reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Wiadomo ze każdy ból nawet najmniejszy wprawia nas w strach ale też nie ma co wariowac. Ja jestem po dwóch poronieniach i zdawać by się mogło ze na każde pierdnięcie będę lecieć do lekarza. Jednak wolę na spokojnie przeczekać pomyśleć. Jak nie dzieje się nic mocno niepokojącego to zazwyczaj chwila odpoczynku z herbatka na leżąco pomaga.

reklama
Majka, dobrze że mąż cały. Co do prowadzenia aut, cóż ja będąc wysoko w ciąży miałam wypadek, tak mi grzmotnal że cały tył zgnieciony miałam i jeszcze udawał że coś mu się stało! Pfff....

Wroniasta, tule ale czuję że jest ok. Czy coś więcej lekarz Ci powiedział??

Dziewczyny a jak z Waszym nocnym siku? Bo ja się martwię że coś dzidziuś mało na pęcherzu siedzi i dziś w nocy chyba nie wstawiłem ani razu.
no wlasnie lekarz nie nie powiedział, tylko tyle że biochemia bedzie przełomowa, a jak wyjdzie dobra to wystrzelę z grupy ryzyka jak z procy. a jesli nie to pozostaje amonipunkcja, ale on jako lekarz jje nie poleca, bo to ryzyko poronienia 1%

Ja prenatalne robię na ostatni gwizdek 13plus6 ale co ma być to będzie z takiego wychodzę założenia a siku w nocy teraz jakby jeszcze bardziej się nasiliło wstaję 4-5 razy i bardzo lekko śpię majka współczuję stresu dobrze że nic się nie stało miłego dnia mamuśki
f2w3rjjg7mhqu6cw.png
Ja robiłam 13t5d :) i było jeszcze 2 mm luzu hehehe Dzidziuś miał 8,2 cm a badanie jest do 8,4 cm :)

svchs65gg8talrm7.png

Dużo nas z rocznika 88 ;-)

Powiedzcie mi czy czujecie rozciąganie macicy!!?jak to czujecie?
W ok 10 tygodniu miałam takie uczucie wbijania szpilki jakby w nerw w okolicach pachwin.
Później spokój do wczoraj.
10cm od pępka w dół, idelane w linii prostej Znów mam to uczucie, praktycznie co 3 minuty jeden taki klujacy impuls.

Nie jest to ból, ale jest dziwne uczucie.
Juz sama nie wiem.

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom
ja czułam takie dziwne ciągniecie , najczęsciej w okolicy pachwin . i dziwne skurcze, jak przed okresem w podbrzuszu

Właśnie czytam o przeziernosci karku.

" Podwyższonym ryzykiem wystąpienia przezierności karkowej uznaje się wartości pomiędzy 3 mm a 4,5 mm. W takiej sytuacji nie ma jednak powodu do niepokoju – jest to jedynie podwyższone ryzyko, a nie jednoznaczny wyrok. Szacuje się, że aż 70% dzieci, u których w fazie prenatalnej przezierność wynosiła do 4,5 mm po urodzeniu rozwija się w pełni prawidłowo. Niepokojący powinien być jednak wynik wynoszący powyżej 6 milimetrów".

U ciebie Ania było chyba 2,6 wiec nie ma się co na zapas martwić.

dzięi kochana :* tez staram sie nie myslec źle tylko czekam grzecznie na biochemię.... :)

Czyli prawidłowa przezierność dla tej długości Dzidziusia jest do 2,7 cm tak mówił mój specjalista poznański Kocyłło. Nic się nie martw.

svchs65gg8talrm7.png
no wlasnie moj powiedział ze jestem w górnej granicy normy... nie kazał panikowac az do biochemii. tez wierze ze bedzie ok . a jeszce Wasze słowa i wsparcie dodają mi sił :*

reklama
Do góry