reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

U mnie w 12w6d po takim widoku stwierdził chłopaka, na 80%, powiedział, ze mogą to być wargi ale dla Niego to jest penis

Załączniki

• 20161128_192732-1-1.jpg
    20161128_192732-1-1.jpg
    275,7 KB · Wyświetleń: 92
reklama
Woroniasta... Co do płci to z chłopakami łatwiej i można wcześniej. Mój syn był w 16 tc. I ten czas przyjmuje się jako juz bardziej pewniejszy. Natomiast z dziewczynkami bywa rożnie. To znaczy ze nawet jak w tym 14-16 tc lekarz powie, ze dziewczynka to jeszcze moze się zmienić ;)
Najlepszym okresem jest badanie połówkowe. Tu juz płeć jest na tyle wykształcona, że niezależnie od sprzętu a jedynie od ułożenia dziecka powinno byc widać.

oar8pg4ngmro558y.png

Wroniasta tak to ten bezinwazyjny Nifity bądź Hormony i on kosztuje od 2000-2500 zł. Amniopunkcja jest na NFZ
Wogole o czym my gdybamy jest ok i basta!!

U mnie w 12w6d po takim widoku stwierdził chłopaka, na 80%, powiedział, ze mogą to być wargi ale dla Niego to jest penis
kurcze to u mnie przez chwilę było widac dwie wyraźne kreski, nie znam sie na tym ale to mogły byc wargi bo on akurat w tym momencie powiedział "dziewczynka!" no ale moze mu się jakoś zawinął ?? :) głupio się pocieszam wiem :)

Woroniasta... Co do płci to z chłopakami łatwiej i można wcześniej. Mój syn był w 16 tc. I ten czas przyjmuje się jako juz bardziej pewniejszy. Natomiast z dziewczynkami bywa rożnie. To znaczy ze nawet jak w tym 14-16 tc lekarz powie, ze dziewczynka to jeszcze moze się zmienić ;)
Najlepszym okresem jest badanie połówkowe. Tu juz płeć jest na tyle wykształcona, że niezależnie od sprzętu a jedynie od ułożenia dziecka powinno byc widać.

oar8pg4ngmro558y.png
dziękuję... :)

poruszę inny temat moje kochane
otóż, kiedy dokladnie miałyście przez lekarza stwierdzoną płeć u dziecka? tzn w jakim tygodniu, ew dniu, i na jakim sprzęcie, jakimś dobrym czy zwykłym usg? i najważniejsze - na ile trafne to były stwierdzenia??? pytam , bo wczoraj tj, 13 tydz 1 dz na naprawde dobrym sprzecie do badań prenatalnych lekarz stwierdził beznamiętnie " dziewczynka". ja głupia potem nie spytalam na ile jest pewien tego .... :( a teraz się zastanawiam.... to był dopiero poczatek 14 tyg , co prawda sprzet dobry ale czy mogła zajść pomyłka? koleżance w 16 tyg stwierdzono dziewczynke na usg a po 2 tyg okazal sie chłopak. czytalam ze płeć najpewniej można stwierdzić dopiero ok 16 tyg, a juz 20 tydz to prawie na 100 %.....ja już zaczełąm ubranka kupowac typowo chłopięce :) , wszystkie siostry mają synków więc poobiecywały mi masę rzeczy po nich :) zastanawiam się czy kompletować dzieczęcą wyprawkę ;) nastepne usg dopiero w styczniu , zwariuję z tej niepewności :)
Mi z synem stwierdzil na 80% wlasnie okolo 14tyg a pozniej okolo 20 na 100% na zwyklym usg.
Z dziewczynkami to nigdy pewnosci nie ma... Mam kolezanke ktorej do dnia porodu mowili na 100% dziewczynka i urodzil sie chlopiec :) zaczekaj z wyprawka do stycznia :) wtedy bedziesz pewniejsza :)

oar8s65gmlqg37sx.png

Wroniasta tak to ten bezinwazyjny Nifity bądź Hormony i on kosztuje od 2000-2500 zł. Amniopunkcja jest na NFZ
Wogole o czym my gdybamy jest ok i basta!!
no dokłądnie !! nie można myśleć negatywnie, wierzę ze jak sie myśli negatywnie to sami ściągamy na siebie złe rzeczy, a jak pozytywnie to wszystko musi się udać ! :)

Mi z synem stwierdzil na 80% wlasnie okolo 14tyg a pozniej okolo 20 na 100% na zwyklym usg.
Z dziewczynkami to nigdy pewnosci nie ma... Mam kolezanke ktorej do dnia porodu mowili na 100% dziewczynka i urodzil sie chlopiec :) zaczekaj z wyprawka do stycznia :) wtedy bedziesz pewniejsza :)

oar8s65gmlqg37sx.png
dzięki kochana, to pocieszające :) :)

reklama
Do góry