reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

mama_ka Wlasciwie od poczatku mam takie problemy... raz znikaja i znow sie pojawiaja... chociaz z obaw nie gole. Wyniki krwi mam dobre. Ale to juz jakies 3 tygodnie bylo. Teraz wyczuwam jakby naprezona zylke. Te zmiany sa zaczerwienione... W poniedzialek zadzwonie do poloznej moze cos doradzi.
Oby to nie infekcja. Nie chce okruszkowi zaszkodzic.

reklama
Dziewczyny a jak to jest z tymi objawami? Każda ciąża inna czy jak się jest 2 raz z tą sama płcią to się czuje tak samo? ;)

Fiolka - moje obie poprzednie ciąże były niemal identyczne - tak samo przytyłam, nabrałam tych samych kształtów, w tym samym czasie miałam podobne samopoczucie, ta sama cera, włosy itd. - a urodziłam dziewczynkę i chłopca - i to o zupełnie różnych temperamentach :-)

Cześć Nowe Mamusie. Dziewczyny jak ja się źle czuje. Od jakiś 2h jest mi okropnie niedobrze ale wymiotowac mi się nie che... wcześniej pomagała mi woda z dużą ilością cytryny a teraz nie wiem co robić. .. tak jeszcze nie miałam fakt codziennie mnie mdli i wymiotuje ale to teraz to przesada...

PaulinaT najwazniejsze nie dopuszczaj do uczucia glodu. Nawet jak nie masz apetytu. Na forum juz nie raz polecalam opaski akupresurowe na mdlosci... mnie niestety tez dlugo meczyly mdlosci... zwlaszcza wieczorem. Praktycznie tylko lezalam bo nawet od muzyki mnie mdlilo. Od 11 tygodnia bylo coraz lepiej.

PaulinaT czytam na komorce i nie widze... suwaczkow... jestes w 10 tygodniu? Ja w 10 mialam trzy dniowe nasilenie objawow ale potem bylo juz coraz lepiej. Glowa do gory!

Happy tak jestem w 10. Dziękuję za porade, bo faktycznie ja byłam głodna. .. :):) zjadłam kotleta mielonego no dobra dwa i ogórka kiszonego do tego ziemniaczki i jak ręką odjal.

PaulinaT ja na mdlosci polecam wode z imbirem, no i niezawodne migdaly!
lacze sie w bolu, bo mnie mdli juz tak bite 9 tygodni. Zaraz koncze pierwszy trymestr i licze ze jak w pierwsze ciazy przyniesie to kres moich mek :p

reklama
1plus2 no mi pomagała woda i duuuuużo cytryny... to wtedy nie wymiotowalam. W poprzedniej ciąży wogole nie miałam mdłości i znosilam ja super.

Do góry