reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2016

reklama
kurczę dzięki za radę...ja bym nie pomyślała o rozpinanych po całości, brałabym te co ładne...teraz już będę wiedzieć co wybierać.

p.s. jak ubrania z pepco? dają radę na dłużej?

Dla tych mniej doświadczonych mam . Jak już kupujecie to na początek polecała bym szukać body czy pajaców rozpinanych po całości a nie wkładanych przez głowę. Będzie wam łatwiej. Dzieciątko pewnie nie raz zrobi 2 sobie na plecy i o wiele łatwiej je wtedy wydostać niż przeciągać przez to główkę ;) pozniej już te normalne body są ok ale polecam jednak na początek brać rzeczy praktyczne ;)

Asia nie wiem jak z pepco bo ja tam ubrań nie kupuje, ale byłam wczoraj na zakupach spożywczych i obok jest ten sklep no i nie mogłam przejść obojętnie, moim zdaniem jakość jest bardzo średnia. .. ale kilka rzeczy jeszcze za te pieniądze. Narzekać nie będę.

Lilla My, ale to nasz wybór, zawsze chciałam mieć małą różnice. Kiedyś dzieci rok po roku nie wzbudzały takiej sensacji.

Fiolka, ciężko takiego malucha leczyć naturalnie, choć sama zawsze jestem za tym ;/ no nic, na 23 mam laryngologa.

Tak, body na początku najlepiej zapinane. W ogóle polecam body i półśpiochy, reszta w ogóle mi się nie przydała. Pajacyków nie używałam, ale oczywiście miałam kupione. Skarpetek miałam pełno, ale raz tylko założyłam i jakoś go strasznie uciskały, a on jeszcze taka kluska zawsze był :-D Z pepco mamy dużo rzeczy i ja nie narzekam, cenowo też atrakcyjnie. Dużo bodów przez neta zamawiałam i bardzo dobrej jakości. Dlatego przede wszystkim, że mają fajne wzorki i napisy ;)

Mujer - współczuję problemów i podłego nastroju, ja też kiedyś trafiłąm na fatalną lekarkę, aż dziw, że takie kobiety zostają ginekologami (mnie w 8 tygodniu ciąży powiedziała podczas badania cytuję: nie no, z tej ciąży to już i tak nic nie będzie" - to była jej forma poinformowania mnie o tym, że serduszko nie bije...) - to był ostatni raz jak się zobaczyłyśmy - bez względu na opinie jakie ma lekarz to Ty masz się czuć pod jego opieką bezpiecznie i dobrze a jeśli jest inaczej to nie ma co się zastanawiać, to nie jedyna specjal;istwa w całej Warszawie od prowadzenia ciąży!
U moich dzieci różnica wieku 16 miesięcy, są świetnymi kompanami dla siebie do zabawy i rozwoju!

W sprawie płci - ja zawsze chciałam mieć dziewczynkę i chłopca, ale jak już miałam Natalkę i dowiedziałam się, że urodzi się Wikuś, to jakoś tak było mi dziwnie, jakby nie do końca szalałam z radości ;-) ale chyba po prostu byłam trochę przerażona, obsługę dziewczynki już znałam ale z chłopcem to inna sprawa :-D a teraz, mając i córkę i syna nie mam już żadnych szczególnych typów co do płci :-)

AsiaL88 -
ja przyjmuję kwas foliowy, jod i magnez (i jeszcze trochę innej chemi ze względu na historię moich poprzednich ciąż, czyli Duphaston i Fraxiparinę w zastrzykach) ale mój lekarz uważa, że na "duże" witaminy (czyli te ciążowe) jeszcze czas

Popieram zakup na początek bodziaków i to najlepiej zapinanych z boku i bezuciskowych półśpiochów, będzie Wam o wiele wygodniej zakłądać - a przede wszystkim tatusiom, którzy trochę bardziej są onieśmieleni przebieraniem maleństwa. Choć nie przesadzajcie też z ilością takich, po 2,3 tygodniach będziecie przebierać maleństwa już jedną ręką (oczywiście w cudzysłowiu) więc nie zdominujcie takimi całej szafy :-) Najmniej, choć są cudne, przdadzą Wam się sukienki (które wiecznie zwijają się na plecach), spodnie dresowe, skarpetki (wiecznie spadają), wspaniałe kochaniutkie buciczki (zaraz po pierwszym ubraniu zrozumiecie dlaczego kupują je tylko Ci co nie mają dzieci), bluzy z kapturkiem (wieczna gula pod szyjką) itp. Więc też polecam jak najwięcej body, pajaców i półśpiochów.

Ja mam dziś szybkie podglądanie malucha, albo raczej tego co obok malucha czyli domniemanego krwiaka, a w poniedziałek prenatalne. Powiem Wam, że paradoksalnie fakt, że to trzecia ciąża wcale nie pomaga mi być spokojniejszą a wręcz jakby przeciwnie..., ech...

Mujer ja też bardzo bym chciała mieć szybko drugie dziecko, nie wiem czy będę taka chętna jak zobaczę ile jest obowiązków przy jednym ale póki co naszym marzeniem jest mieć drugie bardzo szybko;)

W pepco jakość może średnia- ale ceny przystępne, lubię za to jakość bawełny bodziaków z F&F (tesco), trochę ciuszków mamy też z H&M, Next, George.
Co do ubranek, to chyba jak ze wszystkim- co kto lubi ;-) u nas skarpetki w ciągłym użytku były, bo mała zimne nóżki miała, no i była zima... pajace rozpinane, bodziaki te normalne, półśpiochy- to u nas na początku najlepiej szło, wszystkie kaftaniki i śpiochy dla mnie akurat jakieś nieporęczne, szybko się pozbyłam (ku rozpaczy babć, bo one tylko to znały ;-)).

reklama
Happy nie to żebym się czepiała tylko na początku ta ilość kup na plecach mnie zaskoczyła ;) przypomniałam sobie moje pierwsze zakupy i błąd z ładnymi body ;)
Co do pepco mam trochę rzeczy od nich i z jakością bywa różnie. Są rzeczy które ładnie mi zniosły wszystko a są takie co po jednym praniu ( używam suszarki elektrycznej) i suszeniu rozciągnęły się jak szmatki. Dostałam z pepco zestaw upominkowy. Body w tym zestawie były na moją córkę za ciasne a ona nigdy kluską nie była ;) można brać tylko dokładnie obejrzeć co się bierze. I nie bierzcie nic zapinanego na plecach. Dziecku nie wygodnie i ubrać to to jakiś koszmar ;)
Katjusza lekarka powinna postudiować błędy jatrogenne albo wypisać je sobie na ścianie skoro brak jej taktu.

Do góry