reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

No u mnie z sikaniem to jakiś kosmos. Pic mi się chce dużo wiec sikam co godzinę i w nocy i w dzień.
Jak nie pije to rzadziej, ale wtedy suszy.

Czytałam, że 13-14 tydzien zwiększa się ilośc płynu owodniowego , wiec moze stad to pragnienie. Albo po prostu dziecko tak niefortunnie się układa i naciska. Z synem nie odczuwałam żadnej różnicy, czy przed ciążą czy w ciąży sikałam mało. Tylko na końcówce było inaczej. I

oar8pg4ngmro558y.png

reklama
Hi hi to nie pęcherz się rozszerza tylko dziecko wędruje trochę wyżej i juz nie uciska na pęcherz [emoji4] dla pocieszenia dodam że w 3 trymestrze sika się jeszcze częściej [emoji1]

Majka, dobrze że mąż cały. Co do prowadzenia aut, cóż ja będąc wysoko w ciąży miałam wypadek, tak mi grzmotnal że cały tył zgnieciony miałam i jeszcze udawał że coś mu się stało! Pfff....

Wroniasta, tule ale czuję że jest ok. Czy coś więcej lekarz Ci powiedział??

Dziewczyny a jak z Waszym nocnym siku? Bo ja się martwię że coś dzidziuś mało na pęcherzu siedzi i dziś w nocy chyba nie wstawiłem ani razu.
Dziś pierwszy raz wstałam siku w nocy i to też dlatego że się opilam wody jak głupia wieczorem.
Kurde może ja za mało jeszcze piję skoro wy tyle sikacie. Ale już i tak wmuszam w siebie z rozsądku.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Ja się chyba wczoraj przeziębiłam jak myłam okna bo mam straszny katar, głowa mnie boli ( choć ta głowa to ostatnio norma). Dzisiaj od rana włączyłam sobie świąteczne piosenki żeby poczuć klimat :).
Ja mało sikam nie wiem czy to dobrze.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc Dziewczynki! O jaa ile tutaj rocznika 88', ja tez :)

Wroniasta dołączam się do słów Dziewczyn. Bądź dobrej myśli, na pewno wszystko jest dobrze. Mi lekarz mówił, ze do 3 mm jest prawidłowy wynik, więc Twój zdecydowanie się mieści w normie.

Majka, o matko, ale strasznie to wyglądało. Jak dobrze, ze z Mężem wszystko dobrze. Współczuję tego stresu i nerwów :(

Justyna ja tez mam te nieszczęsna kluche w gardle od jakiś 10 tygodni. Czytałam, ze to częste przypadłość ciężarnych niestety. W pierwszej ciąży tez to miałam, ale tylko chwilę i pod koniec ciąży. Ja jestem juz wyczerpana tym ciągłym wymuszonym przelykaniem, mdłości mi się przez to większe wydają i fatalnie się z tym czuję.

Emka zazdroszczę Męża w domu. Ja też bym chciała, aby mój Mąż choć kilka dni był całe dnie z nami.

Suelen ja mam dokładnie to samo, muszę iść w nocy siusiu, bo mnie to budzi a gdy wrócę z toalety do łóżka, to jestem już rozbudzona i ciężko ponownie zasnąć.

Ja synka urodziłam w grudniu i powiem Wam, ze było spoko. Nie było mroźnej zimy 2 lata temu i ubieralam małego w kombinezon na to kocyk, on taki opatulony zasypial praktycznie od razu w wózku i spacery były całe przespane, ja na spokojnie dreptałam i wracałam do formy.
Mój synek postawił "wysoko poprzeczke", bo od samego początku pięknie ssał pierś, potem najedzony spał ok 3h, budził się, chwilę porozgladal, zrobił kupę, znowu pierś i kolejna drzemka 2-3h. I tak przez kilka pierwszych miesiecy. Wiadomo, ze potem okres aktywnosci miedzy snem sie wydluzal, ale dalej duuuzo spal. On był naprawdę aniołem pod tym względem. Do dzisiaj w sumie jest grzeczny, ładnie śpi i daje mi dużo odpocząć w tej drugiej ciąży :)

Które ciężarówki dzisiaj ale jutro wizytuja? Trzymam mocno kciuki :)

reklama
Dużo nas z rocznika 88 ;-)

Powiedzcie mi czy czujecie rozciąganie macicy!!?jak to czujecie?
W ok 10 tygodniu miałam takie uczucie wbijania szpilki jakby w nerw w okolicach pachwin.
Później spokój do wczoraj.
10cm od pępka w dół, idelane w linii prostej Znów mam to uczucie, praktycznie co 3 minuty jeden taki klujacy impuls.

Nie jest to ból, ale jest dziwne uczucie.
Juz sama nie wiem.

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry