reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

No u mnie z sikaniem to jakiś kosmos. Pic mi się chce dużo wiec sikam co godzinę i w nocy i w dzień.
Jak nie pije to rzadziej, ale wtedy suszy.

Czytałam, że 13-14 tydzien zwiększa się ilośc płynu owodniowego , wiec moze stad to pragnienie. Albo po prostu dziecko tak niefortunnie się układa i naciska. Z synem nie odczuwałam żadnej różnicy, czy przed ciążą czy w ciąży sikałam mało. Tylko na końcówce było inaczej. I

oar8pg4ngmro558y.png

reklama
Hi hi to nie pęcherz się rozszerza tylko dziecko wędruje trochę wyżej i juz nie uciska na pęcherz [emoji4] dla pocieszenia dodam że w 3 trymestrze sika się jeszcze częściej [emoji1]

Majka, dobrze że mąż cały. Co do prowadzenia aut, cóż ja będąc wysoko w ciąży miałam wypadek, tak mi grzmotnal że cały tył zgnieciony miałam i jeszcze udawał że coś mu się stało! Pfff....

Wroniasta, tule ale czuję że jest ok. Czy coś więcej lekarz Ci powiedział??

Dziewczyny a jak z Waszym nocnym siku? Bo ja się martwię że coś dzidziuś mało na pęcherzu siedzi i dziś w nocy chyba nie wstawiłem ani razu.
Dziś pierwszy raz wstałam siku w nocy i to też dlatego że się opilam wody jak głupia wieczorem.
Kurde może ja za mało jeszcze piję skoro wy tyle sikacie. Ale już i tak wmuszam w siebie z rozsądku.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Ja się chyba wczoraj przeziębiłam jak myłam okna bo mam straszny katar, głowa mnie boli ( choć ta głowa to ostatnio norma). Dzisiaj od rana włączyłam sobie świąteczne piosenki żeby poczuć klimat :).
Ja mało sikam nie wiem czy to dobrze.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc Dziewczynki! O jaa ile tutaj rocznika 88', ja tez :)

Wroniasta dołączam się do słów Dziewczyn. Bądź dobrej myśli, na pewno wszystko jest dobrze. Mi lekarz mówił, ze do 3 mm jest prawidłowy wynik, więc Twój zdecydowanie się mieści w normie.

Majka, o matko, ale strasznie to wyglądało. Jak dobrze, ze z Mężem wszystko dobrze. Współczuję tego stresu i nerwów :(

Justyna ja tez mam te nieszczęsna kluche w gardle od jakiś 10 tygodni. Czytałam, ze to częste przypadłość ciężarnych niestety. W pierwszej ciąży tez to miałam, ale tylko chwilę i pod koniec ciąży. Ja jestem juz wyczerpana tym ciągłym wymuszonym przelykaniem, mdłości mi się przez to większe wydają i fatalnie się z tym czuję.

Emka zazdroszczę Męża w domu. Ja też bym chciała, aby mój Mąż choć kilka dni był całe dnie z nami.

Suelen ja mam dokładnie to samo, muszę iść w nocy siusiu, bo mnie to budzi a gdy wrócę z toalety do łóżka, to jestem już rozbudzona i ciężko ponownie zasnąć.

Ja synka urodziłam w grudniu i powiem Wam, ze było spoko. Nie było mroźnej zimy 2 lata temu i ubieralam małego w kombinezon na to kocyk, on taki opatulony zasypial praktycznie od razu w wózku i spacery były całe przespane, ja na spokojnie dreptałam i wracałam do formy.
Mój synek postawił "wysoko poprzeczke", bo od samego początku pięknie ssał pierś, potem najedzony spał ok 3h, budził się, chwilę porozgladal, zrobił kupę, znowu pierś i kolejna drzemka 2-3h. I tak przez kilka pierwszych miesiecy. Wiadomo, ze potem okres aktywnosci miedzy snem sie wydluzal, ale dalej duuuzo spal. On był naprawdę aniołem pod tym względem. Do dzisiaj w sumie jest grzeczny, ładnie śpi i daje mi dużo odpocząć w tej drugiej ciąży :)

Które ciężarówki dzisiaj ale jutro wizytuja? Trzymam mocno kciuki :)

reklama
Dużo nas z rocznika 88 ;-)

Powiedzcie mi czy czujecie rozciąganie macicy!!?jak to czujecie?
W ok 10 tygodniu miałam takie uczucie wbijania szpilki jakby w nerw w okolicach pachwin.
Później spokój do wczoraj.
10cm od pępka w dół, idelane w linii prostej Znów mam to uczucie, praktycznie co 3 minuty jeden taki klujacy impuls.

Nie jest to ból, ale jest dziwne uczucie.
Juz sama nie wiem.

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry