reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

reklama
Ja tez czekam na wizytę w piątek do gina odebrałam dziś nowe wyniki i tsh spadlo mam 2.75 a ft3 i ft4 w normie wiec może sama panikuje

"W normie" to znaczy ile dokładnie? Jeśli możesz, przepisz wyniki :) Zobaczymy razem co tam w trawie piszczy. A TSH niestety wciąż jest za wysokie. Jak z tym Twoim endokrynologiem? Udało Ci się w końcu gdzieś umówić? Mogę Ci podać namiary na moją doc z Gdańska w razie czego :) Przyjmuje we wtorki i środy w jednym miejscu, a w pozostałych dniach chyba w innej przychodni, ale nie jestem pewna.

Widzę, że nawet na jutro ma wolne dwa terminy jeszcze :) Moim zdaniem powinnaś hormon dostawać. Moja endokrynolog też jest tego zdania, że w ciąży TSH powinno oscylować ok. 1. Jestem z niej bardzo zadowolona, bo w przeciwieństwie do lekarzy wątpliwego wykształcenia, nie patrzy na laboratoryjne "normy", tylko na najnowsze badania z dziedziny endokrynologii, które mówią, że TSH na poziomie 2,5 już wcale nie jest idealną wartością.

Do gd mam około 100 km a teraz pracuje i cieżko o wolne poczekam do piątku zobaczę co gin powie jak nie to będę zmieniać lekarza rodzinnego na takiego co da mi te skierowanie z napisem pilne chociaż trochę sie uspokoiłam jak zobaczyłam ze ft3 i ft4 sa w normie to chyba dobrze. Zaraz przepisze wyniki

pkowalska87, wolne hormony rzeczywiście źle nie wyglądają, ale to skaczące TSH może być niepokojące. Pilnuj się ;) Wcześniej ile miałaś?

Mój endokrynolog tez jest zdania ze tsh powinno byc ponizej 2 i to nie tylko w ciąży. Cala pierwsza ciaze mialam 1,2. Teraz zobaczymy. W sierpniu bylo 1,35. Mam wizyte u gina w czwartek i tam odbiore wyniki.

Ze smutkiem zauwazam, ze poronienia to nie taka rzadka sprawa. Trzeba jednak wziac pod uwage ze to nadal bardzo wczesne ciaze i kiedys kobiety nawet nie wiedzialy, ze cos bylo na rzeczy. Po prostu dostawaly spozniona miesiaczke nie wiedzac ze bylo zaplodnienie. A pozniej bez problemu znow zachodzily w ciążę i rodzily zdrowe dzieci :) czego wszystkim życzę:)

Też jestem po stracie ale zaraz po poronieniu byłam w ciąży która się dobrze skończyła. Teraz boję się pochwalić żeby się nie tłumaczyć. Jutro jak zobaczę serducho to się uspokoję :)

reklama
Ja jestem ciekawa co będzie dzisiaj wieczorem widać na moim USG... mam nadzieję, że lekarz mi wytłumaczy o co chodzi z tą betą i mnie jakoś uspokoi. Kto wie.. może będzie już serduszko? :) w końcu jutro 6t stuknie według @. Szansa jest?

Do góry