reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Paulina.... ;D Jakie to wszystko rozkoszne. Ja jakoś nie mam jeszcze odwagi na zakupy. Nie to, że wierzę w zabobony ale.. nie wiem. Czuje potrzebę oglądania i namiętnie macam takie małe ubranka ale nie kupuje ;p
pkowalska ja też mam lekarza na nfz, wczoraj byłam u swojego prywatnego i miałam już kompletne porównanie. Ten mój prywatny nic nie gada. ;/
Chcę chodzić tylko do tego co wyczaiłam na nfz.
Fiolka ja też ci zazdroszczę.. Wczoraj jak na usg okruch sobie fikał a ja tego w ogóle nie czułam to się popłakałam ;)

reklama
A kwasu foliowego juz nie trzeba brac? Ja ciagle łykam, witany odstawiłam bo tez mi potęgowały mdłości a wyniki mam ok. Przyjmuje jeszcze codziennie żelazo od początku ciąży zeby unikając poprzednich doswiadczen i zapobiec anemii.
Lekarz zalecił mi tez ostatnio branie magnelli, ale jeszcze nie wykupiłam.

Kaana ja tam po malu kupuje w końcu co ma być to bedzie także nie wierzę w żadne przesady. ;) a jutro po prenatalnych to chyba pół sklepu wyniose. ;)

Bardzo szybko przy pierwszym to musiałam czekać do 20tyg.
Ja mam jakieś zwykle witaminy ale biorę czasem jak mi się przypomni. nie przykładam do tego wagi bo dziecko i tak sobie pobierze co mu potrzeba ;)

Ja też boję się kupować, może nie wierzę w zabobony, ale nie mam odwagi chyba nie czas jeszcze... oglądam non stop i na żywo w sklepach i przez internet..ale bez płci to ciężko też wybrać coś uniwersalnego.

Ja w poprzedniej ciaży późno dowiedziałam sie o płci ok 27 tydzień i moja córcia większość ubranek miała uniwersalne tj zielone białe niebieskie, ale teraz nie kupuję puki sie nie dowiem co tam sie ukrywa wtedy też wpadnę w zakupowy szał :)))

Mujer zawsze mozesz isc do tego mojego tylko najgorszy problem na badania krwi jechac na czczo przez pol miasta. Moze zamiast dzwonic do przychodni idz tam i z jakas pacjentka wejdz do gabinetu, pogadaj z lekarzem czy Cie przyjmie. Przez tel zawsze splawiaja a jak lekarz da karteczke to nagle mozna.

Ja witaminy biore Omegamed Optima Forte z DHA. W pierwszej ciazy bralam Falvit Mama całą ciążę i przez okres karmienia piersią. Tam juz jest kwas foliowy wiec powinno sie go przyjmowac chyba do konca. No i u mnie w tym okresie konieczny jest jod ale wiem ze nie wszystkie powinny go brać.

PaulinaT zdrowka! Ja tez mam juz dwie rzeczy dla okruszka. A chcialam dopiero w 7 mcu kupowac hehe :p. Buciki sa od tesciowej.

AsiaL ja mam DHA w Femibion 2 ale zostalo mi troche tabletek w Femibion 1 i szkoda wyrzucac (prawie ten sam sklad) wiec na razie koncze opakowanie.

Załączniki

• 1450184913823.jpg
    1450184913823.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 46
Dla tych mniej doświadczonych mam . Jak już kupujecie to na początek polecała bym szukać body czy pajaców rozpinanych po całości a nie wkładanych przez głowę. Będzie wam łatwiej. Dzieciątko pewnie nie raz zrobi 2 sobie na plecy i o wiele łatwiej je wtedy wydostać niż przeciągać przez to główkę ;) pozniej już te normalne body są ok ale polecam jednak na początek brać rzeczy praktyczne ;)

reklama
Do góry