny plus trochę różu. Jakie było zaskoczenie gdy urodził się Adaś. Poźniej Adaś miał dużo czarno białych zdjęć, aby zatuszować róż ;)

reklama
Dziewczyny pisząc że mam ochotę wyjść z soru zawołała mnie młoda lekarka. Oczywiście zbadala mnie tak że miałam ochotę jej złamać te palce które we mnie włożyła ale cóż. Usg i bijące serduszko mnie uspokoiło! Nie wiem ile ma cm ale waży już 100g! Puls 153. Powiedziała że bóle mogą się brać ze skurczow i żeby brać magnez. Jutro go kupie. Bierze już któraś? A i miałam odstawić duphaston i 2 tyg. ostatnie brałam 2 tabletki zamiast 3 a teraz miałam zejść na 1 tabletkę dziennie. Kazała ciągle brać 2 bo może to jeszcze spadek progesteronu w końcu ciąża teraz szybko rośnie i macica może boleć. Tyle się dowiedziałam. Ogolnie stwierdziła że jakbym krwawila tak "pół szklanki" (jej słowa) to mogę na sor przyjechać a nie z bólem brzucha. Cóż jak moja lekarz prowadząca ma wszystkie terminy zajęte to gdzie miałam iść. Na koniec była milsza. Dała wypis i wróciłam do domu. Idę spać. DZIĘKUJĘ ZA WSPARCIE!

p19ucsqv6rf79f3c.png

O matko, co za konowal a nie lekarz. Tacy to w ogóle nie powinni mieć kontaktu z pacjentem. Najważniejsze, ze wszystko w porządku z dzidziusiem, a o tym lekarzu szybko zapomnij.

Do góry