reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Ja byłam dziś u dentysty z zębami wszystko dobrze tylko zdenerwowałam sie bo doktorek musi w gabinecie palić papierosy pierwszy raz sie z tym spotkałam nadymione ze ledwo wytrzymałam

reklama
Lilla - ja mam 14 miesięczną, ale na szczęście chodzi do żłobka. Ja od przyszłego tygodnia do pracy idę, więc boję się jak dam radę.

Chciała bym tyle spać :) moja ma 12 miesięcy a ja pracuje więc szans nie mam. Jeszcze do pracy wstaje o 4. No nic mus to mus ;) a ta mi jeszcze szaleje i ani myśli iść spać. Wyśpię się jak maluchy pójdą na studia ;)

Ja tez w poprzedniej ciąży nie miałam kłopotów z zębami mam nadzieje że i teraz nic się nie wydarzy :) Spię ok 10 godz na dobę i więcej jakoś nie mogę starcza mi to choć czasami czuję się bardziej zmęczona to i tak budzę się po 10 godz jak w zegarku :)

Mówiłam Wam, że obczaiłam wózek 3w1 Chicco za 200 zł.. no więc wózek jest już z nami :) okazało się, że jest w stanie idealnym, solidny, lekki, tapicerka co prawda będzie jeszcze prana ale póki co starszy synek skorzysta ze spacerówki. No i najważniejsze kryterium spełnione - mieści sie idealnie do mojego mikro bagażnika! Jupi :-) Jak rodziłam pierwsze dziecko to wszystko chciałam mieć nowe. Akurat była taka możliwość choć nie wybraliśmy wcale wózka z górnej półki, bo uważam to za stratę pieniędzy. Teraz widzę jak dużo jest ofert używanych wózków w idealnym stanie dosłownie za grosze, max za 700 można kupić super wózek 3w1. Sądzę że na wiosnę pojawi się więcej ofert sprzedaży.

Mamaka A sama pisałaś że foteliki z takich kompletów są wątpliwe ;)
Ja przy pierwszym też wszystko nowe wózek i łóżeczko wyszło 2tyś ale mi rodzice dali. Wózek sprzedałam po 7m ;)

Mi zęby poleciały strasznie przy ostatniej ciąży, a najgorsze jest to, że nie zdążyłam ich wyleczyć... Teraz pójdę do dentysty, ale dopiero w 2 trymestrze, czyli już niedługo, a mam wrażenie że z 4 zęby to na bank mam z dziurami.

Ja co do zakupów to już mam powiedziane, że większość czyli wózek, łóżeczko, wyprawka to mają zrobić dziadkowie czyli moi rodzice, bo to będzie ich pierwszy wyczekany wnuk. :) Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu, ale nawet najmniejsza pomoc moim zdaniem się liczy.

reklama
Fiolka ja też mam 3w1 a fotelik nie od tako tylko z maxi cosi a on jeden z najlepszych na rynku ;) można czasem dokupić inny fotelik niż te nominalne. Mamy adaptery i nie było problemu ;)
Nie kupowałam wszystkiego nowego choć nas było stać. Jak pomyślę że na pierwsze 4 tygodnie musiała bym wydać tyle kasy na ciuszki i zaraz kupić o rozmiar większe to wiem że dobrze zrobiłam. Mam mnóstwo rzeczy po córce koleżanki. Mała ma rok a ja nadal mam mnóstwo ciuszków po kimś. Kupuje jej wyjściowe itp ale do jedzenia i brudzenie idą używki. Mam ubranek do 92 kilka kartonów a dałam za wszystko 200 pln. Mebelki też odkupilam tylko nowy materacyk i pościel. Wózek i fotelik nowy bo planowaliśmy szybko drugie to uznałam że na około 3-4 lata to jednak warta inwestycja. Zabawek też mam używanych mnóstwo za grosze. To co było z FP za 200 pln ja kupiłam po 50. A takie maluchy nie niszczą . Pozniej ona będzie wymagała a ubranka starczą na dłużej niz pare tygodni to kupimy nowe :)
Tak sobie myślę że już zaczęliśmy usg genetyczne a zaraz pierwsze z nas poczują ruchy dziecka. Tak od 16 tygodnia to już mozliwe . Skoro są tu dziewczyny które zaraz będą miały 14 tydzień to 2-3 tygodnie i będzie tak pięknie czytać o tych ruchach :) czekam na to bardzo.

Do góry