reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Ja teraz nawet schudłam przez te wymioty a brzuch pokaźny
W pierwszej miałam 15 kg ale poszło tylko w brzuch ;) po porodzie zeszło potem też zwłaszcza jak karmiłam. Niestety ostatnio się zaniedbałam:/

reklama
Przytyłam około 15 a 6 zostało. I teraz zaczynam z tą dodatkową 6. Obiecuje sobie że jak odchowam szkraba to wezmę się za dietę i siłownię. Dzieciaki do żłobka a mama ćwiczyć ( do pracy raczej nie wrócę) i wtedy kupie sobie masę fajnych ciuchów bo póki co rządzą leginsy i byle jakie bluzki bo mała wiecznie mnie brudzi.

Witam nowe czerwcowe mamusie :-)
Piszecie o brzuszkach, mój rośnie i chyba wyciągnę za jakiś tydzień karton z ciuszkami ciążowymi ;-) u mnie waga póki co łaskawa, na minusie- a brzuszek i tak rośnie- więc jak u Fiolki.
Poprzednio miałam tak samo, mało w ciąży przytyłam, ale zaczynałam z nadbagażem kg za to.

Galaxia, ja też mam mdłości, ale wymioty sporadycznie.

A u mnie wizyta kolejna przełożona :-( wkurzyłam się, bo miałam mieć w sobotę 7.11. i jechać z mężem, a tu odwołana i trzeba znaleźć nowy termin, żeby dostosować do naszych prac- co nie jest takie proste.
Trzymajcie się ciepło!

Ostatnia edycja:
Czesc Mamusie.... dawno bardzo mnie tutaj nie bylo ale myślę ze już w końcu z Wami tu zostanę!! 27.08 mia lam ostatnia @ wiec jsstem w równym 9 tygodniu. Termin mam na 03.06. Jestem juz szczęśliwa mamusia 3 latka i bardzo chcieliśmy z mężem rodzeństwa dla synka choć On sam nie bardzo.... nie chce slyszec o rodzeństwie :D
We wtorek mia lam wizytę u Gina i robione USG. Maluch ma 2.4 cm piękne raczki, nóżki pepowinke i fika koziolki :-) :-)
Nie sety mam.tez remont w domu i jestem do tego sama bo maz od rana do nocy w pracy i wczoraj po kąpieli dostalam plemienia :-( kolor: mleczna czekolada. Co prawda ustapilo ale wystraszlam się okropnie. Pomyslalam ze w za gorącej wodzie ta kąpiel i mia lam chyba rację to samo powiedzial mi mój gin bo do Noego dziś dzwonilam. dziś rano znów dostalam tego plemienia.... kaz al przyjechać do szpitala akurat mial dyżur. Przepisal 2 opakowania duphastonu i leżeć. Co prawda plamienie ustalo, wrócili normalny śluz ale czuje brzuch :-( jest to dla mnie nowość ponieważ 1 ciąża by la totalnie bezobjawowa bez mdlosci splamień totalnie nic .... a teraz? Nie powiem ze nie mam dola :/
Pozdrawiam.

Tarantina, spokojnie, odpoczywaj, ile się da, poleż i bierz duphaston, ile lekarz zapisał, nie przemęczaj się, a będzie dobrze. U mnie każda ciąża ze wspomaganym progesteronem i problemami, ale trzeba się starać być dobrej myśli.

Pkowalska, faktycznie troszkę jeszcze masz czekania, współczuję, bo ja z tych niecierpliwych i nerwowych :sorry:

Witaj tarantina ;)
Miałyśmy tego samego dnia ostatnia miesiączkę chociaż mi poród ostatnio pielęgniarka wyliczyła na 5. 06 kochana lez i odpoczywaj i bedzie dobrze

Kulka no ja tez z tych nerwowych i niecierpliwych :)

reklama
W pierwszej ciąży przytyłam 15 kg, w drugiej praktycznie tyle samo. Teraz zaczynam z waga startowa o 2 kg mniejszą niż w poprzednich.
Tarantina- miałam takie samo plamienie, bardzo skąpe i trwało przez 1,5 dnia. Lekarz przepisał mi globulki, mam je przyjmować przez tydzień i te plamy były efektem jakiejś infekcji, dlategotez nie zrobił mi teraz cytologii. Nie pisałam wczesniej a na badaniu slyszałam już bicie serduszka.
P.S przepraszam za moj chaotyczny styl, ale dopiero sie tu wdrażam;)

Do góry