reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny, które jutro prenatalne ! Jak nastroje???

m3sx9jcg8o411yy9.png

reklama
poruszę inny temat moje kochane
otóż, kiedy dokladnie miałyście przez lekarza stwierdzoną płeć u dziecka? tzn w jakim tygodniu, ew dniu, i na jakim sprzęcie, jakimś dobrym czy zwykłym usg? i najważniejsze - na ile trafne to były stwierdzenia??? pytam , bo wczoraj tj, 13 tydz 1 dz na naprawde dobrym sprzecie do badań prenatalnych lekarz stwierdził beznamiętnie " dziewczynka". ja głupia potem nie spytalam na ile jest pewien tego .... :( a teraz się zastanawiam.... to był dopiero poczatek 14 tyg , co prawda sprzet dobry ale czy mogła zajść pomyłka? koleżance w 16 tyg stwierdzono dziewczynke na usg a po 2 tyg okazal sie chłopak. czytalam ze płeć najpewniej można stwierdzić dopiero ok 16 tyg, a juz 20 tydz to prawie na 100 %.....ja już zaczełąm ubranka kupowac typowo chłopięce :) , wszystkie siostry mają synków więc poobiecywały mi masę rzeczy po nich :) zastanawiam się czy kompletować dzieczęcą wyprawkę ;) nastepne usg dopiero w styczniu , zwariuję z tej niepewności :)

Majka, dobrze że mąż cały. Co do prowadzenia aut, cóż ja będąc wysoko w ciąży miałam wypadek, tak mi grzmotnal że cały tył zgnieciony miałam i jeszcze udawał że coś mu się stało! Pfff....

Wroniasta, tule ale czuję że jest ok. Czy coś więcej lekarz Ci powiedział??

Dziewczyny a jak z Waszym nocnym siku? Bo ja się martwię że coś dzidziuś mało na pęcherzu siedzi i dziś w nocy chyba nie wstawiłem ani razu.
nie stresuj sie kochana, ja mam noce że wstaje po 3 razy, a ostatnio raz przed snem, a potem siku dopiero rano po przebudzeniu ;) za to w dzień to sikam co 2-3 h :p a czasem częsciej :)

poruszę inny temat moje kochane
otóż, kiedy dokladnie miałyście przez lekarza stwierdzoną płeć u dziecka? tzn w jakim tygodniu, ew dniu, i na jakim sprzęcie, jakimś dobrym czy zwykłym usg? i najważniejsze - na ile trafne to były stwierdzenia??? pytam , bo wczoraj tj, 13 tydz 1 dz na naprawde dobrym sprzecie do badań prenatalnych lekarz stwierdził beznamiętnie " dziewczynka". ja głupia potem nie spytalam na ile jest pewien tego .... :( a teraz się zastanawiam.... to był dopiero poczatek 14 tyg , co prawda sprzet dobry ale czy mogła zajść pomyłka? koleżance w 16 tyg stwierdzono dziewczynke na usg a po 2 tyg okazal sie chłopak. czytalam ze płeć najpewniej można stwierdzić dopiero ok 16 tyg, a juz 20 tydz to prawie na 100 %.....ja już zaczełąm ubranka kupowac typowo chłopięce :) , wszystkie siostry mają synków więc poobiecywały mi masę rzeczy po nich :) zastanawiam się czy kompletować dzieczęcą wyprawkę ;) nastepne usg dopiero w styczniu , zwariuję z tej niepewności :)
Ja tez miałam ostatnio usg na bardzo dobrym sprzęcie jestem w 14tc i niestety nie chciała mi gin powiedzieć. Dodatkowo wchodzi tu w grę to ze mam sporo tłuszczyku na brzuszku i nie jestem aż tak przezierna[emoji4]
Ale powiem ci ze z ta płcią to różnie bywa. Moja znajoma do siódmego miesiąca była przekonana ze będzie miała dziewczynkę a urodził się chłopak.

Ja tez miałam ostatnio usg na bardzo dobrym sprzęcie jestem w 14tc i niestety nie chciała mi gin powiedzieć. Dodatkowo wchodzi tu w grę to ze mam sporo tłuszczyku na brzuszku i nie jestem aż tak przezierna[emoji4]
Ale powiem ci ze z ta płcią to różnie bywa. Moja znajoma do siódmego miesiąca była przekonana ze będzie miała dziewczynkę a urodził się chłopak.

pocieszyłaś mnie :) może tak tylko walnął ze dziewczynka bo nie zobaczył wacusia :) wiadomo ze z dziewczynki tez bede sie cieszyc, najwazniejsze zeby sie zdrowa urodziła, ale jakos w głębi serducha bardzo chciałabym mieć synka :)

muszę o tym poczytać.... on mi mówił chyba o anminopunkcji , bo powiedział ze to jest wbijanie igły w brzuch i ze niestety ryzyko poronień jest w jego ocenie duże bo aż 1 %, ale decyzja bedzie należala do mnie. poczytam o tych testach nifty
powiem ci że mimo że mój bobas jest narazie idealny to gdybym miała fundusze to bym na te testy poszła. Niektóre choroby ujawniają się po latach, a tam masz pełną analizę dna z krwi matki. zwykle pobranie krwi ;) ale nie są tanie...

w57vyx8dubspq12k.png

Ja siusiu wstaje zazwyczaj jeden raz,to też zależy ile przed snem wypije. Ogólnie to mam duży problem z piciem wody, bo za mało pije..
Wroniasta ja byłam na usg genetycznym w 12tyg+1 i babka powiedziała,że na 70% dziewczyna. Na sprzęcie się nie znam,ale wnioskuję,że był dobry :D mam nadzieje,że małej nic nie wyskoczy,ale jeszcze ostrożnie podchodzę do różowych ubranek ;)

reklama
powiem ci że mimo że mój bobas jest narazie idealny to gdybym miała fundusze to bym na te testy poszła. Niektóre choroby ujawniają się po latach, a tam masz pełną analizę dna z krwi matki. zwykle pobranie krwi ;) ale nie są tanie...

w57vyx8dubspq12k.png
to nie jest czsem to badanie o którym moj gin mówil ze kosztuje ok 2500 zł ?? masakra :( mnie nei stać, zwłaszcza przy tym remoncie które zrobiliśmy z okazji pojawienia się malucha :(

Do góry