reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Ja teraz nawet schudłam przez te wymioty a brzuch pokaźny
W pierwszej miałam 15 kg ale poszło tylko w brzuch ;) po porodzie zeszło potem też zwłaszcza jak karmiłam. Niestety ostatnio się zaniedbałam:/

reklama
Przytyłam około 15 a 6 zostało. I teraz zaczynam z tą dodatkową 6. Obiecuje sobie że jak odchowam szkraba to wezmę się za dietę i siłownię. Dzieciaki do żłobka a mama ćwiczyć ( do pracy raczej nie wrócę) i wtedy kupie sobie masę fajnych ciuchów bo póki co rządzą leginsy i byle jakie bluzki bo mała wiecznie mnie brudzi.

Witam nowe czerwcowe mamusie :-)
Piszecie o brzuszkach, mój rośnie i chyba wyciągnę za jakiś tydzień karton z ciuszkami ciążowymi ;-) u mnie waga póki co łaskawa, na minusie- a brzuszek i tak rośnie- więc jak u Fiolki.
Poprzednio miałam tak samo, mało w ciąży przytyłam, ale zaczynałam z nadbagażem kg za to.

Galaxia, ja też mam mdłości, ale wymioty sporadycznie.

A u mnie wizyta kolejna przełożona :-( wkurzyłam się, bo miałam mieć w sobotę 7.11. i jechać z mężem, a tu odwołana i trzeba znaleźć nowy termin, żeby dostosować do naszych prac- co nie jest takie proste.
Trzymajcie się ciepło!

Ostatnia edycja:
Czesc Mamusie.... dawno bardzo mnie tutaj nie bylo ale myślę ze już w końcu z Wami tu zostanę!! 27.08 mia lam ostatnia @ wiec jsstem w równym 9 tygodniu. Termin mam na 03.06. Jestem juz szczęśliwa mamusia 3 latka i bardzo chcieliśmy z mężem rodzeństwa dla synka choć On sam nie bardzo.... nie chce slyszec o rodzeństwie :D
We wtorek mia lam wizytę u Gina i robione USG. Maluch ma 2.4 cm piękne raczki, nóżki pepowinke i fika koziolki :-) :-)
Nie sety mam.tez remont w domu i jestem do tego sama bo maz od rana do nocy w pracy i wczoraj po kąpieli dostalam plemienia :-( kolor: mleczna czekolada. Co prawda ustapilo ale wystraszlam się okropnie. Pomyslalam ze w za gorącej wodzie ta kąpiel i mia lam chyba rację to samo powiedzial mi mój gin bo do Noego dziś dzwonilam. dziś rano znów dostalam tego plemienia.... kaz al przyjechać do szpitala akurat mial dyżur. Przepisal 2 opakowania duphastonu i leżeć. Co prawda plamienie ustalo, wrócili normalny śluz ale czuje brzuch :-( jest to dla mnie nowość ponieważ 1 ciąża by la totalnie bezobjawowa bez mdlosci splamień totalnie nic .... a teraz? Nie powiem ze nie mam dola :/
Pozdrawiam.

Tarantina, spokojnie, odpoczywaj, ile się da, poleż i bierz duphaston, ile lekarz zapisał, nie przemęczaj się, a będzie dobrze. U mnie każda ciąża ze wspomaganym progesteronem i problemami, ale trzeba się starać być dobrej myśli.

Pkowalska, faktycznie troszkę jeszcze masz czekania, współczuję, bo ja z tych niecierpliwych i nerwowych :sorry:

Witaj tarantina ;)
Miałyśmy tego samego dnia ostatnia miesiączkę chociaż mi poród ostatnio pielęgniarka wyliczyła na 5. 06 kochana lez i odpoczywaj i bedzie dobrze

Kulka no ja tez z tych nerwowych i niecierpliwych :)

reklama
W pierwszej ciąży przytyłam 15 kg, w drugiej praktycznie tyle samo. Teraz zaczynam z waga startowa o 2 kg mniejszą niż w poprzednich.
Tarantina- miałam takie samo plamienie, bardzo skąpe i trwało przez 1,5 dnia. Lekarz przepisał mi globulki, mam je przyjmować przez tydzień i te plamy były efektem jakiejś infekcji, dlategotez nie zrobił mi teraz cytologii. Nie pisałam wczesniej a na badaniu slyszałam już bicie serduszka.
P.S przepraszam za moj chaotyczny styl, ale dopiero sie tu wdrażam;)

Do góry