reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Franca, witaj!
Moja Ala też w grudniu skończy 2 latka :-D

Anio, ja w ciąży z małą właśnie miałam mało objawów- piersi wcale, mdłości rzadko... teraz zdecydowanie więcej tego. Nie przejmuj się na zapas, choć wiem, że łatwo się mówi.

Rozmawiacie o imionach, u nas dziewczynka (chyba) będzie Lila (Liliana), a chłopiec chciałabym Mikołaj (choć mój mąż się nie zgadza i tu mamy zgrzyt). Przy ciąży z Alą od początku mówiliśmy do fasoli "Ala", nie wiem, jakoś nam przypasowała Alicja, choć wcześniej dużo myśleliśmy o Zuzi, dla chłopca nie mieliśmy wspólnej opcji- i teraz jest tak samo... więc może to znak, że będzie dziewczynka, hehe ;-) Mój mąż bardzo by chciał drugą córę, dla mnie kwestia płci nieistotna raczej.

Zapomniałam: Asiu! Kciuki zaciśnięte, czekamy na dobre wieści po wizycie!

Ostatnia edycja:
reklama
Piekny wiek prawda? ;)

U nas córa będzie Helena Matylda. Z synem ponownie będzie problem, Mikolaj dostaj imię 2 dni po narodzinach :)

Tarantina, co do wagi to możemy sobie przybić piątkę :) tylko ja miałam troszku wyższy poziom startowy ;p
A co do ciągnięcia w podbrzuszu to moj jedyny stały objaw w tej ciąży

Dziewczyny jestem po wizycie. Pecherzyk 12mm plod jest ale serduszka nie bylo slychac. W niedziele gin powiedzial ze mam przyjsc jeszcze raz to posluchamy. Zmartwilam sie :( ale jestem dziwnie spokojna. Mysle ze wszystko bedzie dobrze. No a tez nie mam objawow. Procz apetytu giga ;)

Asiu z tymi początkami to jest tak ze w jednym dniu nie będziesz nic widzieć a doslownie na drugi juz jest serduszko.... moja koleżanka dokladnie tak miala..... nic się nie martw bo jeszcze się nacieszysz tym widokiem i odglosem.

Ja po śniadaniu i z powrotem do lóżka....
Malý w przedszkolu wiec mam trochę czasu na lenistwo :-)

Asiu z tymi początkami to jest tak ze w jednym dniu nie będziesz nic widzieć a doslownie na drugi juz jest serduszko.... moja koleżanka dokladnie tak miala..... nic się nie martw bo jeszcze się nacieszysz tym widokiem i odglosem.

Ja po śniadaniu i z powrotem do lóżka....
Malý w przedszkolu wiec mam trochę czasu na lenistwo :-)

Asia u mnie w 6t3d nie było jeszcze serduszka. Moja znajoma w tym czasie nawet zarodka nie miała a potem koło 8tygodnia już wszystko dobrze było.

opasek na rękę szukałam niestety nie ma w aptekach

reklama
Hej dziewczyny :) Ja już dzisiaj od zmysłów odchodzę i niespokojnie odliczam godziny do wizyty. Dopiero przed 19- stą mam wizytę u lekarza. Nastrój paskundy, czarne myśli i dodatkowo już od kilku dni mam ciche dni z mężem :(( A jak tam wasze nastroje dzisiaj?

Do góry