reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Paulina.... ;D Jakie to wszystko rozkoszne. Ja jakoś nie mam jeszcze odwagi na zakupy. Nie to, że wierzę w zabobony ale.. nie wiem. Czuje potrzebę oglądania i namiętnie macam takie małe ubranka ale nie kupuje ;p
pkowalska ja też mam lekarza na nfz, wczoraj byłam u swojego prywatnego i miałam już kompletne porównanie. Ten mój prywatny nic nie gada. ;/
Chcę chodzić tylko do tego co wyczaiłam na nfz.
Fiolka ja też ci zazdroszczę.. Wczoraj jak na usg okruch sobie fikał a ja tego w ogóle nie czułam to się popłakałam ;)

reklama
A kwasu foliowego juz nie trzeba brac? Ja ciagle łykam, witany odstawiłam bo tez mi potęgowały mdłości a wyniki mam ok. Przyjmuje jeszcze codziennie żelazo od początku ciąży zeby unikając poprzednich doswiadczen i zapobiec anemii.
Lekarz zalecił mi tez ostatnio branie magnelli, ale jeszcze nie wykupiłam.

Kaana ja tam po malu kupuje w końcu co ma być to bedzie także nie wierzę w żadne przesady. ;) a jutro po prenatalnych to chyba pół sklepu wyniose. ;)

Bardzo szybko przy pierwszym to musiałam czekać do 20tyg.
Ja mam jakieś zwykle witaminy ale biorę czasem jak mi się przypomni. nie przykładam do tego wagi bo dziecko i tak sobie pobierze co mu potrzeba ;)

Ja też boję się kupować, może nie wierzę w zabobony, ale nie mam odwagi chyba nie czas jeszcze... oglądam non stop i na żywo w sklepach i przez internet..ale bez płci to ciężko też wybrać coś uniwersalnego.

Ja w poprzedniej ciaży późno dowiedziałam sie o płci ok 27 tydzień i moja córcia większość ubranek miała uniwersalne tj zielone białe niebieskie, ale teraz nie kupuję puki sie nie dowiem co tam sie ukrywa wtedy też wpadnę w zakupowy szał :)))

Mujer zawsze mozesz isc do tego mojego tylko najgorszy problem na badania krwi jechac na czczo przez pol miasta. Moze zamiast dzwonic do przychodni idz tam i z jakas pacjentka wejdz do gabinetu, pogadaj z lekarzem czy Cie przyjmie. Przez tel zawsze splawiaja a jak lekarz da karteczke to nagle mozna.

Ja witaminy biore Omegamed Optima Forte z DHA. W pierwszej ciazy bralam Falvit Mama całą ciążę i przez okres karmienia piersią. Tam juz jest kwas foliowy wiec powinno sie go przyjmowac chyba do konca. No i u mnie w tym okresie konieczny jest jod ale wiem ze nie wszystkie powinny go brać.

PaulinaT zdrowka! Ja tez mam juz dwie rzeczy dla okruszka. A chcialam dopiero w 7 mcu kupowac hehe :p. Buciki sa od tesciowej.

AsiaL ja mam DHA w Femibion 2 ale zostalo mi troche tabletek w Femibion 1 i szkoda wyrzucac (prawie ten sam sklad) wiec na razie koncze opakowanie.

Załączniki

• 1450184913823.jpg
    1450184913823.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 48
Dla tych mniej doświadczonych mam . Jak już kupujecie to na początek polecała bym szukać body czy pajaców rozpinanych po całości a nie wkładanych przez głowę. Będzie wam łatwiej. Dzieciątko pewnie nie raz zrobi 2 sobie na plecy i o wiele łatwiej je wtedy wydostać niż przeciągać przez to główkę ;) pozniej już te normalne body są ok ale polecam jednak na początek brać rzeczy praktyczne ;)

reklama
Do góry